Felnőtt labdarúgócsapatunk, a Zanati KSE-Haladás VSE az Alsóújlak elleni sikerrel növelte előnyét a bajnokságban, utánpótláscsapataink változatos eredményekkel vették az akadályokat.

Élvezetes, sok helyzetet hozó mérkőzést játszott felnőtt csapatunk az Alsóújlak ellen. A három pont megszerzésének alapját a gyors gól adta meg, amelyet a védősor oszlopa, Varga Csaba szerzett (1-0). Ezt követően sorra veszélyes támadásokat vezettünk, és Bódi Bence révén a 17. percben növeltük előnyünket (2-0). A félidő hajrájához közeledve viszont elég volt egyetlen megingás, és egy pontrúgás végén szépített az Alsóújlak együttese (2-1). Szünet után sem változtattak taktikájukon a vendégek, nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre és kontratámadásokkal próbáltak zavart okozni. A mieink a támadófocit helyezték előtérbe, de ellenfelünk kapusa többször is bravúrral hárította próbálkozásainkat. Végül erőfeszítésünk ebben a játékrészben is meghozta gyümölcsét, a 79. percben Ferencz Zoltán bebiztosította győzelmünket (3-1), amely zsinórban már a hetedik a bajnokságban. Közvetlen riválisunk, a söptei együttes a fordulóban 1-1-es döntetlent ért el, így négy pontra nőtt előnyünk. A folytatásban a Bozsok elleni rangadóra készül csapatunk, amely vasárnap 17 órás kezdettel idegenben vívnak játékosaink.

Szenczi Imre, vezetőedző: - Előnyünk négy pontra nőtt, de hátra van még 10 forduló a bajnokságból. Mindig a győzelemért lépünk pályára, de legfőképp jól és szépen szeretnénk játszani, hiszen a futball mégiscsak egy játék! Egy megérdemelt győzelmet arattunk, sorozatban immár a hetediket. A mérkőzésen Varga Csaba, Bódi Bence, Perger Dániel és Szőts Máté teljesítménye volt kiemelkedő. Jövő héten Bozsokon szeretnénk folytatni ezt a jó szériát. Ellenfeleinknek mindig megadtuk - és a jövőben is így teszünk - a nekik járó tiszteletet! Sosem ellenségként, hanem ellenfélként tekintünk rájuk, mert véleményünk szerint a sport nem a háborúról szól!

Zanati KSE-Haladás VSE - Alsóújlaki Sport Club 3–1 (2–1)

Gólszerzőink: Varga Csaba (3.), Bódi Bence (17.), Ferencz Zoltán (79.)

Vezetőedző: Szenczi Imre

Zanati KSE-Haladás VSE: Kántor György - Németh Ede (csere: Machinek István 90') - Janek Dávid - Varga Csaba - Maráczi István - Bódi Bence (csere: Edelényi Bálint 59') - Perger Dániel - Szőts Máté - Nemes Dávid (csere: Ferencz 59') - Szenczi Bence - Németh Gábor (csere: Kiss Zoltán 86')

Utánpótláscsapataink fordulatokban gazdag játéknapon vannak túl. U19-es együttesünk gól nélküli döntetlent ért el a Győr ellen, U17-eseink egygólos vereséget szenvedtek a Győr ellen. Az U15-ös regionális bajnokságban sokgólos mérkőzésen egalizált csapatunk, U14-es korosztályú labdarúgóink pedig elhozták a három értékes pontot Sopronból.

  

U19:
Haladás VSE - ESK Győr-Ménfőcsanak 0-0

 

U17:
Haladás VSE - ESK Győr-Ménfőcsanak 2-3 (2-2)
Gólszerző: Varga Iván (12., 27.)

 

U15:
SC Sopron - Szombathelyi Haladás VSE 3-3 (0-1)
Gólszerzőink: Wágner Áron (34.), Hende Máté (47.), Bíró Ákos (56.)

 

U14:
SC Sopron - Szombathelyi Haladás VSE 0-1 (0-0)
Gólszerző: Hári Kevin Péter (67.)