A 2022–2023-as szezonra tréningező élvonalbeli futsalcsapatunk 7–3-as sikert aratott első erőfelmérőjén az SG Kecskemét Futsal együttese ellen. Hajmási Milán duplázott, az előző idény legjobbjának megválasztott Dróth Zoltán, az év felfedezettje, Szalmás Zoltán, valamint Henrique Diniz és Vatamaniuc-Bartha Dávid is betalált, az utolsó percben pedig saját nevelésű fiatal tehetségünk, Knizs Olivér is eredményes volt.

Együttesünk július 18-án kezdte meg a felkészülést az előttünk álló idényre, szerda este pedig már az első előkészületi találkozó következett, méghozzá a ScoreGoal Kecskemét ellen a Haladás Sportcsarnokban. Érdekesség, hogy a bajnokság 1. fordulójában is éppen a Kecskemét gárdáját fogadjuk majd hazai pályán augusztus 15-én, így alig három hét leforgása alatt háromszor is találkozik a két gárda.

Hiányoztak már szurkolóink a csapatnak, ezért nagy örömmel látták meg a fiúk, amikor kijöttek az öltözőből, hogy népes számban kilátogattak támogatóik buzdítani őket. Juanra Calvo mesterünknek Alasztics Marcell, Rutai Balázs és Sipos Gergő kisebb sérüléseik miatt nem álltak rendelkezésére, Arnon Santos Cassemiro pedig ezúttal még a lelátóról figyelte az eseményeket.

Nagy lendülettel kezdtünk, Hajmási Milán rögtön egy veszélyes lövéssel nyitott, megadva ezzel az összecsapás alaphangját. Magasan letámadtunk, nem engedtük, hogy a kiskunságiak zavartalanul kihozzák a labdát, Vatamaniuc-Bartha Dávid pedig fejjel járt közel a gólszerzéshez. Az első pár perc kissé visszafogottabb kezdése után aztán a Kecskemét is éledezett, helyzeteket alakított ki, szükség volt Gyimesi Máté bravúrjaira a hatástalanításukhoz. A mieink nem vettek vissza tempójukból, Luiggi Longo keresztlabdájáról az ifjú Fehér Dániel maradt le centikkel, majd Henrique Diniz lőtt távolról a játékrész derekán. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán lefordulásai szokás szerint életveszélyesek voltak, a vendégek védői azonban blokkolni tudták a próbálkozásokat.

A 15. percben időt kértek a fehérmezesek, ám ezt követően is mi voltunk aktívabbak, Luiggi Longo rövid idő leforgása alatt két ízben is megszerezhette volna a vezetést együttesünknek. Az első felvonás utolsó előtti percében aztán megtört a jég, Henrique Diniz ment el a jobb szélen, majd a keményen belőtt labdája Szalmás Zoltánról pattant a kapuba, 1-0 volt ezzel az állás. Előnyünket még a szünet előtt sikerült megdupláznunk, Hajmási Milán egy remekbe szabott kapáslövéssel állította be a 2–0-s félidei eredményt.

A második játékrészben Homlok Levente váltotta Gyimesi Mátét a kapuban, Bencsik Ádámnak pedig sikerült szépítenie a 21. percben, egy gólra zárkózott riválisunk (2-1). A bekapott gól után alig telt el tíz másodperc, Dróth Zoltán kapott egy remek indítást, amelyet egy szép mozdulattal a kapuba továbbított, villámgyorsan tudtunk reagálni (3-1).

Ám rögtön volt válasza a vendégeinknek is, Hadnagy révén ismét egyre zárkóztak (3-2). Az eseménydús percek után helyzetek szempontjából csendesebb időszak következett, kemény párharcokat láthattunk ugyan, ám igazán komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki. Kiegyenlített játékkal érkeztünk el a találkozó utolsó szakaszáig, amikor Henrique Diniz lépett elő főszereplővé: a 33. percben ő maga talált be (4-2), míg egy minutummal később remekül tálalt Hajmási Milán elé, aki becsúszva szerezte meg ötödik találatunkat (5-2).

A 37. percben aztán újabb előkészítést jegyezhettünk fel brazil légiósunktól, Vatamaniuc-Bartha Dávidot szolgálta ki nagyon önzetlenül, korosztályos válogatott tehetségünk pedig elegánsan juttatta kapuba a labdát (6-2). A 39. percben begyűjtöttük az ötödik faultunkat, ezzel viszont még nem volt vége az eseményeknek: az utolsó minutumban egy parádés Knizs Olivér-Dróth Zoltán összjáték után utóbbi volt eredményes (7-2), majd a hatodik szabálytalanságunk után megítélt kisbüntetőt értékesítette Pál Patrik az utolsó percben (7-3). A találkozó tehát 7–3-as győzelmünkkel ért véget, pénteken 17 órakor pedig ismét megmérkőzik egymással a két csapat, mégpedig 17 órától a Haladás Sportcsarnokban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – SG KECSKEMÉT FUTSAL 73 (20)

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hajmási Milán, Szalmás Zoltán, Henrique Diniz, Homlok Levente, Fehér Dániel, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Luiggi Longo, Dávid Richárd, Nagy Kevin, Kovács Máté

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Szalmás Zoltán (19’), Hajmási Milán 2 (20’, 34), Dróth Zoltán (21’), Henrique Diniz (33’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (37’), Knizs Olivér (40’), ill. Bencsik Ádám (21’), Hadnagy István (22’), Pál Patrik (40’)