Három olyan tagja is van klubunk futsalcsapatának, aki 2018-ban a Rába ETO színeiben pályára léphetett a Bajnokok Ligája négyes döntőjében: Juanra Calvo együttesünk vezetőedzője, míg Dávid Richárd és Alasztics Marcell a játékoskeretet erősítik.

- Nagyon örülök annak, hogy Ricsi és Marci személyében két olyan futsalosunk is van, aki részese volt a sportág eddigi legnagyobb magyar sikerének. Zaragozában ugyan „csak” a negyedik helyen végeztünk, de már az is óriási bravúr volt, hogy bejutottunk a BL négyes döntőjébe – fogalmazott Juanra Calvo, aki most már edzőként szeretne olyan babérokat begyűjteni, mint azt korábban játékosként tette.  „Jua” az Inter Movistarral meg is nyerte a legrangosabb sorozatot, így az ő véleményére egyértelműen adni kell:

- Marcit egy remek, fiatal kapusnak tartom, aki nagyon akar fejlődni és ezért mindent meg is tesz. Agilis, gyors és megbízható hálóőr. Ricsi igen gyorsan fontos láncszem lett a Haliban, mert nem csak jó játékos, hanem nagyon jó ember is – zárta rövid eszmefuttatását csapatunk vezetőedzője.

- Én úgy gondolom, hogy mi hárman félszavakból is megértjük egymást. Óriási előny a számunkra, hogy Győrben egy jó másfél évet együtt játszottunk. Ismerjük egymást, tudjuk, hogy mit várhatunk a másiktól. „Jua” játékosként Európában a legszűkebb elitbe tartozott. Példakép a fiatalabb generációk számára. Nagyon bízom abban, hogy az ő vezetésével Szombathelyen is egy roppant sikeres csapat formálódik. Az alapok adottak. Ebbe pedig beletartozik az az Alasztics Marci is, akit én egy remek kapusnak tartok – mondta Dávid Richárd.

Alasztics Marci szerint a győri sikerek összekovácsolták őket. Szinte kitalálják a másik gondolatait is.

- Az az igazság, hogy én nem trióról, hanem kvartettről beszélnék, mert Vas Ádi is sokáig velünk együtt játszott. Ugyan a BL négyes döntőjekor már nem az ETO tagja volt, de sok remek eredményt ért el ő is velünk Győrben. Szerintem a Hali is képes lenne hasonló sikerekre. Erre jó alap lehet az a tudatos építkezés, ami évek óta itt Szombathelyen folyik. Adott egy sikerekre éhes, remek szurkolótábor is. Úgy gondolom, hogy egy parádés jövő simán benne van a pakliban – zárta a nyilatkozatok sorát Alasztics Marci.