Három turnusban több mint 50 utánpótláskorú kézilabdázónk tölthetett el 5-5 napot ideális körülmények között Répcelakon, ahol a tréningek mellett szabadidős programok is vártak rájuk.

A sort a Haladás VSE ifjúsági leány kézilabdacsapata kezdte. Mátés István irányításával 17 játékos vett részt a klubunk által szervezett és természetesen finanszírozott bentlakásos edzőtáborban. A vezetőedző elmondása szerint ez a korcsoport a kőkemény munkára helyezte a hangsúlyt. Az öt nap alatt összesen 12 gyakorlást tartottak, amivel le is tudták a felkészülési időszak legnehezebb fázisát. A jó erőnlétre már csak azért is szükségük lesz a lányoknak, mivel két fronton is helyt kell majd állniuk: szerepelni fognak korcsoportjuk országos bajnokságában, emellett pedig indulnak a Zala megyei felnőtt pontvadászatban is.

- Nagyon jól sikerült a tábor. Ideálisak voltak a körülmények Répcelakon. A tervezett munkát a játékosok maximális hozzáállással, intenzitással végezték el. Szabadidős programokra nem igen volt igény, mivel a lányok alaposan elfáradtak a gyakorlásokon, így inkább pihenésre, gyors regenerálódásra volt szükségük a nap végén, illetve az edzések között – fogalmazott Mátés István.

Az ifjúsági korosztály után az U12-es és U13-as fiúk utaztak a vasi kisvárosba edzőtáborozni.  A 21 kézispalántát Takács Gabriella és Falussyné Kertész Helga edzők kísérték el. A szakemberek délelőttönként inkább különböző képességfejlesztő foglalkozásokat tartottak, míg délutánonként már a labdás gyakorlatok is terítékre kerültek.

- Ennél a korcsoportnál még nagyon fontos a játék. Éppen ezért a szabadidőben megpróbáltunk olyan programokat szervezni, melyek a közösségépítésre is jótékony hatással vannak, ugyanakkor szórakoztatóak is. Így például vízibombáztak és tekéztek is a gyerekek. De volt nekik rollerverseny és focibajnokság is. Ettől függetlenül persze a lényeg az edzéseken volt – összegezte az öt napot Takács Gabriella.

Legutoljára az U14-es és U15-ös fiúk utaztak Répcelakra. A jól bevált recept szerint ők is öt napot töltöttek az edzőtáborban. Skoda Bence és Rédecsi Bence napi három tréninget tartott a 18 játékosnak. A keret először megcsinálta a kötelező felméréseket, aztán pedig különböző taktikai elemeket gyakoroltak. Külön hangsúlyt helyezve a lerohanásokra.

- Úgy vélem, hogy nagyon sokat léptünk előre szakmailag ebben az öt napban. A játékosok sokat tanultak, de emellett a társaság is jól összekovácsolódott. Tetszett a srácoknak az edzésprogram, de élvezték például a palacsinta és a szalonnasütést is – értékelt Skoda Bence.

Klubunk a nyár vége felé olyan speciális felkészülést tudott biztosítani a különböző korosztályú játékosoknak, hogy abból biztosan sokat profitálnak majd. Ezen kívül pedig egy picit a szülőknek is besegítettünk, ugyanis egy ingyenes mini nyaralást is összehoztunk a gyerekeknek.