Élvonalbeli futsalcsapatunk 8–4-es vereséget szenvedett hazai környezetben a lengyel Rekord Bielsko-Biala együttesétől. Utolsó felkészülési mérkőzésünkön Szalmás Zoltán, Henrique Diniz, Hajmási Milán, valamint Vas Ádám szerezték góljainkat.

Kevesebb mint 24 órával a pénteki találkozó után repetáztunk a lengyel Rekord Bielsko-Biala gárdájával, szombaton kora délután ismét megmérkőztünk velük a Haladás Sportcsarnokban. Az első találkozóhoz képest egy változás volt a mieink keretében, Nagy Kevin ezúttal a lelátóról támogatta a társakat.

Egyik együttes sem teketóriázott, már a mérkőzés elején egymásnak estek a felek, első komoly lehetőségként pedig Dróth Zoltán lövését jegyezhettük fel, amely centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. A mieink szerették volna kézben tartani az eseményeket, többet birtokoltuk a labdát, a játék főként a vendégek térfelén folyt, az 5. percben aztán egy kapufával jelezték, hogy bizony nekik is komoly szándékaik vannak.

Egy minutummal később ismét velünk volt a léc, majd Gyimesi Máténak is nagy bravúrokat kellett bemutatnia, egy pillanatra sem volt megállás. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán ezen a mérkőzésen is rendkívül aktív volt, ismét az ő próbálkozása okozott gondot Nawrat kapus számára, a 10. percben azonban a lengyelek szereztek vezetést, Krzempek talált be (0-1).

Vezetőedzőnk rögtön időt kért, Dróth Zoltán pedig egy sistergős kapufa után látványosan, méterekről becsúszva mentett, immáron a saját kapunk előtt. Nem sokkal később aztán talán Henrique Diniz, valamint Vatamaniuc-Bartha Dávid sem tudta, hogy maradt ki az ordító lehetőség, mindenesetre a lengyelek a kapu torkából valahogyan fel tudtak szabadítani. Ami nálunk kimaradt, a másik oldalon bement, a 11. percben ismét Krzempek révén megduplázta előnyét a Bielsko-Biala (0-2).

A kétgólos hátrány dacára mentünk előre becsülettel, sokat tettünk a szépítésért, melyhez Fehér Dániel állt a legközelebb, a 13. minutumban azonban egy labdavesztést követően a pénteken az utolsó másodpercekben egalizáló Matheus is beköszönt, 0-3 állt az eredményjelzőn. Mindkét csapat villámgyorsan lendült át védekezésből támadásba, az utolsó passzokba, befejezésekbe viszont több alkalommal is hiba csúszott.

Szalmás Zoltán szólója után Vas Ádám közeli lövését védte a vendégek hálóőre, majd Gyimesi is a helyén volt, mindkét kapusnak volt dolga bőven. A játékrész hajráját nagyon megnyomtuk, előbb Henrique Diniz, majd Dróth Zoltán kísérletét hatástalanította Nawrat, Szalmás Zoltán löketénél azonban már tehetetlen volt, a 20. percben 1–3-ra módosítottuk az állást, majd következett a pihenő.

A fordulás után mindössze 15 másodperccel büntetőhöz jutott ellenfelünk, az eredmény viszont nem változott, ugyanis Homlok Levente és a kapufa együttes erővel tett róla, hogy 1-3 maradjon az állás. Ennek azonban nem örülhettünk sokáig, ugyanis következett a 22. perc és egy villámgyors lengyel kontra, melynek végén Krzempek volt a befejező, duplájával háromgólosra nőtt a fehérmezesek előnye (1-4).

Krzempek itt még nem állt meg, negyedik találatával a 23. minutumban már négygólos hátrányba kerültünk (1-5). Érezhetően megfogtak bennünket a gyors lengyel találatok, de nem adtuk fel, Dróth Zoltán szabadrúgását például hatalmas bravúrral kellett védenie Iwanek kapusnak. Ráadásul a 25. percben még tovább nőtt a Bielsko-Biala előnye, Matheus másodszor volt eredményes, 1–6-ra vezettek a lengyelek.

A folytatásban aztán meglehetősen feszültté vált a hangulat, a szokottnál is többet állt a játék, rengeteg volt a szabálytalanság és a kakaskodás mindkét oldalon. Mindennek ellenére futsalra emlékeztető momentumokból sem volt hiány: vendég részről Korpela iratkozott fel a gólszerzők közé a 26. percben (1-7), erre viszont rövid időn belül kétszer is felelni tudtunk, Henrique Diniz, valamint Hajmási Milán révén szépítettünk (3-7).

A találkozó következő szakaszában nem igazán alakult ki komoly helyzet, egy-egy apróbb lehetőséget, illetve védést jegyezhettünk fel, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 33. percben Juanra Calvo vezetőedzőnk időt kért, nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de a kapu előtt továbbra sem alakultak terveink szerint az események, ellenben a 37. minutumban Matheus tovább gyarapította góljainak számát, 3–8-ra módosítva ezzel az állást.

A találatot követően vészkapus játékra váltottunk, a megkülönböztető mezt viselő Vas Ádám Luiggi Longo okos visszagurítása után be is vette a fehérmezesek kapuját az utolsó előtti percben, ez viszont sajnos már csak szépségtapaszként tudott szolgálni, lengyel vendégeink 8–4-es győzelmet arattak.

Következő mérkőzésünk már a 2022/2023-as szezon bajnoki nyitánya lesz, augusztus 15-én 18 óra 30 perckor a Kecskemét együttesét fogadjuk a Haladás Sportcsarnokban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – REKORD BIELSKO-BIALA 4-8 (1-3)

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Dróth Zoltán, Vas Ádám, Dávid Richárd, Luiggi Longo, Arnon Santos, Henrique Diniz, Knizs Olivér, Fehér Dániel, Kovács Máté, Homlok Levente, Hajmási Milán, Szalmás Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Szalmás Zoltán (20’), Henrique Diniz (27’), Hajmási Milán (28’), Vas Ádám (39’), ill. Milosz Krzempek 4 (10’, 11’, 22’, 23’), Matheus Ferreira Ribeiro (13’, 25’, 37’), Jani Korpela (26’)