Bánkuti Zsolt és Ligeti Dániel

Szabadfogású 125 kilogrammos birkózónk, Ligeti Dániel a nagy múltú Yasar Dogu-emlékversenyen szerzett bronzérmet. Európa-bajnoki ezüstérmes sportolónk a huszonegy fős mezőnyben magabiztosan menetelt, és végül a bronzcsatában is diadalmaskodott az év első nemzetközi rangsorviadalán.

Február 24. és 27. között 50. alkalommal rendezték meg Isztambulban a birkózók nemzetközi idényét nyitó eseményét, a Yasar Dogu-emlékversenyt, amely egyike a nemzetközi szövetség, az UWW rangsorviadalainak. A hazai rendezésű kontinensviadalra készülő Ligeti Dániel a szombati versenynapon lépett szőnyegre, és a nehézsúlyú, 125 kilogrammos szabadfogásúak népes mezőnyében az új szabályok értelmében selejtezőn is birkóznia kellett. Dani kirgiz ellenfelét magabiztosan verte meg, majd a nyolcaddöntőben ugyanezzel a lehengerlő teljesítménnyel győzte le finn riválisát. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes, olimpiai, világ- és Európa-bajnok török Taha Akgul ellen vereséget szenvedett, így a bronzcsatában az orosz származású, de szerb színekben versenyző junior-világbajnok Nurasulov várt rá. Dani ezen a mérkőzésen 2-2-vel győzött, így bronzérmet szerzett a nagymúltú nívós nemzetközi versenyen.

„Nagyon nehéz verseny volt, mert a lebonyolításban a rendező városnak lehetősége van változtatni a szabályokon. A szokásos kétnapos menetrend helyett egy nap alatt kellett megküzdenem öt mérkőzésen, eléggé el is fáradtam. De ez egyben egy intenzív edzésnek is megfelelt, ami az egy hónap múlva esedékes budapesti Európa-bajnokság előtt remekül szolgálta a felkészülésemet. Boldog vagyok, hogy jó eredménnyel zártam ezt a megmérettetést, és készülök tovább az Eb-re” - mondta a verseny után honlapunknak Ligeti Dániel

Ligeti Dániel mérkőzéseinek eredménye az 50. Yasar Dogu-emlékversenyen:

selejtező: Ligeti Dániel - Muzafar Zhappuev (KGZ) 10 - 0

nyolcaddöntő: Ligeti Dániel - Jere Tapani Heino (FIN) 6 - 0

negyeddöntő: Ligeti Dániel - Salim Ercan (TUR) 13 - 5

elődöntő: Taha Akgul (TUR) - Ligeti Dániel 3 - 0

bronzmérkőzés: Ligeti Dániel - Magomedgadzhi Nurasulov (SRB) 2-2

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top