Kézilabda

Lassan hazaköltözünk, de még pár meccs vár ránk az pillanatnyi hazai pályánkon. Az egyik mérkőzést a költőzés előtti fináléban ma le is játszottuk. A Szombathelyi Haladás a sereghajtó VKLSE Győr csapatát fogadta ideiglenes otthonában. Nem gondoltuk volna, hogy ma délután Répcelakon az őszi szezon eddigi legtöbb gólos mérkőzését láthatjuk.

Az élsport környezete ma már meghaladja a korábbi időkre jellemző tevékenységi köröket,  ez alól nem képez kivételt a rehabilitációs és erőnléti munka sem. A gyors és eredményes gyógyulás folyamata szerves része a felkészülésnek, valamint a bajnoki idénynek. A Haladás pedig igyekszik mindent biztosítani a sportolók számára.

Kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek a Haladás VSE kézilabda szakosztályának utánpótlás csapatai. A zöld-fehér klub számára a jövőbeli hozzáadott érték magas jelentőséggel bír, ezért az egyesület komoly erőforrásokat mozgósít a fiatalkorúak eredményes versenyeztetése érdekében.  A sporttal barátkozó palánták számára a stabil anyagi háttér, a felkészült szakembergárda, valamint a közösségi élmény egyaránt fontos vonzerőt jelent.  A Haladás évtizedekre visszanyúló tradicionális hírneve pedig tapinthatóan egyre több szülő érdeklődését kelti fel a klub szakmai tevékenysége iránt.

Újabb állomáshoz érkezett az NB/1B női kézilabda bajnokság és szombaton újra megtelt a répcelaki sportcsarnok Haladás szurkolóval. Senki nem bánhatta, hogy a szombat délutánt kézilabdával töltötte, hiszen egy pattanásig feszülő, izgalmas mérkőzésnek lehettünk tanúi. 

Egy árva szóval sem mondható, hogy a Marcali vendégjátéka Répcelakon a hét kiemelkedő visszhangú sporteseménye lett volna, a csapatoknak azonban ez a találkozó maga volt a négypontos élet-halál összecsapás.  A két gárda táblázaton elfoglalt helye között a lényeges különbség valahol a sorsolás szeszélyében keresendő, hiszen a Haladás eddig nála magasabban kvalifikált ellenlábasokkal randevúzott, míg a vendégek megverték az abszolút sereghajtó VKL SE Győrt, illetve a szintén közvetlen rivális Csurgót.  A zöld-fehérek szempontjából persze az égvilágon semmi nem előzhette meg a mérkőzés fontosságát.

Ifjúsági csapatunk az utóbbi időben alaposan belelendült, a kezdeti nehézségek nyomait most már csak nagyítóval lehet felfedezni az együttes játékán. Huszár Benjamin növendékei egy furcsa képzavarral élve idegenben szinte otthon érzik magukat,  mert a kulcsfontosságú mérkőzéseken rendre felülkerekednek közvetlen riválisaikon.  Távol a répcelaki csarnoktól legutóbb a Csurgó esett áldozatul a zöld-fehér hengernek, a hétvégén pedig Marcaliban győzött magabiztosan a gárda.

A szombathelyi szurkolók többsége a szívére hallgatott, amikor autóba ült szombat délután.  A szívtől ugyanis messzemenőkig pontos, racionális magyarázatokat nem mindig várhatunk.  A csapat drukkerei azonban valahol tudják, hogy a városnak egyetlen igazi sportszimbóluma van, ez pedig minden kétséget kizárólag a Haladás.  Az igazi sportszeretők éppen ezért fabatkát sem foglalkoznak azzal, hogy van időszak, amikor a kézzel-fogható eredmények nem mindennaposak. Az ínséges idők közepette is tartani kell a frontot,  hiszen a lányoknak a pályán és a pályán kívül is kapaszkodót kell találniuk.  A helyi médiában már alaposan körbejárt  a négy játékost övező téma,  és a közösségi médiumok is harsognak a parlagon hagyott lányokkal szolidaritást vállaló megosztásoktól.

A közvetlen bajnokaspiránsokat leszámítva vélhetőleg kevés csapatnak terem babér Kozármislenyben. A dél-magyarországi együttes otthona ugyanis ebben a szezonban igazi oroszlánbarlanggá avanzsálhat, amennyiben sikerül kiaknázni a minőségi játékoskeretben rejlő lehetőségeket. A csapat közvetlen környezetében a felsőházban landolás vágyát nem is rejtik annyira véka alá,  sőt vannak olyan hangok, amelyek a dobogóért vívott küzdelemben látnák szívesen a Kozármislenyt.  Ellenlábasuk, a Haladás nem hengerelt az eddig találkozókon. Legutóbb azonban legyűrte a közvetlen rivális Marcalit, és volt már rá példa, hogy az utolsó szalmaszálon bukott el mérkőzést az idei szezonban.

Mindenkit meglepett, hogy a sérülésekkel vastagon sújtott Haladás alaposan megszorongatta nagyatádi ellenfelét a bajnoki nyitányon. A hazaiak szezonkezdése ugyanis köztudottan nem irigylésre méltó.  Három kulcsjátékos súlyos sérülés miatt maródi, míg négy igazolás körüli jogvitából eddig nem sikerült a felszínre úszni. Hét hiányzó bármelyik csapat dolgát megkeseríti, egy formálódó együttes életében azonban egy masszív gyomrossal érhet fel. Ennek ellenére vagy éppen ezért volt óriási meglepetés, hogy a zöld-fehérek hajszál híján kifogták a szelet az amúgy rendkívül veretes Nagyatád vitorlájából.

Alkategóriák

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top