Kézilabda

A lankadatlanul tűző napsütés sem jelent akadályt fiatal sportolóinknak a finiséhez érkező Haladás Kézilabda Táborban.  Az első turnus lassacskán véget ér, ám gyerkőceink  többsége még maradna.  Vidám zsivaj,  izzadságtól csepegő pólók,  színes programok,   rekordlétszám.  Dióhéjban akár így is jellemezhetnénk a nyár idei nagy dobását.  A mai napon egymás elleni játék, valamint edzések váltogatták egymást, és persze nem hiányozhatott az ilyenkor megérdemelt hűsítő fagyizás sem.  Ifjú titánjainkat kérdeztük, a táborlakók pedig örömmel válaszoltak.

Pass Bence: „Nagyon jól érezzük magunkat, megtaláltuk a társaságunkat. Tetszik, hogy szinte minden nap megyünk valahova. Izgalmasak a programok, nagyon szuperek az edzések.  Én a szélen szeretek játszani, ha labdás gyakorlatok vannak, azt mindig nagyon szeretem. Jó a közösség, szeretek itt lenni a Hali Táborban”

Galambos Ádám: „Azt tetszik, hogy sokféle program van, meg, hogy mindenki közvetlen és jó fej.  Sokféle labdás sportágat szeretek, a kézilabda nagyon tetszik. Annyira jól érzem magam, bár egy kicsit a héten már fáradtak vagyunk.  Leginkább beállóban szeretek játszani, de igazából sok helyen jól érzem magam a pályán. Nagyon vagány a Haladás Tábor, jó a csapat”

Yasmin de Paula: „ Nagyon szeretek kézilabdázni,  és sok más sportot is kedvelek. Ez a kedvencem mind közül, mert izgalmas és érdekes. Második év elejétől játszom Kriszti néninél, minden edzésen próbálok ott lenni. A táborban sok a jó játék,  kapura lövünk,  cselezünk és sokat gyakorolunk. Szeretek itt lenni a Haliban, mert mindenki kedves, barátságos. Olyan jól érezzük magunkat!  A barátnőim is itt vannak, a kézilabda összehoz bennünket.”

Félszáznál is több jelentkezővel indult útjára a nyári kézilabda-fieszta a Haladás szakosztályának szervezésében. Az első turnusban a vártnál is többen ragadtak játékszert, így minden idők leglátogatottabb zöld-fehér edzésdömpingje vár fiataljainkra.  A repertoáron a hagyományos tréningek mellett, Kalandpark, mozi, hangulatos vetélkedők, valamint tizenkettő egy tucat meglepetés várja a kézilabdázó növendékeinket.  Az utánpótlás sportolókra megközelítőleg tizenöt fős szakmai és kisegítő stáb figyel és segédkezik a lebonyolításban.  Nincsenek kulisszatitkok, főszerepben a szórakozás és az élményorientált kézilabda.

„Lélekben örökké zöld-fehér maradok” -  Tudja a dolgát a pályán, hiszen Szombathelyen látta meg a napvilágot.  A Haladás jobbszélsője mérkőzésről mérkőzésre felülmúlja önmagát, szorgalmának köszönhetően a szurkolók nagy kedvencének számít.  Kiss Nóra az üzemanyag a Haladás-motorjához,  lelkesedése sokszor nehéz helyzetekben emelte ki a szekeret a kátyúból.  A Vasast is megjárt,  lélekerejében megingathatatlan játékos jól érzi magát a városban,  valamint az egyesületben is.  A közvetlenségével és kedvességével is hódító törzsgyökeres szombathelyi kézilabdázónk most olvasóink kedvéért betekintést enged hétköznapjaiba,  életének fontos rezdüléseibe,  és sporthoz fűződő viszonyát sem rejti véka alá.

 

 

Pozitív légkörben töltenéd a nyarat? Szeretnéd kipróbálni Magyarország egyik legnépszerűbb látványsportágát?  A város hagyományos egyesületének tagja lennél? Vonz a fiatalos közösség és a dús programkínálat?  Mozgalmasan tengetnéd egy vidám csapatban a napsütéses szünidőt?  Ne habozz,  nevezz be Te is népszerű kézilabda táborunkba,  ahol a gyermekeké, valamint a sporté a főszerep.  Két turnusban, kiváló nevelőedzőkkel,  érdekes  szórakozási lehetőségekkel,  napi két étkezéssel, és persze sztárvendégekkel várunk minden lelkes fiatalt.  A nyár egyik csúcseseménye a Haladás gyermektábor, ahol mindenki megtalálja számítását.

Bővebben információ a lenti elérhetőségeken:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 6300 237

Toborzóval házasított  kézilabda gyermektornát rendezett a Haladás VSE vasárnap Szentgotthárdon,  ahol ismét nagy érdeklődés övezte a szombathelyi egyesület fiataloknak szóló programját.  Az utánpótlás-bázis gyarapítása gyújtópontban van a zöld-fehéreknél,  a gotthárdi műhellyel pedig kiemelkedő a szakmai kapcsolat.  A két város példaértékű együttműködése a jövőben újabb gyökereket ereszthet,  hiszen a megye kézilabdasportjának felkarolása nagy támogatottságot élvez.  Hosszabb távon vizsgáljuk annak lehetőségeit, miképp lehet a közösségi mozgás élmények biztosítását, és a versenysportra való nevelést a lehető legszélesebb gyermeklétszám mellett hatékonyan, közmegelégedésre végrehajtani.

 

„A Haliban minden mérkőzés ajándék” - Fiatalon a kézilabdának szentelte karrierjét a Haladás ügyes szélsője, Hrabovszky Helga.  A Székesfehérváron cseperedett játékos két esztendeje alapembere a szombathelyieknek, fontos pillanatokban mindig mankója a csapatnak. Idén zöld-fehér színekben 84 találatnál járó sportoló,  tavaly is a legeredményesebbek között szerepelt.   A  sérülésektől sem mentes, nehéz szezonon végigsikló Helgának sosem inog meg a hite,  elmondása szerint a legfontosabb dolog , hogy a keserédes pillanatokban is a pozitív benyomásokra kell fókuszálni. Élete a kézilabda körül forog, a szezonról, a posztjáról, és a női sportolókat érő lelki hullámvölgyekről is örömmel mesélt olvasóinknak.

Kuriózum a Haladásnál, élen a sport rehabilitációban - Napjaink örökzöld slágere a sport rehabilitáció, idehaza mégis kevés egyesület sajátja a szervezett orvosi háttértevékenység.  A Haladás horizontjában már jó ideje megtalálhatóak a speciális szakértelmen alapuló foglalkozások, a kézilabda-szakosztály pedig a jövőben szorosabb kapcsolatra törekszik a terület legfontosabb környékbéli szereplőjével.  A Csimborasszó Rehabiliációs Központtal szakmai együttműködés alakult ki, mely a jövőben az utánpótlás egyedi nevelési igényeit is támogatja majd és részt vesz a klub hosszútávú stratégiai céljainak megvalósításában.  Klubunk arra törekszik, hogy a modern élsport feltételeit a legkisebbeknek is biztosítsa, valamennyi fiatal nyugat-európai lehetőségekkel rendelkezzen.  A sport rehabilitáció és prevenció bevezetése az utánpótlásba egyedülálló kezdeményezés, ennek kapcsán vett részt az edzői stáb és a játékosok is egy érdekfeszítő előadáson.  A vadonatúj Sportkomplexum, és a kis növendékek számára biztosított feltételek óriási versenyelőnynek számítanak majd a szakmában. Nem véletlenül választja a városban a legtöbb kézilabdázni vágyó a Hali szakosztályát.

Vasárnap kora este elbúcsúzik az idei szezontól a Haladás VSE kézilabda együttese, mely hazai pályán látja majd vendégül a Pilisvörösvár gárdáját.   A végső seregszemlén két elszánt  csapat néz majd farkasszemet egymással. A két alakulat közötti csontig ható rivalizálás egy gigászi ütközetben nyilvánult meg decemberben,  mely végül a zöld-fehérek egygólos sikerével zárult.  Fiaskót ezúttal sem engedhetnek meg maguknak a szombathelyi lányok,  még akkor sem,  ha az ellenfelet egyáltalán nem ildomos lebecsülni.  A bajnokság záró  zöld-fehér érdekeltségű találkozója remélhetőleg mesze viszi a kézilabda hírnevét,  mind drámában,  mind pedig játékban kiszolgálja majd az érdeklődőket.  Az utolsó nekirugaszkodás beharangozójában Simsik Cynthia szélsőnk, és Baranyai Enikő beállósunk latolgatja az esélyeket.

Az idegek harcán végül igazságos döntetlen született a hétvégén,  azonban a Haladás  második félidejének köszönhetően karnyújtásnyira volt az  lélekemelő sikertől.  A főszereplők fáradtak, kitették szívüket-lelküket, a mérkőzést követő hév pedig  végleg a múlté.  Néhány nap távlatából már higgadtan tudják értékelni a találkozón látottakat,  kézilabdázóink pedig nem is rejtették véka alá véleményüket.  Írásunk segítségével górcső alá vesszük a vasárnapi eseményeket,  szakmai szemmel elemezzük a szekszárdi párharcot.  Az eseményeket a kapuból, a védelem tengelyéből és a támadójáték centrumából is olvasóink elé tárjuk.

Alkategóriák

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top