Ugyan félidőben még a vendég Dunaferr vezetett 1:0, a találkozó vége 3:1-es Hali-győzelem lett. Futsal csapatunk így két fordulót követően hat ponttal áll a tabella élmezőnyében.

Az NB I-es futsal-bajnokság második körében két jól rajtoló gárda találkozott Szombathelyen, ugyanis a nyitófordulóban a mieink a Fradit, míg a Duna-partiak az Újpestet verték magabiztos játékkal. Ennek megfelelően nagy küzdelmet hozott az első félidő. A Juanra-legénység egyértelműen mezőnyfölényben játszottak, de ez sajnos gólokban nem nyilvánult meg. A kontrákra berendezkedő vendégek azonban a 20. percben Östör Martin révén bevették Alasztics Marcell kapuját, így ők vonulhattak 1:0-ás vezetéssel a szünetre.

Térfélcserét követően szerencsére nagyon gyorsan jött az egyenlítés: Dróth Zoltán forintos átadását Vas Ádám zúdította a hálóba. Ezt követően helyzeteket ugyan sikerült kialakítaniuk a mieinknek, ám a jól védő Reveland Zoltán eszén nem tudtak túljárni Horváth Péterék. A félidő derekán aztán némi meglepetésre öt a négy elleni játékra álltak át a dunaújvárosiak, amire alaposan rá is fizettek. A 29. percben Sipos Gergő csípett el egy rossz átadást, amivel kapura is tört. Először ugyan a kapufát találta el fiatal centerünk, ám másodjára már a hólóba helyezett. Ezzel pedig sikerült is 2:1-re fordítanunk. A 3:1-es végeredményt pedig Milos Simic állította be a 32. minutumban, amikor elemi erővel bombázott a keresztléc alá.

Futsal csapatunk így két fordulót követően a maximális hat pontot begyűjtve áll a tabella élmezőnyében.

Juanra Calvo vezetőedző: - Úgy gondolom, hogy végig mi domináltunk, de sajnos az első félidőben nem tudtuk bevenni a jó taktikát választó vendégek kapuját. Ráadásul a szünet előtt még meg is szerezték a vezetést a Duna-partiak. A félidőben nem szúrtam le a fiúkat, arra kértem őket, hogy továbbra is az előre megbeszéltek szerint játszanak. Ez pedig a második játékrészben már gólokat eredményezett és véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk.

A Haladás VSE az előzetesen kiadott sorsolástól eltérően már szeptember 11-én, pénteken pályára lép, még pedig a Nyírgyulaj otthonában. A találkozót a pontvadászat 8. fordulójából hozta előre a szövetség.

Haladás VSE-Dunaferr Due Dutrade FC 3:1 (0:1)

Gólszerzők: Vas Ádám (21.), Sipos Gergő (29.), Milos Simic (32.) illetve Östör Martin (20.)