A koronavírus-fertőzés veszélye miatt szünetelnek az edzések az utánpótlás labdarúgóinknál. Focistapalántáink a nálunk dolgozó szakemberek útmutatása alapján otthon tudják elvégezni a rájuk kiszabott feladatokat. A részletekről Szenczi Imre nyilatkozott honlapunknak.

Ez a speciális helyzet speciális megoldásokat kíván – fogott bele az ismertetőbe szakmai vezetőnk. – Az biztos, hogy rövid időn belül nem lesznek edzések, meccsek és tornák sem. A gyerkőcök nem jöhetnek be a Haladás Sportkomplexumba, ezért velük és a szüleikkel online felületeken tartjuk a kapcsolatot. 

 

Ez a gyakorlatban hogy néz ki?

A szakembereink a különböző korosztályok számára személyre szabott edzésprogramokat küldenek interneten. Mellékelik a feladatleírásokat és ezeket videókkal teszik szemlélhetőbbekké. Ezek amúgy nem kérések, hanem kötelező feladatok, melyeket a gyerkőcöknek be kell építeniük napirendjükbe. Hasonlóan az iskolai kötelezettségeikhez.

 

Mi a cél ezzel a programmal?

Azt szeretnénk, ha a srácok a kényszerű szünet ellenére is formában maradnának, emellett pedig így megmaradna a kapcsolat a közösségünkön belül. A Haladást mindig is egy nagy családhoz hasonlítottuk és a bajban nagyon fontos az összetartás. Furcsa ez a nagy csend. Üresek a pályák, hiányzik a gyermekzsivaj. Bízunk abban, hogy az élet hamarosan visszatér az eredeti kerékvágásba és mindent onnan folytathatunk, ahol abbahagytuk.

 

Végezetül miként élik meg az edzők ezt a furcsa szituációt?

Tanulják ezt a digitális oktatási módszert, de úgy látom, hogy élvezik az új kihívást. Sokan a gyerekek szabadidejére is gondolnak: sporttal kapcsolatos filmekre, könyvekre hívják fel a fiúk figyelmét. De fociról szóló kvízeket is küldenek a srácoknak. Ezúton is megköszönöm az edzőink aktivitását, lelkiismeretes munkáját. Tényleg látszik, hogy mi vagyunk a gyerekekért és nem ők vannak értünk. Végezetül pedig azt kérném minden tanítványunktól és a szülőktől is, hogy vigyázzanak magukra és a környezetükben élőkre! Tartsunk össze, mert most csakis ez lehet a túlélés záloga!