Hiába vezetett szűk másfél perccel a meccs vége előtt 3–2-re a Veszprém otthonában NB I-es futsal csapatunk, mégsem jött össze a győzelem. Sajnos a hazaiak a végjátékban egyenlítettek, így döntetlenre mentették a mérkőzést.

A pontvadászat 14. fordulójából elhalasztott találkozót pótoltak a mieink Veszprémben, ahol a tabella harmadik helyén álló hazaiak fogadták listavezető együttesünket. A rangadót aztán úgy kezdődött, ahogyan legszebb álmainkban reméltük.

Az 5. percben Dávid Ricsi remek átadásával Hajmási Milán húzott el a jobb oldalon, centerezését követően pedig a remek ütemben érkező Gerencsér Antal bombázott a hazaiak kapujába. Nem sokkal később teljesen hasonló volt a koreográfia, azaz Dávid, majd Hajmási volt a labda útja, ám ezúttal Sipos Gergő paskolta közvetlen közelről a lasztit a veszprémiek hálójába. Második találatunk után szinte azonnal jöhetett volna a harmadik is, de az addig az előkészítésben jeleskedő Dávid Ricsi kihagyta a hatalmas ziccert. A félidő hajrájában viszont picit váratlanul előbb szépítettek a vendéglátók Pál Patrik góljával, majd Tatai József találatával az egyenlítés is összejött nekik.

A 2–2-es állásról kezdődő második félidőben egy jó darabig nem igen bírtak egymással a küzdő felek, ám a 29. percben jött Milos Simic és Gerencsér Antal átadását értékesítve újfent vezetést szerzett nekünk. Ezt követően már a hazaiaknak is voltak komolyabb helyzeteik, ám a védelmünk jól állta a sarat, a kapuban pedig Gyimesi Máté mutatott be pár bravúros védést. A hajrában aztán kockáztattak a vendéglátók és átálltak öt a négy elleni játékra. Ez pedig sajna eredményre vezetett: 83 másodperccel a derbi vége előtt Tatai József egyenlített, kialakította a 3–3-as végeredményt.

Juanra Calvo vezetőedző: - Szomorú és mérges vagyok, mert kétszer is vezettünk és mégsem tudtunk nyerni. Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Amikor vezettünk 2–0-ra sok ziccert hibáztunk el. Akár három, vagy négy góllal is elhúzhattunk volna. De ilyen a futsal, ha kihagyod a helyzeteidet, azt az ellenfél megbünteti. Gratulálok a veszprémieknek, de a mi játékosainknak is, mert mindent megtettek a győzelemért. Tanulnunk kell a hibáinkból és menni tovább a céljaink felé.

 

Balaton Bútor FC Veszprém-Haladás VSE 3–3 (2–2)

Gólszerzőink: Gerencsér Antal (5.), Sipos Gergő (8.), Milos Simic (29.)