Az első turnusban 64 gyerkőc táborozik utánpótlás labdarúgóink közül. A Haladás Sportkomplexumban nyolc edző igyekszik minél színesebb, szórakoztatóbb programot összeállítani a focistapalántáknak.

 

Hétfő óta vehetnek részt a gyerekek a szakosztályunk hagyományos nyári táborozásán. Sajnos az időjárás eddig nem fogadta kegyeibe a srácokat, ám a hangulatra így sem lehet panasz.

- Nagyon tetszett az elmúlt három nap. Délelőttönként focizunk, ebéd után pedig általában szabadidős programok vannak. Kedden meglepetés vendégek is jártak nálunk. A Haladás négy focistája, Németh Márió, Jagodics Márk, Medgyes Zoltán és Jancsó András látogatott el hozzánk. Nagy élményt jelentett, hogy beálltak játszani is. Nincs túlságosan jó idő, de a hangulat így is remek. Sokat nevetünk, általában az edzőink gyártják a poénokat – foglalta össze az eddigi történéseket Bokor Zalán, az U12-es csapatunk ifjú játékosa. 

Az első turnusban 64 gyermek táborozik, akik az U7 és az U13 közötti korosztályokat képviselik. A nyolc edző két csoportban foglalkozik a srácokkal: az egyikbe a fiatalabbak, míg a másikba az idősebbek vannak beosztva.

- Sajnos szinte minden napot az újratervezéssel kell kezdenünk az időjárás miatt. Ettől függetlenül eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a fiúktól és a szülőktől is. Szerencsére mind a beltéri, mind pedig a szabadtéri lehetőségek bőségesek. A kisebbekkel voltunk már a Kalandvárosban, míg a nagyobbaknál bowlingozás és falmászás szerepelt a programban. De tervezünk kőszegi kirándulást és mozizást is. Amennyiben az idő engedi, lesz strandolás is – fogalmazott Somfalvi Csaba. Szakosztályvezetőnk elmondása szerint az edzéseken egyértelműen a játékot helyezik előtérbe, ami a foci mellett lábtenisz és kosárlabda is lehet. Szakmai képzésről nem igen van szó. A tábor zárásakor pedig még a szülők is bekapcsolódhatnak majd a játékba.

Az öt nap alatt kiemelt figyelmet szentelnek edzőink az egészségügyi rendszabályok betartásának. Rendszeresen van fertőtlenítés és testhőmérséklet mérés is. A nyitónapon kaptunk egy hivatalos ellenőrzést is, melyen a szakemberek mindent rendben találtak.