Felejthetetlen élményt szerezve vendégül látta fiatal sportolóinkat a Győri Audi ETO KC egyesülete, egy nívós, felnőtt bajnoki mérkőzés megtekintésének keretében. Magyarország  piacvezető klubja egyedülálló lehetőséget biztosított serdülő és ifjúsági játékosainknak is.  Sportolóink a soros bajnokijukat követően a győrieknek szurkolhattak egy igencsak sok gólt hozó magyar élvonalbeli mérkőzésen. A lányok számára a közösségépítő program nagy élmény volt, a kuriózumnak számító alkalom pedig óriási lelkesedést, és motivációt jelent a szombathelyi kézilabdázóknak. A Haladás ezúton is köszöni a győri vezetőségnek a szakmai együttműködést, valamint a növendékeink számára minden bizonnyal sokáig emlékezetes estét.

Világklasszisokkal teletűzdelve, a szokásosan professzionális körülmények között, szerda este fogadta a bajnokesélyes Győri Audi ETO KC felnőtt csapata a Hoffbau-Akker Kecskemét gárdáját.  A képlet a megszokott volt, az események az Audi Arénában a jól bevált recept szerint, szakavatott mederben zajlottak. Egy valamire azonban felfigyelhettek az arénában edződött, a csarnok minden négyzetméterét behatóan ismerő helyi szurkolók.  Ezúttal közel negyedszáz fiatal szombathelyi kézilabdázó ült a lelátón, a Haladás egyesületének címérével felvarrt pólókban. A serdülő és ifjúsági alakulatunk Győrben vendégeskedett ugyanis, a pályaválasztók felnőtt bajnoki mérkőzését tekintették meg.  Egyesületünk vezetősége mindezt jutalomnak szánta, hiszen a két csapat a tavalyihoz mérten sokkal jobban teljesít a pontvadászatban, és még akkor is igaz ez, ha ezúttal a Rába-partiak korosztályos gárdái ellen sok sót nem ettünk meg.

A két zöld-fehér csapatban egyébiránt számos közös vonás van. Mind a győri, mind pedig a szombathelyi egyesület tekintélyes múlttal rendelkezik, a két megyeszékhelyen a labdajátékok amióta világ a világ, mindig is népszerűek voltak. A foci abszolút, de a női kézilabda is előkelő helyet foglal el a látványsportok iránt érdeklődő lakosok körében.  Vendéglátónknál persze mindez egy másik dimenzióban zajlik, elvégre mégis csak a világ legjobb csapataként szokták emlegetni az Audi ETO-t. Szombathely lassan száz éves egyesületének kézilabda-szakosztályánál is van törekvés a jobbra, a nívósabbra, az előrelépésre, de ehhez még a Halinak néhány gáton á kell átvergődnie magát. Sosem rejtettük véka alá, hogy tanulni nem szégyen,  és a fiataloknak igenis meg kell ismerkedniük a szakma velejét adó műhelyekkel is.  A zsenge korú játékosaink többsége árgus szemekkel követi a kézilabdavilágban zajló eseményeket, de keveseknek adatik meg, hogy mindezeket testközelből is megtekintessék. Szerdán volt rá lehetőségük, és az élmény amit kaptak, alighanem felbecsülhetetlen volt.  A szinte minden posztra két klasszissal bíró hazaiak hamar felfűzték az oktatófilmet, a technikai repertoárból pedig bátran csemegéztek szinte végig az egész találkozón.  Nem egy játékosunk rácsodálkozott a finoman pattintott labdákra, a szemre is tetszetős felkanyarodásokra, a beton kemény elzárásokra, a szélsebes lerohanásokra. Igazai kánaánja volt ez a kézilabdának, amelyből reményeink szerint jövőbeli játékosaink is sokat eltettek a tarisznyába.  Az élményt, a hangulatot, és az életérzést egészen biztosan.