Az U11-es korosztály edzőinek rendkívül színes az eszköztára: egyéni edzésprogramokkal, videókkal, kreatív feladatokkal látják el a srácokat a koronavírus okozta kényszerszünetben. Nagy Sándor edzőt kérdeztük arról, milyen megoldásokkal vészelik át ezt az átmeneti időszakot.

- Egy ilyen helyzet soha nem jöhet jókor, de a mostani különösen rosszkor érkezett és csúnyán belerondít a közös munkánkba – kezdte Nagy Sándor, az U11-es csapat edzője.

- Úgy éreztük, hogy sínen vagyunk, jó úton járunk a csapattal, köszönhetően az Imi (Szenczi Imre, szakmai vezető, a szerk.) által kijelölt szakmai programnak. Ez a fejlődés most megtorpant, de edzőtársammal, Tóth Péterrel azon vagyunk, hogy a munka a jelenlegi helyzethez képest a leghatékonyabban folyhasson tovább.

 

- A foci csapatsport, nagyon hiányoznak a fiúk, a közös edzések, de felülkerekedünk ezen és továbbra is támogatjuk a fejlődésüket otthoni edzések formájában. Készítettünk például a számukra egy videót, amiben labdás gyakorlatokat mutatunk be és rőnléti feladatokat, ez jó minta lehet mindenkinek. Egy komplett edzés tulajdonképpen. Erőnléti feladatokkal, különféle filmes anyagokkal is ellátjuk őket, amik alapján mozoghatnak otthon, vagy ahol megoldható és megengedett.

- Folyamatosan építjük a közösségünket is: szerdánként kvíz-nap van, az e heti az ötödik forduló már. Összesítésben a legjobb három versenyző jutalmat kap majd. Szerencsére sokan részt vesznek ebben. Ahogy visszaküldik az általunk kért gyakorló videókat sőt, őrületesen kreatív humoros produkciók is születnek. Van most egy új ötletünk, egy újabb filmes projekt, de többet nem szeretnénk egyelőre elárulni, legyen meglepetés. Ahogy a többi videós munkánkban, ebben is Kápolnási Péter segít majd nekünk, ezúton is köszönjük neki, hogy mindenben a rendelkezésünkre áll.

- Közösen ötletelünk a többi edzővel, nagyon jó kollektíva alakult ki szerencsére, a mostani helyzetben is számíthatunk egymásra, segítjük egymást nemcsak a gyerekekkel, hanem a munkatársakkal is. Ez átsegít bennünket a nehéz helyzeteken – zárta szavait Nagy Sándor.