Második előkészületi találkozójukat játszották NB I.-es futsalosaink, akik ezúttal Budapestre látogattak az FTC együtteséhez. A 3 x 30 perces erőfelmérőn 7-2-es győzelmet arattunk.

Gyimesi Máté kezdett a kapunkban, aki már rögtön a találkozó elején bizonyította egy szabadrúgás után, hogy remek formában van. Az első igazán komoly lehetőségünk Sipos Gergő előtt adódott az 5. percben, de maradt a gól nélküli döntetlen. Említésre méltó momentumokból nem volt hiány, egy újabb Gyimesi-bravúr után Gerencsér Antal találta el a kapufát egy szépségdíjas lefordulást követően. Lendületes tempóban játszottak a felek, a 10. minutumban Luiggi veszélyeztetett, Gyimesi pedig ihletett formában tett arról, hogy kapunk érintetlen maradjon. Azonban 4 perccel az első etap vége előtt, egy kontra támadásból előnyhöz jutott a hazai együttes (1-0).

Következett néhány perc szünet, majd a folytatásban aztán amellett, hogy Gyimesi ott folytatta, ahol abbahagyta, egyértelműen magasabb sebességi fokozatba kapcsolt együttesünk, és igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni ellenfele kapujára. Az egyenlítő gólt Sipos Gergő szerezte meg a 33. percben (1-1), majd Gerencsér Antal és Hajmási Milán is nagyon közel járt ahhoz, hogy a mi javunkra fordítsa az állást. A fordítást a 43. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid találata jelentette (1-2), de rövid idő elteltével egalizálni tudtak vendéglátóink. Erre viszont Vas Ádámnak is volt válasza, válogatott kiválóságunk a 45. percben egy szöglet után hatalmas bombájával ismét mi kerültünk lépéselőnybe (2-3). Ezzel egyidőben a remeklő Gyimesi Mátét Homlok Levente váltotta a kapuban. A folytatásban Nagy Kevin is közel járt hozzá, hogy feliratkozzon a góllövők közé, de ez végül Henriquenek sikerült a 49. minutumban (2-4). Fiataljaink sem vesztettek lendületükből, Homlok Levente jó pár bravúrt mutatott be, Gerencsér Antal és Vatamaniuc-Bartha Dávid pedig könnyen növelhette volna előnyünket, végül azonban maradt a 2-4-es eredmény, így fordultak rá a csapatok a záró felvonásra.

Még szinte el sem kezdődött az utolsó harminc perc, amikor Hajmási Milán máris beköszönt (2-5), háromgólosra nőtt vezetésünk. Henrique is nagyon elemében volt, sokat tett azért, hogy duplázni tudjon, újabb találatunkat azonban a játék 71. percében Kovács Máté jegyezte egy rögzített játékhelyzetet követően (2-6). Majd egy öngólnak köszönhetően pedig tovább nőtt a különbség (2-7). Az összecsapás utolsó szakaszára sem lassított jó erőben lévő csapatunk, folyamatosan veszélyben forgott a fővárosiak kapuja. Végül újabb találatot már nem jegyezhettünk fel, bajnoki címvédő együttesünk magabiztos, ötgólos sikert könyvelhetett el élvonalbeli ellenfele ellen.

„Nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk, amely maximálisan szolgálta a felkészülésünket. Picit nehezen érkeztünk meg a mérkőzésbe, de aztán folyamatosan vettük fel a ritmust, javítani tudtunk, aminek nagyon örülök. Hamarosan kezdetét veszi a bajnokság is, valamint a Bajnokok Ligája, és ennek megfelelő szakaszában tartunk a felkészülésnek” - értékelt vezetőedzőnk, Juanra Calvo.

Együttesünk bajnoki főpróbájára augusztus 6-án, pénteken 20 óra 30 perctől a TFSE BESTRONG vendégeként kerül sor, a helyszín pedig a Vasas Sportcsarnok (1139 Budapest, Fáy u. 58.) lesz.

FTC FISHER KLÍMA – HALADÁS VSE 2-7 (1-0, 1-4, 0-3)

Gólszerzőink: Sipos Gergő 33., Vatamaniuc-Bartha Dávid 43., Vas Ádám 45., Henrique Diniz 49., Hajmási Milán 61., Kovács Máté 71., öngól 75.