Öt nap alatt tizenkettő gyakorláson vettek részt a Répcelakon edzőtáborozó ifjúsági leány kézilabdázóink. Mátés István vezetésével a Haladás VSE tizenhét ifjúsági korosztályú leány kézilabdázója töltött el szűk egy hetet ideális körülmények között Répcelakon.  A bentlakásos edzőtáborban nagyon komoly terhelést kaptak a játékosok, akik a vezetőedző elmondása szerint minden feladatot maximális hozzáállással oldottak meg.

 

- Csak az elégedettség szólhat belőlem, mert a lányok nagyon komoly munkát végeztek el. Teljesen egyértelmű, hogy a nem rég megkezdett felkészülési időszak legkeményebb fázisán vannak túl. Szerencsére szinte valamennyien megcsinálták azt a „házifeladatot”, melyet a nyári szünetre írtunk elő nekik, így nem a nulláról kellett elrugaszkodnunk. Ezt egyébként azok a tesztek is igazolták, melyeket az edzőtábort megelőzően iktattunk be. Répcelakon remek volt minden, a szállás és a terem is. Szó szerint profi körülmények fogadtak bennünket. Az öt nap alatt összesen tizenkettő edzést tartottunk, így szabadidős programokról nem igen kellett gondoskodnunk, mert mindenki alaposan elfáradt a gyakorlások alatt. Azért egy kis tekézést, közös filmnézést becsempésztünk a programba – foglalta össze a tapasztalatait Mátés István, aki a továbbiakban azért visszavesz a terhelésből. A jövő hétre „csak” kilenc foglalkozást tervez. Amúgy a jó erőnlétre szüksége is lesz majd a húszfősre tervezett keretnek, mivel két fronton is helyt kell majd állniuk a játékosoknak. A Haladás VSE ifjúsági csapata indul majd korosztálya országos bajnokságában, amellett pedig a Zala megyei felnőtt pontvadászatban is megméretteti magát.

- Úgy számolunk, hogy az edzések mellett az ősszel heti két meccsük lesz a lányoknak. Erre pedig alaposan fel kell készülniük. Úgy néz ki, hogy szeptember közepén indulnak a pontvadászatok, addig folytatnunk kell a minőségi munkát. Persze az iskolakezdés majd változtatásokat igényel, de az a célunk, hogy mindkét fronton jól szerepeljünk – adta meg a zárszót a zöld-fehérek mestere.