Listavezető futsalcsapatunk 5-2-re győzte le a Magyar Kupa-címvédő Veszprém gárdáját az alapszakasz hazai visszavágóján. Dróth Zoltán három góllal bizonyította klasszisát, és saját nevelésű fiataljaink: Vatamaniuc-Bartha Dávid és Kovács Máté is betaláltak.

A hazai bajnokság 10. fordulóját pótoltuk a Veszprém Futsal ellen szerda este a Haladás Sportkomplexumban. A Szuperkupának megfelelő rangadón szurkolóink ezúttal is teljes vállszélességgel támogatták együttesünket, megtelt a Hali-lelátója, remek hangulat fogadta a csapatokat. Légiósaink közül ezúttal Luiggi Longo kapott pihenőt, Vas Ádám pedig eltiltás miatt nem lehetett a keret tagja a találkozón.

Vendéghelyzettel kezdődött a találkozó, Boromisza szinte a kapu torkából lőtte fölé a labdát. Erre nyomban duplán is válaszoltunk: egy éles Henrique Diniz-lövéssel, valamint Dróth Zoltán-lehetőséggel. Utóbbinál Alasztics Marcell remekül lépett ki a kapuból, és indította el a gyors támadást. Labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani, a Veszprém visszahúzódott, és stabil védekezésből próbált indulni. A 4. percben Tatai lövését lábbal védte bravúrosan válogatott kapusunk, a sarokrúgást követően azonban már eredményes tudott lenni Tatai (0-1). A mieink ezt sem hagyták gyors felelet nélkül, Dróth Zoltán megpattanó lövésével alig egy perccel később már egyenlítettünk is (1-1). Felgyorsultak az események, a vendégek végezhettek el ígéretes szabadrúgást, a megszerzett labdából kontráztunk, majd a kiharcolt pontrúgást követően ismét csapatkapitányunk villant a 6. minutumban, ezúttal egy kapásbombával (2-1). Ezzel átvettük a vezetést, és a folytatásban mi donimáltunk, ám ordító helyzeteket nem igazán jegyezhettünk fel. A játékrész dereka után nem sokkal kockázatot vállalt Fehér Zsolt, és emberelőnyös játékra váltottak, amelyből egalizáltak a bakonyiak: a 14. percben Tatait vették észre a kapu előtt, aki nem hibázott (2-2). Ezzel nem csak a mérkőzés állt 2-2-re, de a két válogatott csapattárs: Dróth Zoltán, Tatai József gólpárbaj is. A félidő hajrájában mindkét fél igyekezett a lefújás előttig lépéselőnybe kerülni, majd két perccel a szünet előtt Juanra Calvo mesterünk időt kért. Csapatkapitányunk a tőle jól megszokott módon nagy nyomás alá helyezte az ellenfél védelmét, és hatalmas erővel tüzelt a kapura, utolsó momentumként pedig Henrique Diniz lőtt fölé egy legurított szabadrúgást, de végül a szünetig maradt a 2-2-es állás.

Rutai Balázs lövése és Alasztics védése indította a második etapot, majd a 22. percben ismét Spandler szedhette ki a hálóból a labdát: Dróth átadását Vatamaniuc-Bartha Dávid váltotta gólra, 3-2-re vezettünk. Ezt követően egy csendesebb periódus következett, kisebb helyzetekig jutottak a támadók, védelmünk masszív volt, nem tudták feltörni a veszprémiek. A szürkébb perceket Dróth egy-egy villanása, valamint kapufája színesítette, a 29. percben pedigb újból betalált (4-2). A vendégek érezhetően kezdték elveszíteni hitüket, a 33. percben aztán mi elcsentük a játékszert, és a rendezetlen védelmet kihasználva: egy Dróth, Hajmási Milán, Kovács Máté összjátékból a legfiatalabb iratkozott fel a góllövők közé (5-2). Bő három perccel a lefújást megelőzően Fehér Zsolt még időt kért, ismét öt a négy elleni játékra váltottak, de komoly veszélyt már így sem jelentettek a kapunkra, több találat pedig már nem született az összecsapáson. Ezzel az első fordulóban elszenvedett egygólos verségért 5-2-es sikerű revansot vettünk, és 5 pont előnnyel állunk a tabella élén. A menetrendünkben egy egyhetes szünet következik, tíz játékosunk tart a válogatottal, a következő forfuló november 22-én vár ránk majd a Nyírgyulaj otthonában.

Juanra Calvo, vezetőedző: “A csapatom egyik legnagyobb erősségei közé tartozik az is, hogy mindig fejlődni szeretnénk és még jobban játszani. Az Aramis ellen is mindent megtettek a fiúk, de a BL után játszani minden tekintetben rendkívül nehéz, a mentális fáradtságon nem tudtunk felülkerekedni. Szerencsére ez ma már nyomtalanul eltűnt, és hatalmas kedvvel, extra teljesítményekkel tudtunk nyerni egy kiváló Veszprém ellen, ezúton is sok sikert kívánok nekik! Most következik a válogatott szünet, és bízom benne, hogy azt követően is jó teljesítményt tudunk mutatni”

FÉRFI FUTSAL NBI. 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE - VESZPRÉM FUTSAL 5-2 (2-2)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Sipos Gergő, Leandro Rezala, Henrique Diniz, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Veszprém Futsal: Spandler Mátyás - Tatai József, Pál Patrik, Boromisza Dániel, Rutai Balázs, Koncsol Norbert, Fridrich Dávid, Dorogi Benjámin, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Dróth Zoltán 3 (5', 6', 29'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (22'), Kovács Máté (33'), ill. Tatai 2 (4', 14')

Sárga lapok: Dávid Richárd (6’), Sipos Gergő (24’), ill. Tatai József (20’), Boromisza Dániel (30’)