Labdarúgás

Csupán a 11-esekkel győzött a megyei I. osztályban szereplő Rum a Zanati KSE-Haladás VSE ellen lejátszott labdarúgó Magyar Kupa mérkőzésen. A mieink a játék képe alapján egyértelműen továbbjutási esélyt szalasztottak el.

Idegenbeli győzelemmel kezdte közös történelmét a Haladás VSE és a Zanati KSE közös labdarúgócsapata. Szenczi Imre tanítványai a Táplánszentkereszt gárdáját verték 3:1-re.

A hétfői napon klubunk utánpótlás futballistái is elkezdhették az edzéseket. A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerű szünet után a gyerekek óriási örömmel találkoztak társaikkal, edzőikkel.

Közös csapatot indít az ősszel rajtoló megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Haladás VSE és a Zanati KSE. Egyesületünk részéről az U19-es együttesünk legjobbjai szerepelhetnek majd a felnőtt pontvadászatban.

Az U11-es korosztály edzőinek rendkívül színes az eszköztára: egyéni edzésprogramokkal, videókkal, kreatív feladatokkal látják el a srácokat a koronavírus okozta kényszerszünetben. Nagy Sándor edzőt kérdeztük arról, milyen megoldásokkal vészelik át ezt az átmeneti időszakot.

Az első turnusban 64 gyerkőc táborozik utánpótlás labdarúgóink közül. A Haladás Sportkomplexumban nyolc edző igyekszik minél színesebb, szórakoztatóbb programot összeállítani a focistapalántáknak.

U19-es korosztályunk kiválósága, Varga Áron a lassan öt hete tartó karantén alatt sem veszítette el a tőle megszokott tudatos és pozitív hozzáállását. Napi rutinján nem sokat változtatott a koronavírus okozta veszélyhelyzet: elsősorban készül a küszöbön álló érettségijére, és töretlen akarattal végzi az edzéseket. Szabadidőnek az ezeken kívüli időszakokat tekinti, amikor is tartja a kapcsolatot a barátaival, csapattársaival, játszanak is, természetesen online. A 2019-es Év játékosa, emellett Jó tanuló, jó sportoló programunk díjazottja készséggel válaszolt karanténos kérdéseinkre.

Utánpótláskorú labdarúgóink két turnusban öt-öt napon keresztül táborozhatnak a már jól megszokott tematika alapján, azaz lesznek tréningek, de ezúttal is a csapatépítő szabadidős programok kapják a főszerepet.

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt szünetelnek az edzések az utánpótlás labdarúgóinknál. Focistapalántáink a nálunk dolgozó szakemberek útmutatása alapján otthon tudják elvégezni a rájuk kiszabott feladatokat. A részletekről Szenczi Imre nyilatkozott honlapunknak.

Go to top