Másodosztályú futsalcsapatunk a Dunaújváros otthonából hozta el a bajnoki pontokat, 6–4-es győzelmet arattak riválisuk felett. Saját nevelésű fiataljaink kiváló teljesítményt nyújtottak, Kiss Patrik triplázott, valamint Knizs Olivér, Volner Bence és Puhr Bálint is pazar gólokkal vették ki részüket a diadalból.

Sziffer András vezetőedző: „Nehéz mérkőzésre számítottunk a megerősödött Dunaújváros otthonában. Két győztes mérkőzést követően önbizalommal telve kezdtük az összecsapást, és szebben nem is alakulhatott, mert már a hatodik percben kétgólos volt az előnyünk, először Kiss Patrik, majd Knizs Olivér talált be (0-2). Ez sokkolta a hazaiakat, akik ezután megpróbáltak veszélyesen támadni, törekvésük a 13. minutumban érett góllá (1-2). Nem sokáig örülhettek a dunaújvárosiak, mert egy perccel később Kiss Patrik duplájával visszaállítottuk a kétgólos különbséget, sőt Volner Bence kisvártatva már háromra növelte vezetésünket (1-4). Nem nyugodhattunk meg, hiszen riválisunk is elemében volt, ráadásul egy váratlan, de szép találattal csökkentették hátrányukat, 2-4 állt az eredményjelzőn, amely egyben a félidei állást is jelentette. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, és a 24. percben egyre zárkóztak (3-4). Fiataljaink megrázták magukat, és három minutum alatt először Kiss Patrik szerezte meg harmadik találatát, majd Puhr Bálint állította vissza a háromgólos differenciát (3-6). A folytatásban ellenfelünk egyre keményebben játszott, sok szabálytalanságot követtek el, így a félidő hajrájában kétszer is kisbüntetőt rúghattunk, de nem sikerült értékesítenünk azokat, így az ezt követő időszak is izgalmasra sikeredett. A Fejér megyeiek átálltak az 5-4 elleni játékra, ebből pedig a 35. minutumban szépítettek (4-6). A fennmaradó időben jól védekeztünk, ha kellett jól tartottuk a labdát, és veszélyes ellentámadásokra is futotta az erőnkből, de az eredmény már nem változott, és végül kétgólos győzelmünknek örülhettünk a lefújás pillanatában. Hatalmas gratuláció minden játékosnak, mert idegenben múltuk felül a komoly játékerőt képviselő Dunaújvárost. Azt gondolom, teljesen megérdemelt a sikerünk, mert igazi csapatként, fegyelmezetten, és nem utolsósorban látványos gólokat szerezve játszottunk, ami előremutató a fiatalok fejlődése szempontjából is”

A következő forduló mérkőzése hazai pályán vár együttesünkre, október 10-én 19 óra 30 perckor a Tihanyi FC-t fogadjuk a Haladás Sportcsarnokban.

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 6. FORDULÓ

2022. október 3., hétfő 19:00

DUNAÚJVÁROS FUTSAL – HALADÁS VSE II. ­4-6 (2-4)

DUNAÚJVÁROS FUTSAL: Cseresznyés Alex – Ivacs Gábor, Csányi Dávid, Kiss Patrik, Egejuru Godslove Ukwuoma, Bán Bercel, Váradi Kornél, Kovács Krisztián, Villám Balázs, Dobrovitz Barabás, Perjési Viktor, Németh Tamás, Tóth Árpád

HALADÁS VSE II.: Soronics Gergő – Knizs Olivér, Vidák Balázs, Puhr Bálint, Vas Ádám, Győrfy Balázs, Körmendy Gábor, Kiss Patrik, Volner Bence, Sodics Ádám, Dobány Patrick

Vezetőedző: Sziffer András 

Gólszerzők: Kiss Patrik (13’), Villám Balázs (18’), Csányi Dávid (24’), Egejuru Godslove Ukwuoma (35’) ill. Kiss Patrik 3 (4’, 14’, 25’), Knizs Olivér (6’), Volner Bence (17’), Puhr Bálint (27’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top