Megyei I. osztályú labdarúgócsapatunk 2-0-s sikert aratott a Szentgotthárd együttese felett a bajnokság 15. fordulójában. A mieinknek három vereség után sikerült újra nyerni, ez pedig azt jelenti, hogy mindössze hét pontra a dobogótól, az 5. helyről várhatjuk a tavaszi folytatást.

Hazai környezetben zárta a bajnokság első felét Szenczi Imre vezette együttesünk. Az ellenfél a Szentgotthárd együttese volt, amely nem akármilyen győzelmet aratott az előző fordulóban, ugyanis 3-2-re felülmúlta a címvédő Sárvár csapatát.

A védekezésre berendezkedő vendégek ellen nagy fölénnyel kezdtünk, többet birtokoltuk a labdát, ennek ellenére komoly helyzetig nem igazán sikerült eljutnunk. A vezetést egy átlövésből sikerült megszereznünk, Perger Dániel volt eredményes a 20. percben (1-0). Ezt követően megvolt a lehetőségünk, hogy tovább növeljük a különbséget, ezzel viszont nem tudtunk élni, így egygólos vezetéssel mentünk szünetre.

A fordulást követően riválisunk taktikát váltott, kockázatot vállalt és magasabb védekezésre váltott, ez pedig teret adott nekünk a gyors kontratámadásokra, és az újabb helyzetek kialakítására. Ezekből még egyet ki tudtunk használni, a 70. percben Iván Gergő talált be, amivel ki is alakult a mérkőzés 2-0-s végeredménye.

Csapatunk tehát győzelemmel zárta a pontvadászat első felét, így jelenleg 25 ponttal az 5. helyet foglaljuk el a tabellán. A bajnokságot hazai pályán folytatjuk február 26-án a Körmend ellen.  

Szenczi Imre, vezetőedző: „Ez már kicsit hasonlított a saját játékunkra, de még így is sok volt a pontatlanság, ami főként az épphogy visszatérő játékosok fizikális állapotából adódott. Szerettünk volna győzelemmel búcsúzni, ez sikerült, gratulálok a csapatomnak!

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY 15. FORDULÓ

HALADÁS VSE-ZANATI SE – SZENTGOTTHÁRDI VSE 2-0 (1-0)

HALADÁS VSE-ZANATI SE: Kántor György – Buzás László (Szakály Benjámin 83’) Nagy Bence, Varga Csaba, Péter Ábrahám – Perger Dániel (Baumgartner Bálint 83'), Szőts Máté (Machinek Barnabás 75'), Ferencz Zoltán – Iván Gergő, Pap Márton (Németh Gábor 75'), Szenczi Bence

Edző: Szenczi Imre

SZENTGOTTHÁRDI VSE: Kapui Roland – Gerebics Gergő, Kovás Tamás, Báger Norbert, Nyári Olivér, Dancsecz Tamás, Laczó, Benjámin, Gécsek Olivér, Korpics Bálint, Nagy Ottó, Gyécsek Gergely

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Perger Dániel (20’), Iván Gergő (70’)

 

U19-es, ifjúsági csapatunk sajnos nem tudta sikerrel megvívni utolsó őszi találkozóját, és hazai környezetben 8-0-s vereséget szenvedett.

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY U-19 15. FORDULÓ

HALADÁS VSE-ZANATI SE – SZENTGOTTHÁRDI VSE 0-8 (0-3)