Másodosztályú futsalcsapatunk lemásolta előző heti sikerét, és ismét 7-2-es győzelmet aratott a Haladás Sportkomplexumban. A Budapesti Atlétikai Klub ellen csapatkapitányunk, Vidák Balázs háromszor is eredményes volt, de Knizs Olivér is duplázott.

NB II.-es futsalegyüttesünk ismét hazai környezetben lépett pályára, a sereghajtó Budapesti Atlétikai Klub csapatát fogadtuk a bajnokság 19. fordulójában. A mérkőzés egészén fölényben játszottunk a kapuja előterét megszálló vendégek ellen. Mindkét félidőben sokat támadtunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, azonban ez az első félidőben még csak kétgólos különbséget jelentett (2-0). A második játékrészben már jobban éltünk a kínálkozó lehetőségeinkkel, így a 30. percben már 5-0 volt az eredmény. A biztos vezetés tudatában sem vettünk vissza a tempónkból, ám a kapura törő játékunk miatt egy kicsit fellazult a védekezésünk, így a fővárosiak is két alkalommal sikeresek tudtak lenni. A lefújás pillanatában végül 7-2-es sikerünknek örülhettünk, így ezzel a magabiztos győzelemmel tovább zárkóztunk a felső-házi helyekhez.

Az alapszakaszból három forduló van hátra, legközelebb szintén a Haladás Sportkomplexumban lépünk pályára. Február 21-én, hétfőn közvetlenül az élvonalbeli gárdánk párharcát követően mérkőzünk meg a velünk azonos pontszámmal rendelkező Nagykanizsa ellen 20 óra 45 perckor.

Sziffer András vezetőedző: „Azt kaptam a mérkőzéstől, amire előzetesen számítani lehetett: mi sokat támadtunk, ellenfelünk pedig elsősorban a védekezésre összpontosított. A játék képe és a kidolgozott helyzetek alapján akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Gratulálok a játékosoknak a biztos győzelemhez.”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 19. FORDULÓ

HALADÁS VSE – BAK 7-2 (2-0)

HALADÁS VSE: Horváth Bendegúz – Knizs Olivér, Fehér Dániel, Puhr Bálint, Vidák Balázs, Soronics Gergő, Kárász Noel, Dobány Patrick, Dobos Dávid, Horváth Zénó, Volner Bence

Vezetőedző: Sziffer András

BAK: László Dániel, Decsi Dávid, Kántor Barnabás, Sipaki Patrik, Pető Ottó, Kamarás Bálint, Aladics Dániel, Tóth Gábor

Gólszerzők: Vidák Balázs 3 (6’,29’, 38’), Knizs Olivér 2 (10’, 24’), Dobány Patrick (30’), Dobos Dávid (38’), ill. Sipaki Patrik 2 (34’, 38’)