NB I.-es futsalcsapatunk gólgazdag mérkőzésen diadalmaskodott 7-4-re fővárosi ellenfelével szemben. Ezúttal Luiggi Longo duplázott, mellette Dróth Zoltán, Hajmási Milán, Sipos Gergő és Vatamaniuc-Bartha Dávid is betalált. Szalmás Zoltán pedig éppen volt gárdája ellen szerezte meg első találatát Haladás-mezben, ezzel már minden mezőnyjátékosunk sikeres tudott lenni az idényben.

Két idegenben megnyert rangadót követően csütörtök este ismét a Haladás Sportcsarnokban lépett pályára bajnoki címvédő csapatunka hazai pontvadászat 9. fordulójában. Újonc ellenfelünk két győzelemmel és öt vereséggel érkezett a találkozóra. A bemelegítés során a mieink rózsaszín pólót viseltek, illetve a TFSE-BeStrong is karszalaggal csatlakozott a „Rózsaszín október” - küzdelem a mellrák elleni kampányhoz, ezzel is támogatva az akció célját, miszerint a rendszeres önvizsgálat és szűrővizsgálat életet menthet! 

Esélyeshez méltóan kezdtük a találkozót, Sipos Gergő került rögtön helyzetbe, majd Rezala is veszélyes lövéssel jelentkezett. Az már az párharc elején kirajzolódni látszott, hogy miként fog alakulni a játék képe: a vendégek stabil védekezésből gyors átmenetekkel operáltak. Masszív védekezésükön meg is találtuk a rést, Hajmási Milán talált be, a játékvezető azonban kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A budapesti kapusnak bőven akadt dolga, csak úgy záporoztak a lövések hálójára, de Alasztics Marcellnek is sokszor résen kellett lennie, ugyanis a villámgyors vendégkontrák rendre veszélyt hordoztak magukban. Lüktetett a mérkőzés, jó tempót diktáltak a csapatok, majd jött egy kiváló Dróth Zoltán akció, de sarokkal kapura tett labdáját fogta Haála. A 13. percben aztán már gólnak örülhetett a hazai publikum: Hajmási Milán szinte lemásolta csapatkapitányunk mozdulatát, és zseniális találattal szerezte meg a vezetést (1-0). Ellenfelünk a folytatásban is bátor, offenzív játékot vállalt fel, sokszor kemény párharcokkal fűszerezve, a 18. percben pedig egy hosszú indítást követően egyenlíteni is tudtak (1-1). A mieink előnnyel akartak pihenőre vonulni, ezért meg is tettek mindent: az utolsó minutumban Luiggi Longo elemi erővel lőtt bombája landolt a bal felső sarokban, így egygólos vezetéssel mentünk a szünetre (2-1).

A második játékrészt mi kezdtük magasabb hőfokon, próbáltuk egy harmadik góllal megtörni ellenfelünket, nagy erőket mozgósítottunk ennek érdekében. A 25. percben brazil légiósunk, Luiggi Longo cselezte be magát középre, és hajszálpontos lövésével ellenfelünk hálóőrének lába között talált utat labdája (3-1). Ezzel már érezhetően meg tudtuk zavarni az újoncot, egy minutum sem telt el, amikor Sipos Gergő volt tökéletes helyzetben és ezt gólra is tovább növelve ezzel a különbséget (4-1). A fővárosiak továbbra is felvállalták a nyílt sisakos játékot, a rövidzárlat ellenére is rendületlenül mentek előre. Azonban a mi fiataljaink is szerették volna meghálálni a kapott játékidőt, a 31. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid hatalmas elánnal támadta le ellenfelünk kapusát, a játékszer pedig a hálóban kötött ki (5-1).

Majd a következő minutumban ifjú tehetségeink sorából - az éppen a TFSE-től érkezett - Szalmás Zoltán is beköszönt, 6-1-re módosítva ezzel az állást. Korosztályos válogatott játékosunk találata egyben azt is jelentette, hogy a keret minden mezőnyjátékosa szerzett már gólt az idényben, ami remek lenyomata a csapatmunkánknak. A folytatásban aztán vészkapusra váltott a vendégalakulat, ezt pedig viszonylag gyorsan ki is tudták használni és szépítettek (6-2). Aztán csak hogy helyreálljon a világ rendje, Dróth Zoltán még ugyanebben a percben Dávid Richárd sarokrúgásából parádés találattal iratkozott fel a gólszerzők közé (7-2). A fővárosiak folytatták az öt a négy elleni támadásokat, ezekből pedig kétszer is eredményesek tudtak még lenni: előbb Sóvári Benedek vette be a hazai kaput (7-3), majd Robert Pereira lövése vánszorgott a hálóba nem sokkal a lefújás előtt (7-4). A mérkőzés végét jelző sípszóig már nem változott az eredmény, és megszereztük zsinórban nyolcadik győzelmünket.

Csapatunk jövő héten már újra nemzetközi porondon, Európa legjobb 32 együttese között lép pályára Máltán, ahol a házigazda Luxol St. Andrews, a svéd Hammarby IF FF, valamint a lengyel Record Bielsko-Biala ellen vívhatja ki az elitkörbe jutást.

Juanra Calvo, vezetőedző: „Gratulálok a TFSE-nek, mert nagyon jól játszottak, különösen az első félidőben. Fejben talán kicsit már mindenki a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken járt, ez főként az első félidőben érződött, sokat hibáztunk. De elégedett vagyok, mert nyertünk, és amikor teljes mértékben tudunk koncentrálni, akkor ezek a hibáink sincsenek meg. Több játékosunk tudott pihenni, a fiatalok játéklehetőséget kaptak, készen állunk a BL-minitornára”

FÉRFI FUTSAL NB I. 9. FORDULÓ

HALADÁS VSE - TFSE-BESTRONG 7-4 (2-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Leandro Rezala, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

TFSE: Haála Kada, Sóvári Benedek, Dudás Dániel, Amaro Anibal, Robert Pereira, Nagyistván Balázs, Szabó Zsolt, Szentjóby Krisztián, Kulik Renátó, Fehér Dániel, Lipl Noel, Tóth Dávid

Edző: Soltész Levente

Gólszerzők: Hajmási Milán (13’), Luiggi Longo 2 (20’, 25’), Sipos Gergő (25’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (31’), Szalmás Zoltán (32’), Dróth Zoltán (33’), ill. Szabó Zsolt (18’), Kulik Renátó (33’), Sóvári Benedek (36’), Robert Pereira (39’)

Sárga lapok: Alasztics Marcell (25’), Kovács Máté (37’), ill. Amaro Anibal (15’), Szabó Zsolt (25’), Soltész Levente (28’)