NB I.-es futsalcsapatunk 3–3-as döntetlent játszott a lengyel Record Bielso-Biala ellen harmadik felkészülési mérkőzésén. A rendkívül fordulatos, kiélezett találkozón együttesünkből Fehér Dániel, Henrique Diniz, valamint Dróth Zoltán volt eredményes.

Élvonalbeli futsalosaink ezen a héten is dupla erőfelmérővel hangolnak, ezen a héten a lengyel Record Bielsko-Biala ellen várt ránk két felkészülési mérkőzés. Ellenfelünkkel az előző idényben a Bajnokok Ligája-menetelés során, a fő fordulóban találkoztunk, akkor Dróth Zoltán duplájával, valamint Vas Ádám és Sipos Gergő góljaival 4–3-ra nyertünk. Utóbbi ezúttal sérülés miatt nem volt bevethető, mint ahogy Rutai Balázs és Alasztics Marcell sem, így ők az előző két előkészületi mérkőzéshez hasonlóan a lelátóról szemlélték az eseményeket.

Mindkét csapat rendkívül aktívan kezdte a találkozót, Dróth Zoltán remek lövéseit Homlok Levente bravúrjai követték, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Ifjú hálóőrünk ajtó-ablak ziccerben is hárítani tudott, a lengyelek is magas fordulatszámon pörögtek, és nagy erőket mozgósítottak a vezetés megszerzése érdekében. Ennek köszönhetően nagy szükség volt a fegyelmezett, szervezett védekezésre, ami jórészt meg is valósult, de önfeláldozó mentésekből sem volt hiány.

A játékrész derekán a találkozó addigi legszebb jelenetét jegyezhettük fel: egy sarokrúgás után Rakic remek kapáslövését parádés mozdulattal védte Homlok, mindkettő tapsot ért. A 10. perc eseményei itt még nem értek véget, a főszereplő pedig Hajmási Milán volt: válogatott játékosunk előbb saját kapunk előtt tisztázott, majd egy kiugratást követően tálalt remekül Fehér Dániel elé, aki megszerezte a vezetést együttesünknek (1-0).

Lüktetett a mérkőzés, nem lehetett panasz az iramra, komolyabb lehetőség viszont egyik oldalon sem alakult ki ebben az időszakban. Egészen a 14. minutumig, amikor a csapatkapitány, Budniak révén egalizálni tudtak a lengyelek, így aztán 1-1 állt az eredményjelzőn. Egy-egy mentésnél, bevetődésnél testi épségünket sem kímélték a mieink, majd a 16. percben pedig Juanra Calvo trénerünk időt kért.

Mindkét csapat ment előre becsülettel, két perccel később a vendégek mestere is magához hívta övéit, mi pedig még ugyanebben a minutumban öt a négy elleni játékra váltottunk. Vas Ádám előtt kisvártatva adódott is egy óriási lehetőség, ezt követően viszont Luiggi Longonak kellett hatalmasat mentenie fejjel, hogy ne hulljon az üres kapuba a lengyelek ívelése. Ez volt az első felvonás utolsó említésre méltó eseménye, 1–1-es állással vonultak pihenőre a felek.

A második játékrész elejét is megnyomták a csapatok, a kapuba is sikerült betalálnunk, azonban ezt szabálytalanság előzte meg, így aztán a játékvezetők érvénytelenítették a gólt. Nem sokkal később Hajmási Milán veszélyeztetett fejjel, majd meglehetősen hektikus percek következtek, sok ki nem kényszerített hibával, pontatlansággal.

A 26. percben viszont a vezetés megszerzésének örülhettek a zöldmezesek: Rakic lövésénél még segített a kapufa, a kipattanó azonban Budniakhoz pattant, aki a kapu közepébe lőtt (1-2). Szerencsére nem kellett sokáig várni a válaszra, bő egy perccel később Vatamaniuc-Bartha Dávid adott remek labdát a lendületből érkező Henrique Diniznek, aki 2–2-re módosította az állást.

A találkozó ezen szakaszában inkább a mi akaratunk érvényesült, rendületlenül rohamoztunk, különösen új szerzeményünk, Arnon Santos Cassemiro volt elemében, aki támadásban és védekezésben is nagyon hasznosan játszott. A 36. percben ismét vészkapus szerkezetre váltottunk, ezáltal többet is birtokoltuk a labdát, és próbáltuk fokozni a nyomást a vendégek kapuján.

A 38. minutumban mindkét gárda időt kért, a Bielsko-Biala is öt a négyre váltott, ez viszont nem úgy sült el, ahogy szerették volna, ugyanis Kovács Máté erőszakos labdaszerzése után Dróth Zoltán gurított a kapuba a 40. minutumban (3-2).

Csapatkapitányunknak most is a helyszínen szurkolt családja, gólját pedig most is hatalmas lelkesedéssel tapsolták meg kislányai. Kevesebb mint egy perc volt ekkor hátra a találkozóból, amikor egy öt a négy elleni figura végén érkezett a vendégegyenlítés Riberio révén, ami egyben a 3–3-as végeredményt is jelentette.

A két együttes szombaton ismét összecsap egymással, a találkozó 14 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – RECORD BIELSKO-BIALA 3-3 (1-1)

Haladás VSE: Homlok Levente – Dróth Zoltán, Vas Ádám, Dávid Richárd, Arnon Santos, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Fehér Dániel, Gyimesi Máté, Knizs Olivér, Vatamaniuc-Bartha Dávid

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzőink: Fehér Dániel (10’), Henrique Diniz (28’), Dróth Zoltán (40’), ill. Pavel Budniak 2 (14’, 26’), Matheus Ferreira Ribeiro (40’)