Megyei I. osztályú labdarúgóink a pontvadászat 5. fordulójában 1-0-s győzelmet arattak az Egyházasrádóc vendégeként. Szenczi Imre tanítványai a játék minden elemében ellenfelük fölé kerekedtek, Ferencz Zoltán harmadik találatát szerezte az idényben.

Az elmúlt fordulóban nagy csatában szenvedett vereséget csapatunk a Celldömölk ellen, ezúttal viszont már Egyházasrádócon volt lehetőség a javításra. A vendégeknél több olyan játékos is szerepelt, aki korábbi csapata ellen lépett pályára. A mieink már az első perctől kezdve igyekeztek tudatosítani ellenfelükben, hogy csak a három pont elfogadható számukra, ennek szellemében pedig odaszegezték az egyházasrádóciakat a kapujuk elé, és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A jég végül a 42. percben tört meg, amikor egy beadást követően Ferencz Zoltán juttatta előnyhöz csapatunkat, amely így 1-0-ás vezetéssel mehetett a szünetre. A fordulás után is egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, helyzeteket alakítottunk ki, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani. A hazaiak főként felívelésekkel, indításokkal próbáltak veszélyt kelteni védelmünkben, ezeket azonban könnyen le tudtuk kapcsolni. A hajrában ugyan a kapufa mentett meg minket, összességében azonban megérdemelten gazdagodtunk három ponttal.

"A teljesen defenzíven, futballozni nem akaró Egyházasrádóc ellen magabiztos és sima győzelmet arattunk. A mérkőzésen szinte csak a hazai térfélen folyt a játék, a hazai csapat csak előre vágott labdákból próbált eredményt elérni, de a kapuig sem jutottak. Az első félidőben egy szép akció végén megszereztük a vezetést. A fordulás után sokszor pontot tehettünk volna a találkozóra, de a fiúk nem koncentráltak eléggé. Összességében papírforma győzelem született, és készülünk a hétvégi, Király elleni szombathelyi rangadóra" - mondta Somfalvi Csaba, szakosztályvezető

Szenczi Imre, vezetőedző: „Már az első félidőben vezethettünk volna legalább két góllal. A második játékrészben pedig egy nagyarányú győzelmet szalasztottunk el, ami majdnem megbosszulta magát. A középpályás sorunk rengeteget dolgozott és diktálta a tempót. Védelmünk könnyen hatástalanította ellenfelünk hosszú játékra hagyatkozó próbálkozásait. A támadóink nem koncentráltak eléggé, sok helyzetet hibáztak. A három pontért utaztunk, és véleményem szerint azt meg is érdemeltük!”

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY, 5. FORDULÓ

EGYHÁZASRÁDÓCI SE – HALADÁS VSE-ZANATI SE 1-0 (1-0)

Haladás VSE: Luisser Márk – Buzás László (Nagy Bence 68') Machinek Barnabás, Varga Csaba, Péter Ábrahám, (Maráczi István 86') – Perger Dániel, Szőts Máté, Ferencz Zoltán - Iván Gergő (Németh Ede 79') Pap Márton (Németh Gábor 73') Szenczi Bence

Vezetőedző: Szenczi Imre

Gólszerző: Ferencz Zoltán (42’)

 

U19-es ifjúsági csapatunk gólgazdag mérkőzésen 3-3-as döntetlent ért el.

VAS MEGYEI I. OSZTÁLY U-19 5. FORDULÓ

EGYHÁZASRÁDÓCI SE – HALADÁS VSE-ZANATI SE 3-3

Gólszerzők: Varga Iván 2 (17’,37’), Hosszu András (80’)