Ugyan a találkozó 26. percében még 4–2-re vezetett a vendég Kecskemét, ám a jól sikerült végjátéknak köszönhetően mégis a mieink nyerték meg 6–4-re az NB I-es futsal-bajnokság 15. fordulójának rangadóját. Csapatunk így a vesztett pontok tekintetében továbbra is az élvonal első helyén áll, megelőzve a Berettyóújfalu együttesét.

Több mint 40 nap után játszott ismét tétmérkőzést NB I-es futsal csapatunk. Így érthető, hogy mindenki komoly várakozásokkal tekintetett a bajnoki tabella harmadik helyén álló Kecskemét szombathelyi vendégjátéka elé. Optimizmusunkat nem növelte az a tény, hogy Alasztics Marcell és Vas Ádám személyében két hiányzója is volt Juanra mester meccskeretének.

Remekül kezdtük a derbit, a 3. percben Sipos Gergő szép labdaszerzése és előkészítése után Darrieernek már csak az üresen tátongó kapuba kellett bepasszolnia a labdát. Pár pillanattal később Nagy Kevin megduplázhatta volna az előnyünket, ám fiatal tehetségünk ziccerét nem tudta gólra váltani. Az 5. percben egyenlítettek a vendégek, egy szabadrúgás-variáció végén a csapatkapitány, Mánya Szabolcs talált be kapunkba, aki a 7. minutumban már előkészítőként jeleskedett és Bozidar Simiccel rúgatott gólt. A kecskemétiek azonban ezzel sem elégedtek meg, és a 18. percben Mánya Szabolcs kisbűntetőből elért újabb találatának köszönhetően már 3–1-re vezettek. Szerencsére a félidőt Dróth Zoli zárta le, szabadrúgásból bombázott a látogatók hálójába.

A 3–2-es vendégvezetésről kezdődő második játékrészt Hali-támadások vezették be, ám az ellenfél továbbra is jól kontrázott, a 26. percben Bozidar Simic lőtt egy nagy csel után Gyimesi Máté hálójába. Mint később kiderült, ez a bekapott gól volt a jel a mieink számára, ugyanis a folytatásban már egyértelműen mi kerültünk fölénybe, amely már gólokban is megmutatkozott. Bő 10 perc alatt Dávid Ricsi kétszer, Horváth Péter és Darrieer pedig egyszer-egyszer talált be az ellenfél kapujába. Így alakult ki a 6–4 arányú végeredmény. 

Győzelmének köszönhetően csapatunk továbbra is lépéselőnyben van a nagy rivális Berettyóújfaluval szemben. Együttesünk legközelebb január 15-én, pénteken lép pályára bajnoki mérkőzésen Budaörsön, az Aramis SE otthonában.

Juanra Calvo vezetőedző: - Egy rendkívül jó csapat ellen játszottunk. Nem véletlen, hogy az első félidőben nem igen találtuk a ritmust, ugyanis nagyon régén játszottunk már tétmeccset. Ráadásul hiába voltunk mezőnyfölényben, a gólhelyzeteinkkel nem sáfárkodtunk túlságosan jól. Térfélcserét követően felőröltük az ellenfél erejét és úgy érzem, hogy végül teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Haladás VSE-SG Kecskemét Futsal 6–4 (2–3)

Gólszerzőink: Melo Darrieer 2 (3., 33.), Dávid Richárd 2 (28., 37.), Dróth Zoltán (19.), Horváth Péter (36.)