Élvonalbeli futsalcsapatunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében 9-1-re győzött a Sárvár otthonában, és jutott a legjobb nyolc közé a sorozatban. A nagyarányú sikerből Dróth Zoltán, Kovács Máté, valamint Sipos Gergő duplán is kivette a részét, de Luiggi Longo és Vas Ádám is betalált. A hazaiak szépítő találatát pedig korábbi játékosunk, Halmos Máté szerezte.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe Vas megyei szomszédunkat sorsolták nekünk, miután a második fordulóban Miskolcon arattunk 9-2-es sikert. A mieink pénteken a Veszprém elleni bajnokin elért 2-0-s sikerrel hangoltak a találkozóra, a házigazda pedig a másodosztály nyugati csoportjában vív ádáz harcot a felső-házi pozícióért.

Esélyeshez méltóan kezdtük a találkozót, komoly helyzeteket dolgoztunk ki, melyeket szép összjátékokból alakítottunk ki: előbb Kovács Máté passza után Henrique Diniz lőhetett, majd egy kísértetiesen hasonló szituáció után Luiggi Longo járt közel a gólszerzéshez. Brazil légiósunknak a kapuba ugyan nem sikerült betalálnia, az előkészítő szerepében viszont jeleskedett: a 3. percben élesen kapu elé lőtt labdáját Kovács Máté váltotta gólra, ezzel a találattal szereztük meg a vezetést (0-1).

Még ugyanebben a minutumban sikerült második alkalommal is mattolnunk ellenfelünk védelmét: gólszerzőnk ezúttal a kiszolgálást vállalta magára, Sipos Gergő pedig nem hibázott ziccerben (0-2). Nagy fölényben játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát, szinte minden támadásunkat lövéssel fejeztük be. A 6. percben már háromgólosra növeltük előnyünket, miután csapatkapitányunk, Dróth Zoltán bombázott a kapuba (0-3).

A kezdeti megilletődöttség után másodosztályú riválisunk is kezdte felvenni a találkozó ritmusát, a stabil védekezésből egy-egy veszélyes kontrát is sikerült vezetniük, csapatunk azonban jól állta a sarat, és hatástalanítottuk ezeket a próbálkozásokat. Mindeközben továbbra is egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, Papp Zsombor, majd Gerencsér Antal kísérleténél is nagyot kellett védenie a hazaiak hálóőrének. A sárváriak szinte kizárólag a védekezésre összpontosítottak, nekünk viszont ismét sikerült feltörni a hátsó alakzatukat, a 12. percben egy jobb oldali akció végén Vas Ádám iratkozott fel a gólszerzők közé (0-4).

Nem sokkal később időt kért a házigazda, mi pedig továbbra sem lassítottunk: Dróth Zoltán éles szögből leadott lövését még védeni tudta Soós, a 16. minutumban azonban Luiggi Longo forintos labdáját Sipos Gergő perdítette remek mozdulattal a kapuba, aki így már második gólját jegyezte az összecsapáson (0-5). Még fel sem ocsúdott a Sárvár az újabb sokkból, Luiggi Longo a gólpasszok után már saját maga is beköszönt: egy Soósról lecsorgó labdára ő reagált leggyorsabban, s lőtt védhetetlenül a kapuba (0-6). A tetemes előny birtokában sem akartuk a véletlenre bízni a feladatunkat, mentünk előre, folyamatosan a hazai térfélen zajlott a játék.

Egy oldalberúgás után Vatamaniuc-Bartha Dávid a felsőlécet találta el, Gerencsér Antal szép egyéni akciójánál pedig az utolsó pillanatban tudtak blokkolni a zöldmezesek. A játékrész hajrájában ötödik faultunkat is begyűjtöttük, majd egy ígéretes sárvári lehetőség következett, ám korábbi fiatal játékosunk, Mézer Viktor szép kiugratását már nem tudta elpöckölni Kovács Adrián kapusunk, Gyimesi Máté mellett. Ez volt az első húsz perc utolsó említésre méltó momentuma, így hatgólos előnyről várhattuk a folytatást.

A fordulás után Homlok Levente érkezett a kapuba, ám ezen kívül sok változás nem történt, ami a játék képét illeti. Papp Zsombor lövésénél még megmenekült a házigazda, a 22. percben azonban épp az ő visszagurított labdájába ért bele szerencsétlenül Manganelli Attila, egy öngóllal nőtt tovább a különbség (0-7). Nemcsak eredményesen, de szépen is játszottunk, volt lehetőségünk a különböző taktikai felállások gyakorlására, játékosaink pedig láthatóan minden percét élvezték az összecsapásnak.

A 24. percben Tóth próbálkozását lábbal védte Homlok Levente, majd még ugyanebben a minutumban veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Halmos Máté, legurítása után sajnálatos módon Mézer Viktor viszont telibe találta fiatal kapusunkat, aki egy ideig nem is tudta folytatni a játékot.

Egy perccel később Dróth Zoltán is csatlakozott Sipos Gergőhöz, ami a duplázókat illeti, klasszisunk Hajmási Milán remek asszisztja után kapásből lőtte ki a kapu jobb oldalát (0-8). Felpörögtek az események, lüktetett a mérkőzés, a házigazdáink szépítő találatát pedig a korábban több évig minket erősítő Halmos Máté szerezte meg a félidő derekán (1-8). Alig telt el néhány másodperc a középkezdés után, újra zörgött a háló, ám ezúttal ismét a sárvári oldalon: Sipos Gergő készítette le jól a labdát Kovács Máténak, aki ezzel már szintén két gólnál járt (1-9). A mérkőzés ezen szakaszában még mindig magas fordulatszámon pörögtünk, gyorsan tudtunk átmenni támadásba, ahol rendre jó ritmusváltásokkal tudtuk megzavarni a házigazdát.

A 33. percben időt kért a Sárvár, majd Kuti lövését Homlok Levente védte, a hátrány dacára is szimpatikusan küzdöttek megyei szomszédaink. A végjátékra valamelyest alábbhagyott a találkozó irama, Papp Zsombor találatát szabálytalanság miatt érvénytelenítették, és végül 9-1-es győzelemmel, magabiztosan vettük az akadályt, és kerültünk be a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőbe jutott még a DEAC, a Kecskemét, a Veszprém, az Újpest, az Aramis, a Rubeola FC, valamint az UTE.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, mert mindenki beleadta a legjobb tudását, az első perctől bizonyították a csapatunk erejét. Sok dolgot tudtunk gyakorolni ma, amelyek jól is működtek, reméljük, hogy ezt tovább tudjuk vinni a következő megmérettetésre az Újpest ellen is”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA 3. FORDULÓ

SÁRVÁR FUTSAL - HALADÁS VSE 1-9 (0-6)

SÁRVÁR FUTSAL: Soós Benjámin - Kovács Adrián, Manganelli Zsolt, Manganelli Attila, Kuti András, Nagy Csaba, Faiszt Péter, Lőrincz Dávid, Mézer Viktor, Fábián Kristóf, Tóth László, Halmos Máté, Szakasics Balázs

Játékos-edző: Halmos Máté

HALADÁS VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Halmos Máté (29'), ill. Kovács Máté 2 (3', 29'), Sipos Gergő 2 (3', 15'), Dróth Zoltán 2 (6', 28'), Vas Ádám (12'), Luiggi Longo (17'), Manganelli Zsolt (22', öngól)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top