Kézilabda

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Kézilabda Szövetség idő előtt lezárta a 2019-2020-as idénynek. Így sem a felnőtt, sem pedig a korosztályos bajnokságok nem futhattak végig a szokott módon. Ennek ellenére a Haladás kézilabdázói mind egyénileg, mind pedig csapat szinten az elvárt fejlődést hozták. A részletekről Falussyné Kertész Helga szakmai vezető számolt be.

Szoros mérkőzésen 29:22 arányú vereséget szenvedett női ifjúsági kézilabdacsapatunk a II. osztályú bajnokság Nyugati-csoportjának 13. fordulójában. Mátés István együttese az éllovas Doroggal szemben maradt alul.

A II. osztályú női ifjúsági kézilabda-bajnokság Nyugati-csoportjának 16. fordulójában csapatunk könnyed, 14 gólos győzelmet aratott a Siófok II. ellen.

Az erősen tartalékos összeállításban szereplő ifjúsági leány kézilabdacsapatunk 26:13 arányú vereséget szenvedett a korosztály II. osztályú bajnokságának 12. fordulójában Szekszárdon.

Felemás mérleggel tudta le az elmúlt hét két mérkőzését női ifjúsági kézilabdacsapatunk. Mátés István tanítványai saját korosztályuk másodosztályú bajnokságában nyertek, ám a Zala megyei felnőtt pontvadászatban elveszítették veretlenségüket.

A második helyen végzett a Sárváron megrendezett felkészülési kézilabda tornán klubunk ifi csapata. A mieink a fináléban úgy kaptak ki 19:18-ra a SZESE Győr együttesétől, hogy a mindent eldöntő találat a derbi vége előtt 5 másodperccel esett.

Néhány nap leforgása alatt két hazai mérkőzését nyerte meg női ifjúsági kézilabdacsapatunk. Mátés István tanítványai előbb a Zala megyei felnőtt bajnokságban győztek 30:20 arányban a Vasvár ellen, majd saját korosztályuk II. osztályú pontvadászatában múlták felül 27:26-ra az ÓKSI SE együttesét.

Két bronzérmet nyertek fiú kézilabdacsapataink a XII. Student Comfort Kupán. Az erőfelmérőn a Haladás az U11-es, valamint az U14-es korosztályban végzett a harmadik helyen.

Alkategóriák

Go to top