Másodosztályú futsalcsapatunk 3–2-re múlta felül a tabellaszomszéd, Tihany gárdáját a Haladás Sportcsarnokban. Szalmás Zoltán kétszer is betalált az első félidő végén, majd az összecsapás hajrájában is nagy erőket mozgósítva kerekedtünk riválisunk fölé, végül Vas Ádám utolsó perces gólja döntötte el javunkra a három pont sorsát.

Sziffer András vezetőedző: „Nem várt könnyű mérkőzés csapatunkra a közvetlen rivális Tihany ellen, akik soraiban volt NB I.-es játékosok is felvonultak, ugyanakkor nálunk is szerepet kaptak páran a felnőtt csapatból, így egy rendkívül szoros, igazi hatpontos csatára lehetett számítani. Az első félidőt agilisan kezdtük, kezünkbe vettük az irányítást, mégis ellenfelünk előtt adódott az első nagy lehetőség. Ahogy telt az idő, egyre jobban fölénybe kerültünk, jöttek a helyzetek, de ebben a szakaszban nem sikerült még betalálnunk, ugyanakkor riválisunk is volt alkalma komoly veszélyeztetésre, a hálóőrök azonban jól állták a sarat. A játékrész vége nagyon izgalmasra sikeredett, mert a 19. percben kisbüntetőből megszerezték a vezetést a tihanyiak (0-1), de nem sokáig örülhettek, mert még ugyanebben a minutumban egy remek támadást pontosan fejezett be Szalmás Zoltán (1-1), melyet szinte rögtön megismételt, így egygólos előnnyel vonultunk pihenőre (2-1). A szünet után is számos lehetőséget alakítottunk ki, de a mi kapusunknak is volt dolga, élvezetes és jó színvonalú párharc folyt a pályán. A félidő derekán egy közelről megítélt szabadrúgást bombázott a sorfal feje mellett Tar Ádám a léc alá, ezzel pedig egyenlítettek vendégeink (2-2). A gól után még nagyobb sebességre kapcsoltunk, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a magunk javára fordítsuk az eredményt, Homlok Levente is fellépett a támadásokhoz, végül erőfeszítéseinket az utolsó percben siker koronázta, amikor is Vas Ádám kapott forintos labdát, melyet egy higgadt megoldás követett, ismét előnyben voltunk (3-2). A fennmaradó rövid idő is vérpezsdítő volt, a Balaton-partiak emberfölényes játékkal próbáltak pontot menteni, azonban csak lövésig jutottak belőle, de az eredmény már nem változott. Értékes három ponttal gazdagodtunk, amely a későbbiekben sokat érhet fiatal csapatunk számára. Sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést egy fizikálisan erős, jól játszó Tihany ellen. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, és a mutatott játékhoz is!”

A következő fordulóban ismét hazai pályán mérkőzünk, október 14-én 19 óra 30 perckor az Asterix Érd együttesét fogadjuk a Haladás Sportcsarnokban.

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 7. FORDULÓ

2022. október 10., hétfő 19:30

HALADÁS VSE II. – TIHANYI FC ­3-2 (2-1)

HALADÁS VSE II.: Homlok Levente – Kiss Patrik, Volner Bence, Fehér Dániel, Vas Ádám, Soronics Gergő, Szalmás Zoltán, Körmendy Gábor, Vidák Balázs, Dobány Patrick, Dobos Dávid, Sodics Ádám

Vezetőedző: Sziffer András

TIHANYI FC: Schmidmajer Ádám – Dévényi Márk, Hoffer Dávid, Horváth Botond, Tar Tamás, Kovács Ádám, Petróczi Márton, Bocsev Balázs, Bencsik Áron

Gólszerzők: Szalmás Zoltán 2 (19’, 20’), Vas Ádám (40’) ill. Tar Tamás 2 (19’, 30’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top