A hétvégén Nagyatádon,  szeptember első napján pedig Szekszárdon vendégszerepel felnőtt női együttesünk felkészülési tornák keretében.  A teljesen átalakult, megfiatalított kerettel készülő csapatunk korábban már megmérkőzött a Győri Audi ETO U 19-es és a Nemzeti Kézilabda Akadémia gárdájával is.  A folyamatosan épülő Haladás a bentmaradását tűzte ki végső célnak a rendkívül veretes mezőnyben.  A szombathelyi zöld-fehérek háza táján jó a hangulat uralkodik,  a korábbi kulcsjátékosok sokat segítenek a frissen igazolt kézilabdázók beilleszkedésében.

Felnőtt női nemzetközi tornát rendeznek majd a hétvégén Nagyatádon, ahol a pályaválasztó csapat mellett  a Haladás is megmérettetik majd.  A somogyiak meghívására az osztrák Union St. Pölten és a Büki TK is rábólintott. A körmérkőzéses lebonyolítás lehetőséget ad majd a taktikai elemek kipróbálására, és az új játékosok fokozatos beépítésére éles meccsszituációban is.  A szakvezetés elképzelései szerint messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni majd az összecsapásokból,  hiszen a torna szervesen illeszkedik a szeptember közepén kezdődő bajnokságra való felkészülési koncepcióba.   A lányok lábában komoly edzésmunka van, a sorozatterhelés mértéke az utóbbi napokban tetőpontját éli.  A bajnoki rajt előtti barátságos találkozók azonban mindig kecsegtetnek néhány érdekességgel,  így az érdeklődök számára igazi csemegeként is szolgálhatnak.

Szeptember első napján Szekszárdon tizedik alkalommal rendeznek hagyományos kupaküzdelmeket, ahol a hazaiak mellett igencsak nívós ellenfelek várnak majd ránk.  A fekete gólyák meghívására ugyanis a Nagyatád és a PTE-PEAC vendégszereplése is biztosnak mondható.  A lebonyolítás szintén körmérkőzéses formában,  kétszer huszonöt perces félidőkkel történik majd.

 

II. RKC KUPA menetrendje:

helyszín: Nagyatád Sportcsarnok

09.30 Rinyamenti KC – Union St. Pölten
10.45 Szombathelyi Haladás – Büki TK
11.50 Union St. Pölten – Szombathelyi Haladás
13.05 Rinyamenti KC – Büki TK
14.20 Büki TK – Union St. Pölten
15.35 Rinyamenti KC – Szombathelyi Haladás
16.45 Eredményhirdetés

 

X. Szekszárdi Kupa előzetes menetrendje:

helyszín: Szekszárd,  Városi Sportcsarnok

9:30 FGKC- PTE PEAC
10:45  Szombathelyi Haladás- Rinyamenti KC
11:50 FGKC- PTE PEAC (serdülő)
13:05 PTE PEAC- Rinyamenti KC
14:20 FGKC- Szombathelyi Haladás
15:25 FGKC- PTE PEAC (ifjúsági)
16:40 Szombathelyi Haladás- PTE PEAC
17:55  Rinyamenti KC- FGKC