Messzemenőkig kiérdemelte a szurkolók megbecsülését a nyáron igazolt tehetséges irányítónk, Császár Zsófia.  A karmester ugyan a pályán sérülés miatt nem vezényelheti csapatát, ám egyesületét  egy percig sem hagyja parlagon.  A felépülésben reménykedő törzsgyökeres szombathelyi sportoló ott van minden mérkőzésen.  A lányok sikeréért szorít, és örömmel tölti el, hogy a Haladás a várakozáson felül teljesít tavasszal. A bajnokság egyik meglepetés csapatát nem lehet megroppantani, mert a játékosok, a stábtagok, a szurkolók és a közeg is összetart.  Császár Zsófia a közösségről, az együttesnél töltött hétköznapokról és a bajnokságról is megosztotta véleményét.

„Egységben az erőnk”- Ilyés Lilla gólérzékenységét a Haladás ellen is megőrizné. A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak játékosokat az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron hatodik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal Ilyés Lillát a Csurgó irányító-jobbátlövőjét, az együttes jelenlegi házi gólkirályát faggattuk.  A fiatal sportoló Békéscsabán nevelkedett, a ranglétrát végigjárva tehetségének és kitartásának köszönhetően az élvonalbeli csapat légkörébe is beleszagolhatott.  A korábban Hódmezővásárhelyen is megforduló mesterlövész nyártól erősíti a Csurgó együttesét.  A somogyi gárda számára a bennmaradás kiharcolása a végcél, ehhez pedig a Haladáson kell átbirkózni magukat. A forduló rangadója előtt vasárnap mindkét csapat fogadkozik, többek között erről is kérdeztük a pályaválasztók egyik nélkülözhetetlen kulcsemberét.

Második héten is zajos volt Szentgotthárd a fiatalok nyüzsgésétől,  ugyanis a Haladás kézilabdás lányokat követően a fiúk is birtokba vették a sportcsarnokot és a város helyszíneit az egy héten keresztül tartó táborban. A nyár legmelegebb heteiben kézilabdázók armadája lepte el Szentgotthárd utcáit, ugyanis ezúttal a határmenti település látja vendégül a zöld-fehér mamutegyesület sportolóit.  A Haladás kézilabda szakosztálya és a szentgotthárdi együttes között amúgy is régre datálható jó munkakapcsolat jellemző, ám ezúttal mindez az alapozás időszakában is megnyilvánul.  A két csapat ugyanis vállvetve egymással elosztotta az edzésidőpontokat, és számos közösségi programban is közösen vesznek részt a fiatal sportolópalánták.  Takács Gabriella edzőt kérdeztük az egy héttel kapcsolatos élményeiről.

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak játékosokat az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron hetedik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal Takács Rebekával a VKL SE Győr kulcsemberével, a gólokat futószalagon termelő bal kezes játékossal villáminterjúztunk.  A fiatal sportoló nagy haszonélvezője volt a győri utánpótlás-nevelésnek, megfordult a serdülő és az ifjúsági korosztályos válogatottban is, jelenleg pedig sokan árgus szemekkel követik pályafutását.  A hazai csapat és a Haladás „pengeváltásának” minden bizonnyal egyik fontos szereplője lesz a mentalitásból jeles, akaratból elnyűhetetlen kézilabdázó.  Ha kell ütközik, ha kell sprintel,  árkon-bokron is keresztülmenne a sikerért.  Igazi csemegének ígérkezik tehát a szombat. Egy Rába-parti zöld-fehér nevelés a vasi zöld-fehérek ellen.

Hegyi Gergely a közelmúltban debütált a Haladás VSE csapatában, a szimbolikus szombathelyi egyesület és a szentgotthárdi kézilabda ugyanis vállvetve segíti egymást sportszakmai tekintetben. A határmenti, immáron zöld-fehér műhelyben a Haladás által kijelölt irányvonalat követik, ám a környékbeli hagyományok, tapasztalatok komoly autonómiát élveznek. Módszertani ajánlások, edzéselméleti tanácsok, és financiális segítségnyújtás fémjelzi az anyaegyesület bábáskodását.  A kézilabda tömegbázisa folyton-folyvást nő Vas megyében, így a Hegyi Gergelyhez hasonlóan fiatal tehetséges edzők előtt nagy terület nyílik.  A szentgotthárdi csapat trénere készséggel nyilatkozott munkájáról, hitvallásáról és a sportághoz fűződő szenvedélyéről honlapunknak.

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak egy-egy játékost az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron nyolcadik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal a vendégek legeredményesebb játékosával beszélgettünk. Nem véletlenül harmadik a góllövőlistán a mezőny egyik legjobb átlövőjeként számon tartott Schneider Éva.  Az élvonalbeli Kispesttől tavaly télen Szombathelyre igazolt korábbi siófoki játékos a védelmek nagy mumusának számít.  A mesterlövész ellen nehéz védekezni, rendszerint feladja a leckét a riválisoknak. A sportolót azonban nem a góljainak száma érdekli igazán, Schneider Évát a játék szenvedélye hajtja. A „ Sziszi” becenévre hallgató kézilabdázó sok mindent megélt már a pályán, számos rangadón vehetett  részt,  azonban a hétvégi mérkőzést is kiemelt fontosságúnak tartja.  A városi derbi előtt a vendégek gólzsákját kérdeztük karrierjéről, a mérkőzésről, és hazai kézilabda rezdüléseiről.

Nem akármilyen hosszú szezon csimborasszója a nyári Haladás Tábor, hiszen a gyermekek mellett ilyenkor már az edzők is az utolsó erőtartalékaikat mozgósítják .  Augusztus elejétől egészen mostanáig fárasztó hónapok teltek el,  a feladatok viszont továbbra sem fogynak.  Folyamatosan zajlik a táboroztatás,  megmutattuk már gyermekszemmel mennyi örömöt rejtenek ezek a hetek.  Ezúttal most az edzőket is partiba dobjuk,  olvasóink kedvéért fellebentjük a fátylat a szervezés apró titkairól. Czető Kata utánpótlás edzővel brainstormingoltunk.

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem. Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak egy-egy játékost az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron kilencedik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal a Rába-partiak technikás irányító játékosával beszélgettünk. Kellermann Dóra amolyan mozgatórúgója a győri a csapatnak, a védelemben harcol ellentmondást nem tűrve, elől pedig a kreativitása sokat ér csapatnának. A Bercsényi középiskolával kétszer is világbajnok játékos az egyik legnagyobb tehetségnek számít idehaza, ám a fiatal sportoló nem szeret felvágni eredményeivel. Szerény, őszinte természete a pályán is a sportszerűség megtestesítője,  ugyanakkor a győriek 10-ese kemény küzdő hírében is áll. A Haladás előtti zöld-fehér derbi kapcsán kerestük meg a hazaiak karmesterét.

Utolsó dobására készül már-már megszokott ideiglenes otthonában a Haladás VSE női kézilabdacsapata.  A répcelaki csarnok nem pusztán csak papíron jelentette a hazai pályát, pótolhatatlan emlékek, mérkőzések fémjelzik a szakosztályt vendéglátó minden igényt kielégítő létesítmény szolgálatát. A sors igazságtalansága lenne, ha nem kacsintanánk köszönettel a csarnokra, a nézőtérre, a konditeremre, az öltözőkre és persze nem utolsó sorban a répcelaki csarnok stábjára.  Megtették, amit megkövetelt a sportszakmai becsület, immáron a játékosokon a sor. Méltó módon kell búcsút inteni egy lezáruló korszaknak. A feladat nemes, és egyben rendkívül nehéz. A Szekszárd emblematikus csapata a másodosztálynak, az  idei edzőváltás ellenére hosszú évek szakmai tapasztalata áll mögöttük, az együttes pedig mezőnymunkában mindig megizzatja ellenlábasait.  Egy ilyen mérkőzésen azonban sem a játékosállomány minősége és mélysége, sem a tabellán elfoglalt helyezés, sem pedig az utolsó fordulók eredményei nem számítanak. Győzni kell, meghalni a pályán mert kijár ez már mindenkinek. Szívből kell jönnie, ne az illem hívja elő. A lányok üzemi hőfokon égnek a felkészülés finisében és a találkozó előtt minderről  a technikás Hrabovszky Helga szélsőt, és a csupaszív Gerencsér Zsófia beállosunkat faggattuk.

„Mindig a maximumra törekszem”- Bízik Réka a Haladás ellen is bizonyítana. Nagy tétben a bajnokság előtt sem volt érdemes arra fogadni, hogy az Eu-Fire Mosonmagyaróvár nem tarolja le a mezőnyt, a várakozások pedig úgy tűnik reálisan tükrözik a sportszakmai erőviszonyokat.  A pontvadászat esélyese nem érné be kevesebbel, mint az élvonalbeli feljutással, így a riválisoknak nehéz dolga van,  ha érdemben megakarják nehezíteni a kiváló kerettel rendelkező gárda céljait. Bízik Réka igazi vezéregyéniség, motorja a csapatnak,  szélről pedig sok mindent tud, amit technikailag a labdával tudni lehet.  A tehetséges szélső megállítása kulcskérdés, a Haladás számára komoly kihívás lesz. Réka a hétvégi mérkőzésről, a bajnokságról és az egyéni ambícióiról is nyilatkozott honlapunknak.

A változatosság gyönyörködtet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  Hétről hétre szeretnénk bemutatni olvasóinak játékosokat az aktuális ellenfél csapatából, így szurkolóink más szemszögből is megismerkedhetnek a mérkőzést megelőző készületekkel. Immáron negyedik alkalommal jelentkezik rovatunk, ezúttal Jencski Beatrix a Marcali szélen és irányítóban is bevethető fiatal tehetségével interjúztunk. Nem akármilyen téttel bíró rangadó következik, a feszültségek azonban csak a pályán jellemzőek. Ellenfelek vagyunk a mérkőzésen, de egy nagy és szép család részei is vagyunk.  A kézilabda-közösségé.

Kiváló szervezés és koreográfia mellett játszották a városi derbit. A Haladás szurkolói egyedi transzparenssel készültek, amely beborított egy teljes szektort. A tét azonban mindkét csapat számára óriási volt. Az őszi meglepetés mérkőzés után arra lehetett számítani, hogy ismét egy szoros meccset vívunk a rivális klubbal. Sajnos a katarzis elmaradt és a vendégek megérdemelten nyerték a helyi rangadót.

Alkategóriák

Go to top