A portugál Benfica, a spanyol Levante és az ukrán Uragan Ivano-Frankivsk csapata ellen folytatjuk az UEFA Futsal Bajnokok Ligáját a legjobb 16 között. A november 3-ai sorsoláson együttesünk a D-csoportban kapott helyet, a csoport minitornáját a Benfica otthonában, Lisszabonban rendezik november 30. és december 5. között.

Az UEFA nyoni központjában tartott sorsoláson a D-csoportba kerültünk, ahol a minitornán ellenfeleink a házigazda, Benfica, a spanyol Levante és az ukrán Uragan Ivano-Frankivsk lesznek. Az elitkör csoportgyőztesei a sorozat négyes döntőjében küzdhetnek majd a trófeáért, a Final Four-ra 2022. április végén kerül sor.

Felnőtt férfi futsalcsapatunk első nemzetközi szezonjában hibátlan mérleggel jutott be a legrangosabb európai sorozat elitkörébe, az egyetlen olyan együttesként vívtuk ki a szereplésünket, amely a selejtezőkörből jutott el a legjobb 16 közé.

Út az elitkörig:

- Az UEFA Futsal Bajnokok Ligájának 2021-2022-es szezonját 55 csapat részvételével rendezik.

- Az UEFA-együttható (UEFA-koefficiens) alapján felállított rangsor szerint a 23-54. helyezett klubcsapatok selejtezőkörben szerepeltek. Együttesünk 2020-2021-es UEFA-koefficiense 2.500, ezzel a 28. helyezettek vagyunk.

- A selejtezőkör 8 csoportjának győztese, valamint a legjobb csoportmásodik jutott tovább a fő fordulóba, azaz a legjobb 32 közé. Csapatunk a C csoport győzteseként veretlenül jutott tovább.

- A fő fordulóban két ágra (A és B) osztották a résztvevőket: mindkét ágon négycsapatos minitornákat rendeztek az elitkörbe jutásért. Az A-ágról a minitornák 1-3. helyezettjei, míg a B-ből a csoportelsők jutottak a legjobb 16 közé. Csapatunk a B-ág 5. csoportjának legjobbjaként, százszázalékos mérleggel jutott az elitkörbe.

Az elitkör csoportbeosztásai:

Hajrá, Hali!