Szűk családi körben tölti a Húsvéti ünnepeket futsalcsapatunk válogatott kapusa, Sásdi Bálint. Sasáék csak az interneten tartják majd a kapcsolatot a nagyszülőkkel, rokonokkal.

A koronavírus-járvány alaposan átírta a legtöbb ember Húsvétre tervezett programját. Nincs ezzel másképpen Sásdi Bálint sem, aki hiába akart hétfőn locsolkodni menni másfél esztendős kisfiával, a biztonság kedvéért maradnak inkább otthon.

- Kár, hogy így alakultak a dolgok, mert Félix számára ez lett volna az első ilyen alkalom. Sok programot terveztünk, de a járvány szinte mindet keresztülhúzta. De nincs gond, jól elleszünk négyen is. Vasárnap Kiara és Félix megkapják az ajándékokat. Egy élő nyuszi is lesz köztük, aminek már elkezdtük előkészíteni a helyet az udvarban. A menü a szokásos lesz: kalács, sonka és tojás friss tormával. Mást nem is igen készítünk, mert ezt valamennyien nagyon szeretjük. Szerencsére a gyerkőcök is. A nagyszülőkkel majd az interneten tartjuk a kapcsolatot. A két nagymama felettébb járatos a műfajban, így könnyű dolgunk lesz. Bizonyára nagyon örülnek majd, hogy ha csak videón is, de láthatják az unokáikat – adott rövid helyzetjelentést Sásdi Bálint, aki a csapattársaival együtt szabadságot kapott Juanra mestertől az ünnepekre. Csak kedden lesz majd edzés.

- Rendszeresen kapjuk a feladatokat a vezetőedzőnktől. Nekem nagy előnyt jelent, hogy sok eszközöm van itt Nardán és azokkal otthon is jól tudok készülni. Súlyzókra, szobabiciklire gondolok. Ha jó az idő, akkor az udvarban edzek, futni pedig a közeli tó partjára járok. Természetesen egyedül – tette hozzá Sasa.

Kapusunk nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Elmondása szerint a családból csak ő jár boltba, oda is csak szájmaszkban és kesztyűben. Otthon pedig mindannyian sűrűn mossák, fertőtlenítik a kezüket. Nagyon bízik abban, hogy folytatódik a bajnokság, már csak azért is, mert egyértelműen bajnokesélyesnek tartja a Halit.

- Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra, mert csak együtt tudunk a járvány fölé kerekedni - zárta egy üzenettel a beszélgetést Sásdi Bálint.