Hétfő reggel bajnoki címvédő futsalcsapatunk megkezdte a felkészülést az előttünk álló idényre. Az augusztus közepén kezdődő szezon előtt négy nyílt kapus felkészülési találkozón lépünk pályára a Haladás Sportkomplexumban, a lengyel Record Bielsko-Białával és az SG Kecskemét Futsal együttesével játszunk két-két mérkőzést.

Élvonalbeli csapatunk június 3-án győzte le a bajnoki döntőben harmadszor is az MVFC Berettyóújfalu gárdáját, 7-én pedig egy családias évzárón búcsúzott történetünk eddigi legsikeresebb szezonjától.

Együttesünk és a szakmai stáb számára ekkor kezdődött a jól megérdemelt pihenés időszaka, felnőtt válogatottjainknak azonban még egy kis ráadás következett, hiszen június 19-ig egy nemzetközi tornán szerepeltek Horvátországban.

Mindenki igyekezte a legtöbb családi élményt belesűríteni a szabadságába, Alasztics Marcell például örök hűséget fogadott hitvesének, Juanra Calvo vezetőedzőnk pedig egy csodálatos pici lánynak lett az édesapja július 1-jén.

   

Bajnoki címvédőként ismét indulási jogot szereztünk az UEFA Futsal Bajnokok Ligájában, ráadásul fantasztikus debütálásunknak köszönhetően előkelő pozícióból várhattuk a sorsolást, a fő forduló A jelű ágáról. A július 7-ei, az UEFA nyoni központjában rendezett eseményen csapatunkat a 4-es csoportba sorsolták; a házigazda United Galati, a portugál SL Benfica, valamint az ukrán MFC Kherson lesznek ellenfeleink a romániai minitornán október végén.

Az élménydús nyári pihenőt követően július 18-án, hétfő reggel 9 óra 30 perckor vezényelte a fiúknak a 2022–2023-as szezon első edzését Juanra Calvo és David Martín másodedzőnk. Sipos Gergő és Kovács Máté nem voltak jelen, hiszen az Európai Egyetemi Játékokon képviselik felsőoktatási intézményüket, az Eötvös Loránd Tudományegyetem gárdájában. Élvonalbeli együttesünk új tagjai: Rutai Balázs, valamint saját nevelésű fiatal tehetségünk, Knizs Olivér és a másodosztályú csapatunkból érkező Fehér Dániel azonban már együtt tréningeztek a fiúkkal, és szemmel láthatóan izgatottan vetették bele magukat a munkába. Mindezeken felül még egy remek hírrel szolgálhatunk: Nagy Kevin hosszú kihagyást követően újra teljes értékű edzésmunkát végezhet, és ismét Juanra Calvo rendelkezésére áll.

Éppen ezen a napon készítette el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) férfi futsal NB I. sorsolását is, ahol kiderült, hogy az első fordulóban ellenfelünk az SG Kecskemét Futsal lesz a Haladás Sportkomplexumban. Az új idény augusztus közepén kezdődik, a mérkőzések pontos kezdési időpontjait a későbbiekben jelöli ki az MLSZ.

Nem kellett sokáig várni a második edzésre sem, hiszen délután repetáztak futsalosaink. A 17 óra 30 perckor kezdődő tréning előtt klubmenedzserünk, Szántó Erzsébet, valamint Bokor Zsolt sportigazgató és Pálmay Tamás szakágvezető üdvözölték a fiúkat, röviden elmondták, milyen idényt látnak maguk előtt és sérülésmentes szezont kívántak.

A kétórás foglalkozás remek hangulatban telt, elszántan dolgoztak játékosaink, a végére persze alaposan meg is izzadtak. Ezzel véget ért az első nap, a csapategység pedig töretlen, mindannyiuk szeméből a lelkesedés köszönt vissza.

Mindent megteszünk azért, hogy minimum megismételjük az előző évben elért sikereket. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de az edzés előtt mindenkitől megkérdeztem, hogy van és mennyire érzi magát elkötelezettnek mindkét címünk megvédése iránt. A tréninget követően nagyon boldog voltam, mert azt láttam, hogy a játékosok eltökélten vetették bele magukat a munkába” – mondta Juanra Calvo

Felkészülésünk alatt július 27-én és 29-én az első fordulós ellenfelünket, az SG Kecskemét Futsal együttesét, majd augusztus 5-én és 6-án a korábbi BL-riválisunkat, a lengyel Record Bielsko-Białát fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban. A mérkőzésekre várjuk szurkolóinkat, a belépés ingyenes! Kapunyitás 45 perccel a kezdés előtt.

2022. 07. 27., 18:00 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal

2022. 07. 29., 17:00 Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal

2022. 08. 05., 19:00 Haladás VSE – Record Bielsko-Biała

2022. 08. 06., 14:00 Haladás VSE – Record Bielsko-Biała

Hajrá, Hali!

Fotó: Dénes Balázs