Utolsó mérkőzésén, szoros csatában szenvedett 2-3-as vereséget másodosztályú futsalcsapatunk az UTE ellen. U17-es és U20-as fiataljaink alkotta együttesünk méltó ellenfele volt ezüstérmes küzdőtársának.

Egy fordulatokban gazdag szezon végéhez ért együttesünk, amely az NB II.-es bajnokság figyelemreméltó szereplője volt. Az alapszakasz során kiváló játékkal a második helyről várhattuk a folytatást, a felső-ház küzdelmeiben viszont már - élvonalbeli együttesünket sújtó sérüléshullám miatt - alaposan megfiatalított kerettel kellett dolgoznia Sziffer András vezetőedzőnknek. Az már a 10. fordulót megelőzően biztos volt, hogy csapatunk a hatodik, míg aktuális ellenfelünk, az UTE a második helyen fejezi be a pontvadászatot, azonban a tétnélküliség dacára is hatalmas csatát hozott az összecsapás. Németh Benjamin egy formás akció végén a 8. percben szerezte meg csapatunknak a vezetést (1-0), ezután mindkét kapu előtt kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek, de a szünetig már nem született több találat. A pihenő után pontrúgásokból fordította meg az eredményt a fővárosi alakulat, tették mindezt négy perc leforgása alatt (1-3). Hátrányunk ellenére sem tört meg lendületünk, és a biztos védekezésre építve több helyzetet is kidolgoztak játékosaink. Ezeket viszont pontatlanul fejeztük be, egészen a 35. percig, amikor egy gyors gólváltásra került sor, Mézer Viktor válaszolt ellenfelünk találatára (2-3). A hajrában aztán mindent egy lapra téve fel rohamoztunk, de nem sikerült pontot, pontokat rabolni a rutinosabb fővárosiaktól.

Sziffer András, vezetőedző: - Az NB II. második helyezettje elleni összecsapás komoly erőpróba volt számunkra, az ilyen mérkőzéseknek van értelme! Habár vereséget szenvedtünk, de játékban jobbak voltunk, megvoltak a lehetőségeink is és a védekezésünk is rendben volt. Végül a két közeli szabadrúgás gól döntötte a három pont sorsát. Ennek ellenére minden játékosomnak jár a gratuláció a mutatott játékért. Sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel befejezni az idényt, megérdemelték volna a srácok, mert igazán jól játszottak.

Férfi Futsal NB II. Nyugati csoport Felső-ház 10. forduló

Haladás VSE II. - UTE 2-3 (1-0)

Gólszerzőink: Németh Benjamin (8.), Mézer Viktor (35.) illetve Czerman M. (22.), Szűcs A. (26., 35.)