Bajnoki címre törő futsal csapatunk 0-2 végeredményű győzelmet aratott az NB I-es pontvadászat 16. fordulójában az Aramis SE otthonában. A mieink az újabb sikernek köszönhetően a tabella élére ugrottak.

Tavaly október közepén Juanra mester legénysége parádés játékkal 11–2-re verte a Haladás Sportkomplexumban az Aramis SE gárdáját, és a derbi elején most is úgy nézett ki, hogy akár szombathelyi gólfesztivál lehet a meccs vége, mivel Gerencsér Antal találatával már a 7. percben megszereztük a vezetést: fiatal centerünk Kovács Máté beadását paskolta közvetlen közelről az üresen tátongó kapuba. A folytatásban azonban a hazaiak „bunkerfocira” rendezkedtek be, és így nagyon nehezen sikerült helyzetet kialakítanunk. Igazából csupán Vidák Balázs előtt adódott egy óriási ziccert, ám azt nem tudta gólra váltani tapasztalt játékosunk.

Az 1–0-ás vezetésünkről kezdődő második játékrészben sem változott a koreográfia: leginkább átlövésekkel tudtuk a betömörülő budaörsiek kapuját veszélyeztetni. A 30. percben viszont eldőlt a három bajnoki pont sorsa: Harnisch Ákos büntetőt érően szabálytalankodott Sipos Gergővel szemben a hazaiak kapujának előterében, a 6 méterest pedig Dróth Zoltán bombázta elemi erővel a jobb alsó sarokba. Mint később kiderült, a magyar válogatott csapatkapitánya ezzel be is állította a 2–0-ás végeredményt.

Pálmay Tamás szakágvezető: - Ez a mérkőzés a kötelező győzelem kategóriába tartozott, amit aztán be is gyűjtöttünk. Külön pozitívum, hogy a fiataljaink sok időt tölthettek a pályán és éltek is a lehetőséggel, mert mindkét gólunkban jelentős szerepet vállaltak.

Csapatunk győzelmének köszönhetően a tabella első helyére ugrott. A mieink legközelebb kedden 18 óra 30 perckor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a bronzérmes pozícióban állomásozó Veszprém otthonában.

Aramis SE-Haladás VSE 0–2 (0–1)

Gólszerzőink: Gerencsér Antal (7.), Dróth Zoltán (30.)