A tabella harmadik helyén álló Nyírgyulaj vendégeként aratott magabiztos, 3:0 arányú győzelemmel kezdte a 2020-as esztendőt a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapata.

Nem bíztak semmit sem a véletlenre a szombathelyi zöld-fehérek és már a találkozót megelőző napon elutaztak az ország túlsó felébe, hogy fitten léphessenek pályára a pontvadászat harmadik helyén állomásozó Nyírgyulaj otthonában. Ez pedig már a 15. forduló rangadójának első pillanataiban meg is látszott, ugyanis rögtön támadólag léptek fel a vasiak. Ennek eredményeképpen Dróth Zoltán már a 3. percben megszerezte a vezetést a vasiaknak. Nem sokkal később pedig másodszor is mattolta a hazaiak hálóőrét a 125-szörös válogatott játékos, így a szünetben már 2:0-ra ment a Juanra-legénység.

Térfélcserét követően a Nyírgyulaj nagyon hamar átállt az öt a négy elleni játékra, de még helyzetekig sem igen jutottak Siska Gergőék. A Haladás parádésan védekezett és csak az volt a kérdés, hogy mikor érkezik a mindent eldöntő harmadik szombathelyi gól. Erre a 28. percig kellett várni, amikor Vas Ádám találatával be is állította a 3:0-ás végeredményt.

A Hali győzelmének köszönhetően kitűnően kezdte a 2020-as esztendőt. A tökéletes alaphangot követően remélhetőleg hasonló folytatás következik majd. Erre pedig már szerdán este lesz is lehetőség, ugyanis a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán a Dunaferr együttesét fogadják a vasi zöld-fehérek. A találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

Nyírgyulaj KSE-Haladás VSE 0:3 (0:2)

Gólszerzők: Dróth Zoltán (3., 9.), Vas Ádám (28.)