Kézilabda

Szombaton a pápai sportcsarnok adott otthont a nemzetközi felkészülési mérkőzésnek, ahol a szombathelyi Haladás női kézilabdacsapata a finn bajnok Dicken gárdáját látta vendégül.  A helsinki együttes a környéken edzőtáborozik, így a szakvezetés számára kiemelten kezelt összecsapás egyeztetése komoly háttérmunkát igényelt.  A mérkőzés szorosan illeszkedik a felkészülés menetébe, ahol a lányok végre testközelből tapasztalhatták más kézilabda-kultúra sajátosságait is.

 

A Hotel Pelikán konferenciaterme biztosította a tárgyi feltételeket a szezon egyik legfontosabb sajtótájékoztatója előtt, már ami a női kézilabda szakosztályt illeti.  A Haladás versenyistállója számára ugyanis kiemelt szerep hárul az úgynevezett látvány-sportágakra, és mivel a női kézilabda nézettsége folyton-folyvást emelkedik, ergo a figyelem is a zöld-fehér egyesületre szegeződik a városi sportéletben. A változások alapvetően befolyásolják a csapat a jövőbeni szereplését, így a szakosztály a csütörtöki sajtótájékozatón a nagyközönség számára is bemutatta a frissen kinevezett szakvezetőt illetve az új érkezőket egyaránt.  A zöld-fehér egyesület számára a versenyképesség kulcsfontosságú, és nem pusztán csak a vidéki, hanem a nagy, tradicionális fővárosi egyesületek viszonylatában is. 

Korábbi alkalommal beszámoltunk róla, hogy jelentős érdeklődés övezte a Haladás VSE kézilabdatáborát, ahol iskoláskorú fiatalok átestek a sportág tűzkeresztségén, és szakavatott oktatók segítségével gyakorolhattak a napközis táborban.

Tombol a nyári szünet, de lassan kezdődik az alapozás. Azonban a sportolóknak a pihenőidő közben sem minden fenékig tejfel.  A hosszú alapozás égisze alatt ugyanis nehéz kilométereket, fárasztó edzéseket kell lábaikba tenni, és számos fizikai igénybevételt kiaknázó gyakorlatot is el kell végezniük. Szerencsés csillagzat alatt viszont csak az alapozhat, aki a nyári pauza kellemes percei mellett sem hanyagolja el magát, és ha nem is intenzíven, de feltétlenül formába tartja magát. Kérdéseinkre Doncsecz Dorina irányító, Guttyán Adrienn szélső, és Márkus Dalma kapus válaszolt.

Fiú vonalon is éllovas lehet a Haladás VSE, hiszen a fiatalkorú srácok táborozatásával az utánpótlás-bázis növelése mellett tette le a voksot a szombathelyi zöld-fehér egyesület. A felmenő rendszer támogatásának gondolata korábban is jelen volt a szakosztályvezetés előtt, azonban az elmúlt időszak biztosított igazán lehetőséget rá, hogy a szombathelyi egyesület erre az ösvényre is rálépjen.  Szeptembertől négy utánpótlás korosztályban is versenyezhetnek a fiatalkorúak, azonban mindennek az előcsarnoka a nyári napközis tábor megszervezése volt.

A díszpáholyban most az átigazolási témák ülnek, velük együtt pedig a szüntelenül lebegő találgatások.  A felpörgetett keretalakítás, a jövőbe vetett tervek, a következő szezon Haladása mind-mind folytonos érdeklődés tárgyát képezi.  Ez az élet rendje, hiszen ilyen minden szurkoló, és az új érkezők kiléte iránt aligha tanúsít közömbösséget mindaz, aki valaha is a klub elnyűhetetlen híve volt.  Kellenek a pulzusszámot emelő hírek, kellenek a csapat gerincét kiegyenesítő játékosok, és persze sosem rossz erről diskurálni. Elvégre valljuk be magunknak őszintén nem pusztán csak a Haladást, a rejtélyes feladványokat is kedveljük. Ebből idén minden bizonnyal lesz bőségesen. Egy egyesület élete azonban nem csak a jövés-menésből áll, hanem a publikum számára kevésbé izgalmas, ám a játékosoknak fontos betevőként szolgáló felkészülést is sikeresen véghez kell vinni. Ilyen téren idén nincs pardon, nincs kompromisszum.  A Haladásnak ildomos lenne átlépni azt a tavalyi gátat jelentő folyót, mely egy nehéz összeállás kezdete volt.  A kezdetek viszont sosem könnyűek, az idei szezon pedig már dollárra váltaná a tavalyi tanuló forintokat. Az elmúlt időszak fejleményei feltétlenül bizakodásra adnak okot; a Haladás-tábor zökkenőmentes lefutása, a friss edzői kinevezések, a fiatalok lelkes mozgása, és a fiú-vonal előretörése új dimenziókat nyithat a szakosztály életében.  A vérfrissítéseknek hála lépésről-lépésről alakul a következő szezon Haladása, a célokkal kapcsolatban azonban egyelőre mindenki óvatos. Abban viszont senki se kételkedjen, hogy Szombathely ősrégi egyesületének szívügye a kézilabda, és ezt minden bizonnyal a lányok a pályára is felviszik majd a következő idényben.

Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a hétvégén a vasi megyeszékhelyen a második tematikus jellegű Sörfesztivál, mely számos programmal, kikapcsolódási lehetőséggel, és nem utolsó  sorban csapolt sörök armadájával várta a látogatókat. 

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elkészítette az NB I-es és NB I/B-s bajnokságok besorolásait a 2017/18-as idényre, amely során a szombathelyi zöld-fehérek számára kedvező ítélet született.  A Haladás VSE  megkapta a lehetőséget, hogy újfent a másodosztályban bizonyítsa kvalitását.  A szombathelyi kézilabda számára örömteli a sportdiplomáciai síkon elért sansz, hiszen a hamarosan átadandó sportkomplexumban már a szurkolók is közelebbinek érezhetik az együttes szereplését.  A kedvező döntés azt is előrevetíti, hogy a Hali a következő évben már feledtetné a korábbi viharos szereplést, és minden szalmaszálba belekapaszkodva a pályán is kicsikarná a bennmaradást.

Ünnepélyes keretek között szombaton került átadásra Répcelak vadiúj multifunkcionális sportcsarnoka, mely a legmodernebb innovatív fejlesztések egyik méltó reprezentánsa a Vas megyei településen.  A megközelítőleg 1100 négyzetméteres csarnok házigazdája lehet kosárlabda, röplabda és nem utolsó sorban kézilabda mérkőzéseknek is, hiszen ez utóbbi kategóriában is a sportcsarnok minden igényt kielégít.  A szabványos és elegáns kézilabdapálya mellett, iroda, konditerem, klubszoba, szauna illetve emeleti lelátó is szolgálja a betérők kényelmét.  Az alsóhangon közel háromszáz fő befogadására kalibrált létesítmény emlékezetes megnyitóval indította el remélhetőleg hosszú, és hasznos működését. A csarnokavató eseményeinek záróakkordjaként csapatunk a hazai gárdával mérkőzött meg egy látványos, valamint közönségszórakoztató összecsapás keretében.

Alkategóriák

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top