Dróth Zoltán duplájával, valamint Sipos Gergő és Vas Ádám góljaival győztük le 4-3-ra a lengyel Rekord Bielsko Bialát a Bajnokok Ligája fő fordulójának második mérkőzésén. A játéknap esti párharcán a Luxol St. Andrews sikerével pedig biztos csoportelsők lettünk, és bejutottunk a nemzetközi sorozat elitkörébe.

Kevesebb, mint 24 órával a Luxol St. Andrews elleni összecsapás után következett az újabb erőpróba Bajnokok Ligája-főtáblás csapatunk számára. Ellenfelünk ezúttal az a hatszoros bajnok, háromszoros kupagyőztes, valamint kétszeres szuperkupa-győztes lengyel Rekord Bielsko-Biala volt, amely első mérkőzésén hozzánk hasonlóan fölényes, 7-2-es győzelmet aratott a svéd Hammarby ellen.

A találkozó elején a lengyelek birtokolták többet a labdát, különösen figyelnünk kellett a Biala átlövéseire, a 10-es számmal játszó Budniak többször is becselezte magát középre, majd tüzelt Alasztics kapujára. Mindkét csapat érezte, hogy a nagyon stabil védelemmel szemben a távoli lövések jelenthetik a megoldást, így aztán sűrűn záporoztak az életerős kísérletek. Egy lengyel szabadrúgást követően Alaszticsnak kellett a helyén lennie, majd Sipos célozta meg a jobb felső sarkot. A következő nagyobb lehetőségünk Hajmási előtt adódott, aki remek keresztlabdát kapott, lövésébe azonban az utolsó pillanatba bele tudtak lépni a zöldmezesek. Henrique Diniz ezúttal is bátran felvállalta az egy az egy elleni párharcokat, de messziről is merészen próbálkozott. A Biala villanásait remekül hárítottuk, rendre odaértünk a lövőre, vagy éppen a labdás játékosra. A 14. percben aztán kikérték idejüket a lengyelek, az eligazítás után azonban ismét nekünk voltak helyzeteink: Hajmási veszélyeztetett, majd a 17. percben Henrique Diniz labdaszerzését követően „visszaadta” a tegnapi gólpasszt Sipos Gergőnek, aki megszerezte a vezetést együttesünknek (1-0). A folytatásban észbe kapott ellenfelünk, egymás után vezették a veszélyes támadásokat, a legnagyobb lehetőségük Biel fejese volt, Alasztics azonban bravúrral kitolta a labdát a léc alól. A játékrész utolsó minutumában vezetőedzőnk is kikérte idejét, a pihenőig azonban már említésre méltó momentum nem történt, egygólos előnnyel vonultunk pihenőre.

Lendületesen kezdtük a második etapot, Hajmási pedig kétszer is közel járt hozzá, hogy megduplázza előnyünket. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 27. percben aztán Dróth Zoltán mutatta meg zsenialitását: szokásához híven beforgatta a védőjét, majd jobbal védhetetlenül lőtt Nawrat kapujába (2-0). Felpörögtek az események, ellenfelünk nem nyugodott bele a kétgólos hátrányba, és a következő pillanatban lemaradtunk Budniakról, aki tisztán lőhetett, és 2-1-re módosította az állást. Szintén hárompontos csoportellenfelünk ezzel látótávolságba került, de a 30. percben előbb Dróth Zoltán állította vissza a kétgólos differenciát (3-1), majd nem sokkal a középkezdés után egy gólpasszt is kiosztott Vas Ádámnak (4-1). Garcia Lopez tréner rögtön időt is kért, ez pedig hatásosnak bizonyult, a 32. percben Kubik iratkozott fel a góllövők közé (4-2), a nyomást pedig ezek után öt a négy elleni játékkal fokozták. Ebből a felállásból pedig Biel érkezett jól középen és felhozta egy gólra csapatát (4-3). Juanra mester ekkor időt kért, kihasználva a lehetőséget arra, hogy felkészítse a kőkemény végjátékra a mieinket. Játékosaink egymást és magukat is tüzelve, fáradtságot nem ismerve védekeztek, csúsztak-másztak minden egyes labdáért. Ha blokkolni kellett, valaki mindig odaért, Alasztics Marcell egymás után mutatta be a bravúrokat. Riválisunk hiába próbált meg mindent, csapatunk hatalmas taktikai fegyelemmel és óriási küzdőszellemmel megőrizte egygólos előnyét, és 4-3-ra diadalmaskodott.

A csoport esti mérkőzését a svéd Hammarby, valamint a házigazda St. Andrews játszotta egymással, a szigetországiak győzelme egyben a mi csoportelsőségünket is jelentette, Európa legjobb 16 csapata között ott leszünk a Bajnokok Ligája elitkörében.

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, FŐ FORDULÓ B-ÁG, 5. CSOPORT, 1. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE – REKORD BIELSKO-BIALA

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Bielsko-Biala: Bartlomiej Nawrat – Matheus Ribeiro, Artur Poplawski, Pawel Budniak, Michal Marek, Giulio Mura, Krzysztof Iwanek, Michal Kubik, Milosz Krzempek, Kamil Surmiak, Mikolaj Zastawnik, Lukasz Biel, Stefan Rakic, Sebastian Leszczak

Edző: Jesus Garcia Lopez

Gólszerzők: Sipos Gergő (17.), Dróth Zoltán 2 (27’, 30’), Vas Ádám (30’), ill. Budniak (28’), Kubik (32’), Biel (33’)

Sárga lapok: Henrique Diniz (17’), Juanra Calvo (40’), ill. Stefan Rakic (11’), Pawel Budniak (25’)

A csoport másik mérkőzésén:       

Luxol St. Andrews – Hammarby IF FF 3-2 (0-1)

Az 5. csoport jelenlegi állása: