A „hagyományoknak” megfelelően közel húsz góllal nyert a Haladás VSE női ifi kézilabdacsapata a Zala megyei felnőtt bajnokságban. A vasiak a Páterdomb együttesét küldték haza 33:16-os vereséggel.

A tabella utolsó előtti helyén állomásozó zalaegerszegiek nem éppen komoly esélyekkel érkeztek a listavezető szombathelyiekhez. Ennek ellenére a derbi első periódusa picit döcögősre sikeredett. A vendégek igyekeztek visszafogni a tempót, hosszan támadni, így a 9. percben csupán 4:3-ra vezetett a Hali. Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a zöld-fehérek és ennek köszönhetően a 20. percben már egy kerek tízessel mentek. A szünetben pedig már 13 gól volt a hazaiak előnye.

A 20:7-es állásról kezdődő második félidőben Mátés István kedvére forgathatta csapatát, így is nőtt a különbség. A vége 33:16 lett, azaz a Haladás hozta a már-már szokásosnak mondható 17-18 gólos győzelmét.

Mátés István: - Egyértelműen az első félidőben játszottunk jobban. Szünet után már picit tartalékoltunk a következő nehezebb feladatokra.

Haladás VSE-Práterdomb LSC Zalaegerszeg 33:16 (20:7)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, vezette: Gajdán, Gál

Haladás VSE: Németh Janka – Sulyok Csenge 2, Falussy Flóra 4, Dobos Dorka 2, Tóth Vivien 4, Szekeres Szederke 5, Nyári Luca Sára 5. Csere: Horváth Hanna 5/5, Gyallai Virág 3, Bogáth Petra 1, Szár Dzsenifer 1, Breznovits Karola 1, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

7 méteres: 5/5 illetve 3/3

Kiállítás: 6 perc illetve 10 perc