Erősen hiányos U20-as együttesünk 7-7-es döntetlent játszott az élvonalbeli játékosokkal kiegészített címvédő fővárosiak ellen. A szintén kevés létszámmal játszó U17-eseink pedig nagy küzdelemben maradtak alul, és szenvedtek 6-1-es vereséget a TFSE ellen. Előbbi mérkőzésen Kárász Noel, Puhr Bálint és Horváth Zénó is duplázni tudott, rajtuk kívül Horváth Félix talált még be, U17-eseink találatát Böröcz Marcell szerezte.

U20-as csapatunk a tavalyi bajnokságot toronymagasan megnyerő TFSE-BeStrong otthonába látogatott. A hazaiaknál két visszajátszó is volt az NB I.-es keretből, míg nálunk többen is voltak, akik a másnapi NB II-es mérkőzésre készültek, így nem utaztak el a csapattal. Ebben a felállásban nézett egymással farkasszemet a két gárda, a találkozó pedig már az elejétől fogva igencsak lüktetőre sikeredett. A vezetést a mieink szerezték meg, méghozzá Kárász Noel révén a 9. percben (0-1), majd nem sokkal később érkezett rá a fővárosiak válasza (1-1). Csapatunkat nem fogta meg a gyors egyenlítés, rá tudtak tenni még egy lapáttal a szünet előtt: előbb Horváth Zénó talált be (1-2), majd Puhr Bálint is eredményes volt (1-3), de még a budapestiek is tudtak a félidőt jelző sípszó előtt egy gólt szerezni, így 2-3 állt az eredményjelzőn a pihenőkor. Az első játékrészt Puhr Bálint gólja zárta a mi szempontunkból, a második etapot pedig az ő találata nyitotta, ezzel pedig már kétgólos volt az előnyünk (2-4). Ezt követően aztán igazi gólpárbaj alakult ki, Sóvári Benedek találatára Horváth Félix tudott felelni, a 28. percben 3-5-re vezettünk. Igazi nyílt sisakos küzdelem kerekedett a pályán, helyzetek itt, helyzetek ott, ebből pedig a hazaiak jöttek ki jobban: két perc alatt egyenlíteni tudtak (5-5), majd nem sokkal később két újabb gyors góllal már náluk volt a vezetés (7-5). A végjátékban átálltunk öt a négy elleni játékra, ennek pedig egyenlítés lett a gyümölcse: Kárász Noel és Horváth Zénó is duplázni tudott, ezzel pedig kialakult a 7-7-es végeredmény.

Sziffer András, vezetőedző: „Úgy gondolom, hogy remekül helyt álltunk a bombaerős hazaiak ellen, nem feltett kezekkel mentünk fel a pályára az NB I.-es játékosokkal felálló TFSE ellen. Mindenkinek gratulálok a csapatomból a remek teljesítményéhez”

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U-20 NYUGATI CSOPORT 3. FORDULÓ

TFSE-BESTRONG – HALADÁS VSE 7-7 (2-3)

Haladás VSE: Soronics Gergő – Kovács Máté, Horváth Zénó, Puhr Bálint, Horváth Félix, Kárász Noel, Lökkö Gergő, Francsics Flórián

Edző: Sziffer András

Gólszerzők: Kárász Noel 2 (9’, 38’), Horváth Zénó 2 (15’, 39’), Puhr Bálint 2 (18’, 23’), Horváth Félix (28’)

 

Nyolc fős U17-es keretünk jól kezdte a mérkőzést a főként kontrákra berendezkedő házigazda ellen, szép támadásokat vezettünk, megvoltak a lehetőségeink, a vezetést azonban egy megpattanó lövésből a 7. percben a TFSE szerezte meg (1-0). A folytatásban is hasonló mederben folyt a mérkőzés: mi próbáltunk játszani, de nem találtunk fogást a hazaiak védelmén, majd egy hosszú indítást követően tovább növelték előnyüket (2-0). Az utolsó percekben egy rossz csere, valamint egy második fault után kettős emberhátrányba kerültünk, de remek védekezésünknek köszönhetően a szünetig kihúztuk újabb kapott gól nélkül. Nem úgy a fordulás után, amikor még továbbra is emberhátrányban kellett játszanunk, a vendéglátók pedig a félidő első percében megszerezték harmadik találatukat (3-0). Öt játékossal is nagy küzdőszellemről tettünk tanúbizonyságot, Böröcz Marcell révén pedig sikerült szépítenünk is (3-1), egy minutummal később viszont visszaállt a háromgólos különbség (4-1). Csapatunk ereje érezhetően fogyott, ennek ellenére mentünk előre, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A fáradság pedig a visszarendeződésekben is megmutatkozott, ennek köszönhetően az utolsó két percben a TFSE kétszer is betalált, beállítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

Sziffer András, vezetőedző: „Gratulálok a csapatomnak a csupaszív játékához, mert az egy cserével lejátszott második félidőben is megvoltak a helyzeteink. Tanulnunk kell a hibáinkból, és akkor az ehhez hasonló mérkőzéseket meg fogjuk tudni nyerni”

FIÚ FUTSAL I. OSZTÁLY U-17 NYUGATI CSOPORT 3. FORDULÓ

TFSE-BESTRONG – HALADÁS VSE 6-1 (2-0)

Haladás VSE: Győrfy Balázs – Körmendy Gábor, Novák Dániel, Vajda Dávid, Szár Gábor, Szalóki-Varsányi Bendegúz, Böröcz Marcell, Grabarics Levente

Edző: Sziffer András

Gólszerző: Böröcz Marcell (29’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top