Bajnoki címvédő futsalosaink a 9. forduló bepótolt mérkőzésén 12–1-es győzelmet arattak az ELTE-BEAC otthonában. Az ízig-vérig csapatmunkával rendezett gólparádén Dróth Zoltán háromszor zörgette meg a fővárosi hálót, valamint Arnon Santos Cassemiro, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Hajmási Milán, Rutai Balázs, Szalmás Zoltán és Vatamaniuc-Bartha Dávid is eredményes volt egy hazai öngól mellett.

Élvonalbeli együttesünk Budapestre látogatott hétfő este, az egy héttel elhalasztott ELTE-BEAC elleni találkozó pótlására.

Kapunkban saját nevelésű hálóőrünk, Homlok Levente kezdett, és már rögtön az első másodpercekben egy veszélyes Rutai Balázs-lövéssel jeleztük, hogy célunk ott folytatni a bajnokságot, ahol abbahagytuk: jó játékkal menni előre céljainkért. Lendületesen, nagy iramban erőltettük rá akaratunkat a hazaiakra, akik nem tudtak kibontakozni, szinte teljesen beszorultak. Rutai Balázs nagy kedvvel játszott, gyönyörűen alakított ki magának egy lövőhelyzetet, kísérlete nem sokkal tévesztett célt.

Az ELTE továbbra sem tudta megtartani a játékszert, labdavesztés után villámgyorsan visszatámadtunk, a 6. percben pedig Henrique Diniz harcolt ki egy büntetőt, melyet csapatkapitányunk, Dróth Zoltán értékesített kíméletlenül (0-1). A találat után még tudtuk fokozni a nyomást, sorra vezettük a veszélyes támadásokat, Szalmás Zoltán okos visszagurítása után pedig Arnon Santos Cassemiro duplázta meg előnyünket a 9. minutumban (0-2).

Felpörögtek az események, Vass Szilárd szépített házigazdák részéről (1-2), amelyre gyorsan reagáltunk, Nagy Kevin állította vissza a kétgólos differenciát a 11. percben (1-3). Élvezettel, felszabadultan játszottak a mieink, távoli lövésekkel és kidolgozott akciókkal egyaránt próbálkoztunk, negyedik gólunk utóbbi után született: egy sakk-matt támadás végén Henrique Diniz köszönt be a 14. percben, 1-4 állt az eredményjelzőn.

A 17. percben a sárgamezesek szabadrúgást végezhettek el, néhány másodperccel később azonban mi örülhettünk. Homlok Levente hárított, remek kidobása után pedig Sipos Gergő módosította 1-5-re az állást. A fővárosiak időt kértek, védekezésüket feljebb tolták, ennek köszönhetően viszont nagyobb területeink adódtak, és hogy a játékrész hajrája se teljen eseménytelenül, arról Hajmási Milán gondoskodott, a 19. minutumban ő állította be az 1-6-os félidei eredményt.

Legjobb védekezés a támadás alapon az ELTE a pihenő után igyekezett kevésbé magára húzni minket, Homlok Leventének pedig az addigi legnagyobb védését kellett bemutatnia, méghozzá lábbal. Ezt követően Dróth Zoltán pillanatai következtek: előbb ragyogó emelését szedte le a levegőből a budapestiek kapusa, majd a kapufa akadályozta meg abban, hogy ismét betaláljon.

A hazaiak nyílt sisakos játéka számunkra is nagyobb lehetőségekkel kecsegtetett, a 25. percben pedig válogatott centerünk, Rutai Balázs személyében újabb játékosunk iratkozott fel a gólszerzők közé (1-7). Nem lassítottunk, tetszetős és hatékony csapatjátékkal mentünk előre, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy az addigi hét találatunkon heten osztoztak.

Ezt a statisztikát Dróth Zoltán duplája módosította kapitányhoz méltó módon: előbb a 29. minutumban szokásos lefordulása után ballal bombázott a kapuba (1-8), majd másodpercekkel később Knizs Olivér kapufájáról érkezett a kipattanóra, és vágta be harmadik gólját (1-9). Tetemes előnyünk ellenére is saját képességeinknek megfelelően hajtottunk, a 33. percben Fülöp Viktor öngólja nyitotta tovább az ollót (1-10), majd korosztályos válogatottunk, Szalmás Zoltán rezgette meg a vendéglátóink hálóját (1-11).

A lényegi kérdések rég eldőltek, ám ennek ellenére is motiváltan játszottunk, szintén utánpótlás-válogatott saját nevelésű tehetségünk, Vatamaniuc-Bartha Dávid révén pedig a 12. gólunkat is megszereztük (1-12). Győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, látványos játékkal és szép gólokkal hoztuk el a három bajnoki pontot a fővárosból.

A pontvadászat 10. fordulójában hazai környezetben lépünk pályára, november 12-én, szombaton 18 óra 30 perces kezdettel a DEAC gárdáját fogadjuk a Haladás Sportcsarnokban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Fontosak az ilyen mérkőzések, ahol mindenki lehetőséghez jut, és jó játékkal sok gólt szerezhetünk. Nagy pofont kaptunk múlt héten, de nagyon örülök, hogy ma megmutattuk, idén is meg akarjuk nyerni a bajnokságot

FÉRFI FUTSAL NB I. 9. FORDULÓ

ELTE-BEAC - HALADÁS VSE 1-12 (1-6)

ELTE-BEAC: Hoffer Csaba - Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Appl Kristóf, Szekér Zoltán, Oswald Dániel, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Tóth Dávid, Szamosi Péter, Kubitsch Kevin, Horváth Domonkos, Vass Szilárd, Lugosi Márk

Edző: Béni Zoltán

Haladás VSE: Homlok Levente - Kovács Máté, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Rutai Balázs, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Dróth Zoltán 3 (6’, 29, 30’), Arnon Santos Cassemiro (9’), Nagy Kevin (11’), Henrique Diniz (14’), Sipos Gergő (17’), Hajmási Milán (19’), Rutai Balázs (15’), Fülöp Viktor (33’, öngól), Szalmás Zoltán (33’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (39’), ill. Vass Szilárd (10’)

Sárga lapok: Hoffer Csaba (6’)