NB II.-es csapatunk az éllovas UTE ellen 6-2-es vereséget szenvedett a Haladás Sportkomplexumban. A mieink mindkét félidőben egy-egy gólt szereztek, Volner Bence, valamint Horváth Zénó volt eredményes.

Sziffer András vezetőedzőnek többek között a rutinos Vidák Balázst is nélkülöznie kellett a másodosztályú bajnokság 16. fordulójában, hiszen csapatkapitányunk az NB I.-es csapatot segíti ki a pandémia okozta hiányzók miatt. A listavezető újpestieket így a tisztes helytállás reményében fogadtuk a Haladás Sportkomplexumban. A vendégek már a találkozó elején mezőnyfölényt tudtak kialakítani, az 5. percben pedig egy keresztlabdát lefülelve meg is szerezték a vezetést (0-1). Sajnos hamar jött a második bekapott gól, a 7. minutumban egy lefordulást követően riválisunk centere már kettőre növelte a fővárosiak előnyét (0-2). A nehézségek ellenére volt tartása csapatunknak, védekezésben és támadásban is feljavultunk, ennek pedig a 11. percben Volner Bence találata lett a gyümölcse (1-2). Ellenfelünk továbbra is veszélyesen játszott, mi rögzített szituációkkal próbáltunk operálni, ám az egyik ilyenből egy labdavesztés után ismét kettő lett a differencia a két csapat között a 15. minutumban (1-3). A játékrészben több találat nem esett, kétgólos hátránnyal vonultunk szünetre.

A második félidőben bátrabban mentünk ki a pályára: több kockázatot vállaltunk, és kapusunk többször is mezőnyjátékosként segítette a támadásokat. A labdát ugyan többet birtokoltuk ennek köszönhetően, de többször is rossz döntést hoztunk, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált, így a 27. minutumban már 1-5 állt az eredményjelzőn. Az előny tudatában nem kockáztatott az Újpest, de egy-egy megindulással azért megpróbáltak még veszélyeztetni. A 38. percben aztán épp egy ilyen akciót sikerült megakasztanunk, melyből Horváth Zénó szépített (2-5). Az utolsó percre is maradt még egy találat, az Újpest ismét büntette egy megingásunkat, így 6-2-re megnyerte a találkozót. A következő fordulóban vasi rangadó vár ránk, január 31-én a Sárvár otthonába látogatunk.

Sziffer András, vezetőedző: „Az esélyesebb és jobb csapat nyert. Gratulálok nekik, ilyen összeállításban csak megnehezíteni tudtuk a dolgukat. Van még hátra hat mérkőzés, amelyeken megpróbálunk fejlődni, pontokat gyűjteni, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 16. FORDULÓ

HALADÁS VSE – UTE 1-6 (1-3)

HALADÁS VSE: Németh Krisztián – Knizs Olivér, Volner Bence, Puhr Bálint, Fehér Dániel, Horváth Bendegúz, Kovács Máté, Dobány Patrick, Dobos Dávid, Kárász Noel, Horváth Félix, Horváth Zénó

Edző: Sziffer András

UTE: Oswald Dániel – Medveczki Máté, Kavalecz Márk, Huszty Dániel, Czerman Márk, Mártonfi Csaba, Takács Krisztián, Szrnka Benedek, Szentgyörgyvölgyi Ruben, Sennovitz Richárd, Czéh Márton, Tóth Csaba

Gólszerzők: Volner Bence (11’), Horváth Zénó (38’), ill. Kavalecz Márk (5’), Huszty Dániel 2 (7’, 25’), Medveczki Máté (15’), Czerman Márk 2 (27’, 40’)