Hiányos keretű NB II.-es futsalcsapatunk 5-2-re kapott ki a Nagykanizsától. Mindkét szépítő találatunkat Horváth Zénó szerezte a mérkőzés utolsó perceiben.

Másodosztályú együttesünk október 25-én lépett utoljára pályára a bajnokságban, mivel az azt követő 8. fordulós ellenfele, a Budapesti Atlétikai Klub nem jelent meg a Haladás Sportkomplexumban. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata értelmében ebben az esetben a bajnoki pontok minket illettek. A 9. játéknapon Nagykanizsára utaztunk, ám nem jó előjelekkel várhatta Sziffer András együttese az összecsapást, vezetőedzőnk ugyanis több meghatározó játékost nélkülözni kényszerült. Ennek ellenére felvállaltuk a bátor támadójátékot, a hazaiak a kontráikra építettek, ebből pedig egy jó iramú, lendületes mérkőzés kerekedett. A hibáink viszont sajnos nem maradtak büntetlenül, az 5. percben megszerezte a vezetést a Nagykanizsa (1-0). A folytatásban mindkét félnek megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, a játékrész hajrája viszont a házigazdáról szólt: előbb a 17. minutumban növelte előnyét zalai riválisunk (2-0), majd két perccel később már háromgólos hátrányba kerültünk (3-0). A fordulás után öt a négy elleni játékra váltottunk, megpróbáltunk zárkózni, de a pontatlanságaink miatt nem jártunk sikerrel. A 26. percben aztán kapusunk, Homlok Levente a kiállítás sorsára jutott, ezt ellenfelünk rögtön ki is használta és négygólosra növelte előnyét (4-0). A Nagykanizsa élvezte a játékot, mi viszont nem találtuk önmagunkat, küszködtünk, ez látszódott a teljesítményünkön is. Fiataljaink hibát hibára halmoztak, ez pedig annak rendje és módja szerint meg is bosszulta magát: még ugyanebben a percben ismét középkezdéshez kellett mennünk, egy újabb zalai találatot követően 5-0 állt az eredményjelzőn. A végjátékban ismét átálltunk emberelőnyös játékra, ezúttal viszont már sikerült gólokat szerezni belőle: Horváth Zénó a 37., majd a 40. percben is eredményes volt, így alakult ki a mérkőzés 5-2-es végeredménye. November 22-én rangadó vár csapatunkra, a velünk azonos pontszámmal rendelkező, és a tabella második helyén álló Magyar Futsal Akadémia érkezik a Haladás Sportcsarnokba.

Sziffer András, vezetőedző: „Fiatal, tartalékos felállású csapatunknak csak villanásai voltak, ez pedig ennyire volt elég ma. Rengeteg dologban kell fejlődnünk, ha pontokat akarunk szerezni az NB II.-ben. Nem az eredmény, hanem a mutatott játék az elkeserítő számomra”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 9. FORDULÓ

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - HALADÁS VSE II. 5-2 (3-0)

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB: Németh Marcell, Takács Dávid, Schuller Ferenc, Fujsz Richárd, Millei Bálint, Zsiborás Gábor, Horváth Gergő, Kollár Péter, Pesti Attila, Gergály Gyula, Józsa Ádám

Sárga lap: Millei Bálint (33’)

HALADÁS VSE II.: Homlok Levente, Knizs Olivér, Mézer Viktor, Kiss Patrik, Vidák Balázs, Németh Krisztián, Kárász Noel, Dobos Dávid, Horváth Zénó, Horváth Félix, Sodics Ádám

Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzők: Schuller Ferenc 3 (5’, 17’, 27’), Kollár Péter (19’), Fujsz Richárd (27’), ill. Horváth Zénó 2 (37’, 40’)

Sárga lap: Horváth Zénó (25’), Vidák Balázs (26’)

Piros lap: Homlok Levente (26’)