A Magyar Labdarúgó Szövetség futsal szakága válogatott kapusunkat, Alasztics Marcellt választotta a 2020-as esztendő legjobbjának. Kitűnő cerberusunk pályafutása során első alkalommal érdemelte ki a jelentős elismerést.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendő végén eldöntik, hogy kit tartanak sportágukban az év legjobbjának. Az MLSZ idén futsal szakágban a Haladás VSE válogatott kapusának, Alasztics Marcellnek ítélte az elismerést.

- A barátnőmmel videótelefonáltunk és közben olvastam az interneten a hírt. Majd sorban jöttek a gratulációk, elképesztően sok kedves üzenetet kaptam, melyeket ezúton is szeretnék megköszönni! – adott gyors helyzetjelentést futsal csapatunk remek hálóőre, aki természetesen arra a kérdésre is válaszolt, hogy mit jelent számára a díj?

- Rengeteget, ilyenkor mindig visszagondolok arra a sok segítségre, megértésre, jó tanácsra, törődésre, melyek nélkül esélyem sem lett volna ilyen célokért küzdeni. Mindazonáltal büszke vagyok arra a hozzáállásra, amivel nap mint nap készülök az edzésekre, a mérkőzésekre. Azonban, aki igazán ismer engem, az pontosan tudja, nekem a csapattal elért eredmények sokkal fontosabbak, mint az egyéni elismerések – fogalmazott Marci, majd azt is elárulta, hogy a 2020-as évben melyek voltak számára a legemlékezetesebb meccsek, pillanatok?

- Kettő ilyen mérkőzés volt. Az első a litvánok januári legyőzése, aminek köszönhetően veretlenül jutottunk tovább az Európa-bajnokság selejtező csoportjából a következő körbe. A másik természetesen a Berettyóújfalu elleni siker a Magyar Kupa szombathelyi döntőjében. Mindkét összecsapásra nagyon szívesen gondolok vissza. Nagyon emlékezetes pillanat volt számomra az MVFC elleni 2-1-es idegenbeli győzelmünk utolsó másodperce. Igaz, hogy azon a bajnokin nem én védtem, de így is igen büszke voltam a csapatunkra, valamint a poszttársamra, Gyimesi Mátéra, aki remekül teljesített a kapuban – zárta szavait Alasztics Marcell, a 2020-as esztendő legjobb magyar futsal játékosa.

Gratulálunk, Marci! Hajrá, Hali!