Kézilabda

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak játékosokat az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron hetedik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal Takács Rebekával a VKL SE Győr kulcsemberével, a gólokat futószalagon termelő bal kezes játékossal villáminterjúztunk.  A fiatal sportoló nagy haszonélvezője volt a győri utánpótlás-nevelésnek, megfordult a serdülő és az ifjúsági korosztályos válogatottban is, jelenleg pedig sokan árgus szemekkel követik pályafutását.  A hazai csapat és a Haladás „pengeváltásának” minden bizonnyal egyik fontos szereplője lesz a mentalitásból jeles, akaratból elnyűhetetlen kézilabdázó.  Ha kell ütközik, ha kell sprintel,  árkon-bokron is keresztülmenne a sikerért.  Igazi csemegének ígérkezik tehát a szombat. Egy Rába-parti zöld-fehér nevelés a vasi zöld-fehérek ellen.

A reménykedés megtéveszthet, a számok azonban féken tartják a képzelgéseket.  A statisztikai adatok alapján a szombati bajnoki esélyese a Haladás, mely a tabella utolsó helyén kullogó VKL SE Győr otthonába látogat. Akárcsak ősszel Répcelakon, Ikrényben is a két pontért száll harcba a vasi megyeszékhely tradicionális csapata.  A küzdőszellemből gyakran jelesre vizsgázó hazaiak ellen persze nem szabad nagy mellénnyel kiállni, ha a Haladás nem teszi oda magát minden erejével könnyen egy szívinfarktusos mérkőzés kerekedhet ki szombat délután.  Fiatal csapatunk ennek tudatában a héten hangyaszorgalommal dolgozott, így az egészséges önbizalom mellé kellő edzésmunka is párosul.  Népszerű és kedvelt rovatunkban Szabó Janka illetve Gerencsér Zsófia elkalauzol Bennünket egyesületünk kulisszái mögé,  betekintést engedve a Haladás dolgos hétköznapjaiba.

Több, mint harmincadik alkalommal nyitja meg kapuit a fiatal kézilabdázók előtt Győr városának kiemelt utánpótlás rendezvénye.  A március végén zajló XXXIII. Audi ETO Balázs Kupa igazi fellegvára lesz majd a tavasz korosztályos kézilabda eseményeinek, a Haladás a nagyszabású dzsemborin három gárdával képviselteti majd magát.  Egy leány és kettő fiú csapatunk számára hatalmas kihívásnak bizonyul majd a vetélkedés, hiszen a hazai ellenfelek mellett nemzetközi csapatok ellen is megmérettetnek majd ifjú titánjaink, lelkes alakulataink.  A versenytársak között az Érd, a Mosonmagyaróvár, a Győr, a Dorog, a Pénzügyőr, a szlovák Iuventa Michalovce, valamint a Tatran Stupava és a cseh Slavia Praha is szerepel. Szoros csatákban, lélekemelő küzdelmekben, izgalmas mérkőzésekben biztosan nem lesz hiány, így őszintén buzdítjuk a Haladás szurkolóit vegyenek részt,  és támogassák korosztályos együtteseinket a kiváló szervezésű,  nagy hagyományt ápoló tornán.

Viszontagságos sérülése miatt nem látható mostanság a keretben a szombathelyiek által kedvelt szélső.  Freiberger Ivettet  augusztus végén vesztette el a Haladás, ám az együttes és a gólvágó sem hagyja út szélén reményeit. Hathatós támogatással Ivett felépülése folyamatban van, az ifjú kézilabdázó ehhez minden segítséget megkap.  A műtét után az elsődleges cél a teljes felépülés, a jövőben pedig újra a zöld-fehérek szekerét húzná a mindenáron játszani akaró sportoló.  A vasi megyeszékhely lassan egy évszázadra visszatekintő egyesületében Ivett otthon érzi magát, mindezt alátámasztja, hogy szabadidejében fiatal lányok edzőjeként dolgozik.

Mind a négy közelmúltbeli mérkőzésén szép diadalt aratott a Haladás. A fontos, nagy téttel bíró találkozókon kétség sem férhetett a zöld-fehérek sikeréhez. Sokáig „takaréklángon” kézilabdázott, de húsz percet követően alaposan megtáncoltatta a Marcalit az ifjúsági csapatunk, majd pedig ellentmondást nem tűrve bontotta le a csurgói ellenállást.  Nem volt csattanó a serdülő összecsapásokat követően sem, vetélytársaink nem tudták túlszárnyalni korábbi teljesítményüket, így hazai szempontból tetszetős győzelemmel zárult mindkét erőpróba. Két csapatunk egyaránt érvényesítette a papírformát, jókora lépéselőnybe kerülve a közvetlen riválisokkal szemben.  Bő egy hét leforgása alatt négy lélekemelő győzelem a mérleg.

Feltölti, ha a pálya közelében lehet, mert szenvedélye a kézilabda. Putz Klaudia Szombathelyre szerződése a tél egyik legnagyobb szenzációja volt, érkezésével  minőséget kapott a Haladás kapusteljesítménye valamennyi eddig mérkőzésén.  Az MTK-tól igazolt hálóőr nem igazán hisz a szerencsében, az elvégzett melóban annál inkább.  Közvetlen személyisége és tapasztalata jótékony hatással van a csapatra, az ellenfelek pedig kényelmetlenül érzik magukat, ha fontos tétmeccsen farkasszemet néznek vele.  Jóllehet a zöld-fehérek újdonsült 97-ese egyik edzésről sem hiányozhat, hitvallása szerint némi  kis lazaság és vidámság sosem árt.  Az ügyes kapus a Halival és Szombathellyel kapcsolatos érzéseit osztotta meg olvasóinknak.

Célkeresztbe vette a középmezőny alakulatait, és megállíthatatlanul tör előre felnőtt női együttesünk a bajnokságban.  A csurgói győzelem jelentősége óriási, jócskán van ok az örömre Szombathelyen.  A küzdelmes, nehéz mérkőzésen megkaparintott idegenbeli két pont szépségtapasz volt a lányok motivációjának, elszántságának.  A bajnoki szünet után forog tovább a „kalandfilm”, a Haladás pedig újabb trófeákat gyűjtene.  Szombathely város tradicionális csapata az elkövetkezendő hetekben ismét bizonyíthatja majd rátermettségét, fontos feladatok várnak ugyanis a Halira.  A kiváló vasárnapi győzelmet persze még emészteni kell,  médiastábunk ezzel kapcsolatban kérdezte meg a főszereplőket, hogyan is látták belülről az összecsapást.  Kozma Dominka, Putz Claudia, Gerencsér Zsófia és Szabó Janka készséggel összegezte tapasztalatait a Csurgó elleni csörtéről.

Minden összejött a nagy napra, és a szerencsével sem állt hadilábon a Haladás női kézilabdacsapata. A kulisszák mögött az év egyik legfontosabb mérkőzésnek nevezett csatában idegenben győztek a lányok. A csodával határos végjátékban egyetlen apró találat döntött a szombathelyiek javára. Egy kicsi, egy könnyű, egy árva gól, melynek jelentősége óriási. A szív diadala volt egy kiválóan játszó, és a helyezését meghazudtoló Csurgó ellen.

Alkategóriák

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top