Másodosztályú futsalcsapatunk hazai környezetben 7-2-es sikert aratott a PEAC gárdája ellen. Hét találatunkból Puhr Bálint és Knizs Olivér duplán is kivette részét, ezzel a győzelemmel pedig egyben a felső-házi helyekhez is tovább zárkóztunk.

Tabellaszomszédunkat, a 9. helyen álló PEAC gárdáját fogadtuk a bajnokság 18. fordulójában. Néhány fordulóval az alapszakasz vége előtt nagy küzdelem folyik a felső-házi helyekért, a mieink pedig a tétnek megfelelően, nagy elánnal kezdték a mérkőzést. Irányítottunk, megvoltak a lehetőségeink is, mégis az 5. percben a pécsiek leptek meg minket, és szerezték meg a vezetést az 5. percben (0-1). A bekapott gól nem zavart meg minket, a saját térfelét megszálló vendégek ellen több veszélyes helyzetet alakítottunk ki, a 8. percben pedig már egyenlítettünk is egy szépen kijátszott támadásból Hajmási Milán révén (1-1). A folytatásban kiegyenlített játék zajlott, majd a 11. minutumban egy váratlanul eleresztett lövéssel ismét a Baranya megyeiek vezettek (1-2). Erre azonban villámgyorsan válaszoltunk: egy Hajmási-Vidák összjátékból a kapu elé kiválóan érkező Puhr Bálint egalizált (2-2). Ekkor még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, előbb Knizs Olivér találatával visszavettük a vezetést, majd a 14. percben egy eszményi oldalberúgás variációból Puhr Bálint duplázott (4-2). A hátralévő időben több gól már nem esett, így kétgólos előnnyel vonultunk pihenőre.

A második félidőben is folytattuk lehengerlő támadójátékunkat, sorra jöttek a lehetőségek, a 27. minutumban pedig góllá is ért, a nemrég igazolt Fehér Dániel szerezte meg első találatát Hali-mezben (5-2). A PEAC nem adta fel, mindent megtettek a zárkózásért, de a mieink már nem adtak erre esélyt. A játékrész derekán eldöntöttük az összecsapás kimenetelét: előbb Knizs Olivér szépségdíjas találatával követte duplázó társát a 31. minutumban (6-2), majd egy perccel később Papp Zsombor szerzett saját térfelén labdát, és iratkozott fel a góllövőlistára (7-2). A pécsiek még megmozgatták kapusunkat egy pár alkalommal, de a lefújásig már nem változott az eredmény, és magabiztos, 7-2-es sikerünkkel ért véget a találkozó. Csapatunk ezzel a győzelemmel 1 pontra közelítette meg a felső-házi rájátszást érő pozíciót a tabellán.

A következő fordulóban a tabella utolsó helyét elfoglaló Budapesti Atlétiaki Klub gárdáját fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban február 14-én, 20 óra 45 perces kezdettel.

Sziffer András vezetőedző: „Nagyon örülök, mert nemcsak eredményesen, de jól is játszottunk, tetszetős gólokat szereztünk. Ráadásul a remek egyéni teljesítmények mellett csapatként is jól működtünk, gratulálok minden játékosnak”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 18. FORDULÓ

HALADÁS VSE – PTE PEAC-B BUILD&TRADE 7-2 (4-2)

HALADÁS VSE: Homlok Levente – Hajmási Milán, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Vidák Balázs, Horváth Bendegúz, Knizs Olivér, Horváth Zénó, Dobány Patrick, Dobos Dávid, Fehér Dániel, Puhr Bálint, Volner Bence

Vezetőedző: Sziffer András

PTE PEAC-B BUILD&TRADE: Molnár Milán, Kőnig Bálint, Koronics Márk, Bartal Bence, Vénosz Soma, Király Zsolt, Tóth Attila, Szaniszló Márk, Füzes Dávid, Romvári Ákos, Kovács Attila

Gólszerzők: Hajmási Milán (8’), Puhr Bálint 2 (12’, 14’), Knizs Olivér 2 (13’, 31’), Fehér Dániel (27’), Papp Zsombor (32’), ill. Bartal Bence 2 (5’, 11’)