Utolsó edzőmérkőzésén 5:3 arányú győzelmet aratott az NB I-es rajtra készülő futsal csapatunk. A Juanra-legénység 35 percen át kifejezetten jól játszott, ezzel a hajrában kapus nélküli játékra, kockáztatásra kényszerítve az újpestieket.

Kifejezetten jól kezdtek a mieink, ugyanis már az ötödik percben megszerezték a vezetést: Dróth forgatta be a védőjét és életerős lövést küldött az egykori szombathelyi cerberus, Tyukász hálójába. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de a következő találatra egészen a 14. minutumig kellett várni. Ekkor egy szabadrúgást követően Lucas Moreiráról pattant saját kapujába a labda, így az első félidő végén 2:0-ra vezettek Juanra mester tanítványai.

Térfélcserét követően a Hali egy szépségdíjas góllal növelte az előnyét: Dávid centerezését követően Dróth „oxival” továbbított a kapuba. A 26. percben aztán el is dőlt a derbi. Előbb Darrieer, majd pedig Simic mattolta a vendégeket. Az 5:0-s hátrányban lévő újpestiek a hajrában kockáztattak és átálltak az öt a négy elleni játékra. Ennek köszönhetően sikerült is 5:3-ra felzárkózniuk.

A találkozó összességében remekül szolgálta csapatunk felkészülését az augusztus 28-án kezdődő élvonalbeli pontvadászatra. Horváth Péterék ezen a napon 19 órakor a Ferencváros otthonában lépnek pályára.

Haladás VSE - Újpest RFC 220-Volt 5:3 (2:0)

Gólszerzőink: Dróth 2 (5., 21.), Darrieer (26.), Simic (26.), Moreira öngól (14.)

Juanra Calvo: - Nagy öröm volt ilyen hosszú idő után hazai környezetben népes közönség előtt pályára lépni. Úgy gondolom, hogy 35 percen át kifejezetten jól játszottunk. A jövő héten dolgozni fogunk a hibák kijavításán, hogy a Ferencváros ellen egy idegenbeli győzelemmel kezdhessük a bajnokságot.