Megszerezte első győzelmét az Extraligában a Hungast-Haladás női röplabdacsapata. A mieink 0:2-es állásról fordítva 3:2-re nyertek az MTK Budapest otthonában.

Leiszt Máté irányításával a Hungast-Haladás VSE 12 női röplabdázója állt munkába. A játékosok napi két gyakorláson vesznek részt. Hosszú hétvége ide, avagy oda, hétfőn két edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2019-2020-as szezonra klubunk Extraligában szereplő női röplabdacsapata. A foglalkozásokat a Békéscsabáról érkezett 31 esztendős Leiszt Máté irányítja, aki első alkalommal lesz vezetőedző egy élvonalbeli felnőtt együttesnél.

Hétről hétre kifejezetten erős ellenfelekkel találkoznak az NB II-es női röplabda-bajnokságban szereplő Haladás VSE/SI játékosai. A szombathelyiek eddig egyszer nyertek és háromszor veszítettek a pontvadászat során.

Leiszt Máté személyében új szakember irányítja a Haladás Extraligában szereplő női röplabdacsapatát. A 31 éves ambíciózus szakember Békéscsabáról érkezik Szombathelyre. A fiatal trénerrel 1+1 esztendőre szóló szerződést írt alá a mai napon Bokor Zsolt sportigazgatónk.

Sok sikert kívánunk a közös munkához Máté!

 
 

Nagyon sima, 3:0 arányú vereséget szenvedett Jászberényben a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapata. A szombathelyieknél bemutatkozott az új center, a kubai Daymara Lescay.

Csupán két ponttal szerzett kevesebbet a Haladás Szombathely női röplabdacsapata idei első NB I-es hazai mérkőzésén az eddig szintén nyeretlen ellenfelénél, de a végig szoros, kiélezett mérkőzést a vendég Gödöllő 3:1-re nyerte.

Megérkezett a Hungast-Haladás extraligás női röplabdacsapatához az új center, a kubai Daymara Lescay Cajigal. A légiós már hétfő este óta az új társaival edz, és mivel csütörtökön a nemzetközi, valamint a hazai szövetség is „rábólintott” a transzferre, Jászberényben akár pályára is léphet.

A Sugár úti sportcsarnokban lezajlott a Haladás VSE női röplabdacsapatának első felkészülési mérkőzése, amelyen a szombathelyiek a döntő szettben felülkerekedtek a nagyobb rutinnal és összeszokottsággal rendelkező Kaposvár együttesén. Noha az összecsapás elsősorban távlati célokat szolgált, a szurkolók a helyszínen apró információmorzsákat szűrhettek le Igor Romakov következő szezonbeli együtteséről.  Az igazolások közül valamennyien élesben bemutatkoztak, és jelentős szerepet kaptak a center poszton tesztelt amerikai és Bosnyák játékosok is.

Jó napok járnak manapság a Hungast-Haladás extraligás röplabdacsapatára. Leiszt Máté tanítványai a hétvégén megnyerték a Balatonfüreden rendezett felkészülési tornát, majd pedig bejutottak a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Nem kevesebb, mint három minőségi játékossal erősít a Haladás VSE élvonalba jutó röplabda csapata, sőt a későbbiekben center posztra további vérfrissítés is várható.  A Park Hotel Pelikán konferenciatermében megtartott sajtótájékoztatón a vezetőség a média képviseletében mutatta be az új keletű szerzeményeket. Valamennyi igazolás rutinos, kipróbált sportoló, a szurkolóknak tehát aligha árul zsákbamacskát az egyesület.  A vezetőedzőhöz hasonlatosan két leányzó Szerbiából, míg a feladó posztra érkező Bagyinka Fanni Kaposvárról teszi át székhelyét Szombathelyre.

A Klagenfurtban megrendezett nemzetközi felkészülési tornán pályára lépett a Hungast-Haladás extraligás röplabdacsapában a nem régiben szerződtetett Sharanda Pickering is.

 

Hétfő délután a Park Hotel Pelikán konferenciaterme adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, melynek keretein belül bemutatták a röplabdacsapat újdonsült vezetőedzőjét illetve az elkövetkezendő időszak szakmai koncepcióját a Haladásnál. A szombathelyi egyesületnek komoly változásokra kell reagálni, hiszen nem pusztán csak az osztályváltás körüli szakmai feladatok, hanem a röplabdasportág státusza is alapvetően változik.  A földcsuszamlásszerű váltás nem a játék lebonyolításának rendjét illeti főként, sokkal inkább a sportág finanszírozását.  A következő szezontól ugyanis a röplabda is belesik a kiemelt látvány-sportok közé, ennél fogva része lesz annak a TAO- rendszernek, amelynek példának okáért a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda már élvezi hatását.

Go to top