Zöld-fehér csapatok párbaján két hazai diadalt és egy vendég sikert hozott a szombat délután.  Serdülő együttesünk nem pusztán csak méltó ellenfele volt az esélyesebb Győrnek, hanem színvonalas összecsapáson legyőzte a papíron favoritnak számító riválisát.  Ifjúsági alakulatunk a mérkőzést magabiztosan kezében tartva könnyedén behúzta a Rába-partiak elleni ütközetet, feledtetve ezzel a drámai véghajrában pechesen elveszített Dorog elleni csörtét.  Felnőtt csapatunknak nem sikerült az itthoni bemutatkozás, a Pál Tamarával felvértezett vendégek megoldhatatlan feladatok elé állították a Halit.

Három szomszédvári rangadóval kecsegtetett a szombat délutáni mérkőzésdömping a Haladás Komplexum centerpályáján.  Elsőként serdülő csapatunk bizonyíthatott az örök mumus győriekkel szemben, hiszen a két együttes a közelmúltban többször is találkozott már egymással, és akkor főként a vendégek örülhettek.  Huszár Benjamin játékosai számára fel volt adva a lecke, a Haladás kézilabdázói pedig a tétnek megfelelően, üzemi hőfokon lendültek bele az összecsapásba.  Dobos Dorka többször eredményesen lőtt át a tömörülő fal ellen, Sulyok Csenge pedig beállóban tudott élni a felkínált lehetőségekkel.  Kiemelkedően jól játszott a csapat, minden egyes labdáért becsülettel megharcoltak a lányok. Támadásban megvolt a megfelelő ritmus, védekezésben pedig sikerült lezárni a passzsávokat.  A végjátékban volt némi adok-kapok, kapaszkodott a Győr, de a befejezéseknél határozottabb volt a pályaválasztó.  Szép győzelem nyitotta a napot hazai szemszögből.

 

Felnőtt csapatunk negyedórán keresztül tartotta a lépést riválisával szemben, ám egy hosszúra nyúló áramszünet megpecsételte a sorsunkat.  A mély hullámvölgyből később is nehezen lábalt ki a csapat. A kiválóan játszó Pál Tamárával szemben nem volt receptje a hazai zöld-fehéreknek.  A Győr pontosabban, precízebben, jobb lövőformában játszott, így megérdemelten vihette haza a két pontot egy minden szempontból hektikus találkozón.

Az ifjúsági mérkőzés már az előző héten is éles ki-ki ütközetnek számított, most azonban nem táncolt pengeélen a csapat.  Kézben volt a rangadó jóformán az elsőtől az utolsó minutumig.  Büki Angyalka többször góltól mentette meg szárnyaló együttesét, elől pedig mindkét szélről konténernyi gólt rámolt be a Hali.  Schuszter Nikolett indításokból köszönt be, Horváth Alexandra pedig néhány mesteri pattintottal hessegette el a győriek harci kedvét.  Mátés István tanítványai védekezésben gyorsan visszarendeződtek, támadásban pedig frissebbek voltak ellenfelüknél.

 

Leány Serdülő II. osztály-Nyugat

Szombathelyi Haladás-Győri Audi ETO KC III.   24:21 (14:13)

Haladás: Szabó 0, Pajor 1, Kuglics 3, Sulyok 6, Dobos 4, Tóth 5,  Gyallai 3
Csere: Németh,  Török F. 2,  Söptei, Bogáth, Pockmecz,  Kovács,  Horváth, Móricz
Edző: Huszár Benjámin
Kapusedző: Rédecsi Bence

 

NB I/B női felnőtt-Nyugat

Szombathelyi Haladás-Győri Audi ETO KC U 19 22:32 (7: 16)

Haladás- Tömő,  Rábai, Kovács Sz.,  Mórocz,  Majoros, Gősi, Freiberger
Csere:  Büki,  Merő,  Pap, Kozma D.,  Horváth H.,  Németh R.,  Kiss N.,  Szekeres Sz.
Vezetőedző: Berendi Antal
Edző: Mátés István

 

Női Ifjúsági II. osztály-Nyugat

Szombathelyi Haladás-Győri Audi ETO KC III.  28:19 (13:6)

Haladás: Büki- Horváth A. 6, Szekeres 2, Horváth H. 7, Sulyok,  Németh R. 1, Schuszter 6
Csere:  Balatoni, Tóth V. 1,  Nyári 2, Szabó K. , Szár,  Dobos D. 1,  Bársony 2
Edző: Mátés István