Egyesületünk négy sportolója kapott meghívást az Európai Egyetemi Játékokon szereplő futsalegyüttes, az ELTE gárdájába. A lengyelországi Łódźban rendezett multisport eseményen bajnoki címvédő futsalcsapatunkból Sipos Gergő és Kovács Máté, valamint Megyei I. osztályú labdarúgócsapatunkból Péter Ábrahám és Horváth Bendegúz lép pályára a felsőoktatási intézmények kontinensviadalán.

Az ELTE-BEAC futsalcsapata az utolsó három MEFOB-ot győztese, valamint több regionális egyetemi rendezvényen is – Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, Kárpát-medencei Egyetemek Kupája – a legjobbak között végzett. Emellett az együttes nagy része a Magyar Futsal Akadémia, illetve az ELTE-BEAC gárdájával az élvonalbeli hazai bajnokságban is megmérettette magát. A csapat szakmai munkájáért a Sajben-Árendás duó felel, a játékosok mellett pedig a delegációnak még egy első osztályú tagja lesz Kiss Gergő személyében, aki a játékvezetői stáb tagja a kontinensviadalon.

Az Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében a kontinens legnagyobb, kétévente sorra kerülő egyetemi sportrendezvénye, amelyre ezúttal 46 országból mintegy 6000 sportoló utazik a lengyelországi Łódź városába, hogy 20 sportágban, 15 helyszínen harcba szálljanak az érmekért és a helyezésekért.

Eugenio, az EEJ kabalája képaláírás: Forrás: www.facebook.com/eug2022

A július 17. és 30. között rendezett multisport eseményen a versenyzők nem a nemzeti válogatottak tagjaiként vesznek részt, hanem azt a felsőoktatási intézményt képviselik, ahol tanulnak. Magyarországról 17 egyetem, 314 hallgatója, 18 sportágban vesz részt a felsőoktatási intézmények kontinensviadalán. A teljes hazai küldöttség létszáma összesen 421 fő (versenyző, kísérő és játékvezető), továbbá még számos vendég és megfigyelő is a helyszínen kíséri figyelemmel a fiatalokat, mivel a soron következő, 2024-es EEJ-nek hazánk, ezen belül is Miskolc és Debrecen ad majd otthont.

Válogatott futsalkiválóságaink, Sipos Gergő (futsal felnőtt „A”) és Kovács Máté (futsal U19) az ELTE PPK Sporttudományi Intézetének sportszervező, míg Megyei I. osztályú futballistáink, Péter Ábrahám az ELTE PPK Testnevelő-gyógytestnevelő tanár, valamint Horváth Bendegúz az ELTE-TáTK Gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatói.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) futsalcsapatának kerete az EEJ-n:

Kapusok: Horváth Bendegúz, Oswald Dániel

Mezőnyjátékosok: Sipos Gergő, Kovács Máté, Péter Ábrahám, Bartucz Martin, Bencsik Gergő, Boros Roland, Gémesi Áron, Károly Bálint, Szekér Zoltán, Tarpai Gyula Dániel, Várkonyi Barnabás, Diós Péter,

Szakmai stáb: Sajben Marcell vezetőedző, Árendás Tamás csapatvezető

Forrás: www.facebook.com/eltebeacfutsal

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem népes mezőnnyel, magyar, Európa-, valamint világbajnok sportolókkal vesz részt a versenyen öt sportágban (futsal, dzsúdó, taekwondo, kick-boksz és sakk). Az ELTE-s delegáció részvételét biztosító háttérmunkát Simon Gábor, a BEAC igazgatója és Szalay Krisztián, az egyetem sportügyeinek rektori biztosa végezték.

Az EEJ-n 18 főiskolai csapat négy csoportban kezdi meg a küzdelmeket. Az ELTE futsalcsapata a július 15-ei sorsoláson az A-csoportba került, ahol ellenfelei a francia University of Reims Champ, a lengyel Economy Bydgoszcz és a brit Loughborough University együttesei lesznek.

EEJ férfi futsal A-csoport programja:

07.16., szombat 17:00 University of Economy Bydgoszcz – Loughborough University

07.16., szombat 19:00 University of Reims Champ – Eötvös Loránd Tudományegyetem

07.18., hétfő 19:00 Loughborough University – Eötvös Loránd Tudományegyetem

07.18., hétfő 19:00 University of Economy Bydgoszcz – University of Reims Champ

07.19., kedd 19:00 Eötvös Loránd Tudományegyetem – University of Economy Bydgoszcz

07.19., kedd 19:00 University of Reims Champ – Loughborough University

Forrás: www.mefs.hu

Az esemény megnyitóünnepségére július 17-én, 21 órakor kerül sor a város legnagyobb sport- és szórakoztatócsarnokában, az Atlas Arénában.

Az ünnepség részletes programját titokban tartják a szerevezők, de annyit tudni lehet, hogy a műsor része lesz a sportolók ünnepélyes felvonulása, valamint művészi előadások is, közöttük egy 100 fős zenekar vizuális show-val kombinált koncertje.

A meghívott VIP-vendégek között szerepel többek között a Lengyelország köztársasági elnöke és miniszterelnöke, Lódz polgármestere, a Lódzi Műszaki Egyetem rektora, a Lengyel Akadémiai Sportszövetség elnöke, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, továbbá az esemény nagykövetei: Marcin Gortat, Euzebiusz Smolarek, Adam Kszczot vagy Kajetan Duszyński és sok más fantasztikus személyiség.

Források: www.mefs.hu; www.elte.hu; www.unisport.hu; www.eug2022.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top