Kézilabda

Haladás VSE SKFT – Pilisvörösvári KSK 26-16 (13-10)

Góllövők: Horváth Hanna 10/2, Fodor Csenge 6, Ambrus Viktória 3, Kovács Eszter 3, Szekeres Szederke 3, Markó Alexandra 1

A rájátszás második hazai mérkőzésén a szombathelyi lányok már az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Remek védekezéssel és nagyszerű támadójátékkal a félidő közepére komoly előnyt sikerült kicsikarni (13. perc 8-3). Ezt követően a vendégek ritmust váltottak, felgyorsították a játékukat, de ez csak arra volt elég számukra, hogy a szünetre egy kicsit közelebb kerüljenek a hazaiakhoz. A második félidő első tíz percében még tudta magát tartani a vendégcsapat (35. perc 18-14), azonban ezt követően robbantott a Hali. A csapat tovább szigorított a védekezésén, amelyhez remek kapusteljesítmény is párosult, elöl pedig szebbnél szebb akciókból születtek a zöld-fehér gólok (44. perc 25-14). A végére már semmi izgalom sem maradt. Ezzel a rájátszásban eddig nyeretlen Haladás megszerezte első győzelmét, méghozzá a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel.

 

Mátés István: A mérkőzés során végig a mi akaratunk érvényesült. Védekezésünk az eddig találkozókon is jól működött, de most a támadójátékunk is hatékony volt. Számomra külön öröm, hogy a CSAPAT mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújt.

OSB felsőházi rájátszás 1-8. helyért | Ikervár, 2017. április 4. (kedd) 15.30

Szoros mérkőzésnek lehettünk tanúi a mai NB1/B-s kézilabda rangadón. Hazai pályán fogadtunk a Szentendre csapatát.

Haladás VSE – Szentendrei NKE 36:36 (18:19)

Nagy lendülettel esett egymásnak a két csapat. Az első percekben a domináltunk és több gólos különbségre is szert tettünk. De a 10. perctől kezdtük elveszteni az előnyünket és egyre közelebb került a másik együttes.

Az félidő végére fej-fej mellett haladt a két a csapat és a szünet előtt az ellenfél csak 1 góllal ment. A második félidő kicsit álmosan kezdődött, de hamar egymásra talált a két csapat és tovább pörgött az izgalmakkal teli mérkőzés. Egyik gól után következett a másik, láthatóan nem bírt egymással a két gárda. A meccs az utolsó percig kiélezett volt, és nem lehetett biztosra mondani, hogy kik viszik haza a győzelemért járó pontokat. Végül egy döntetlent sikerült játszanunk, ami talán a ki utat mutatja a sötét gödörből. Szép technikai elemeket és bravúros cselezéseket is beépítettünk a játékba, így szebbnél szebb gólok születtek a mérkőzés során.

Csapatunk végig koncentráltan és szigorúan játszott. Kevés hiba volt a játékunk során, de azokat is gyorsan korrigáltuk. Hegedüs Dorottya ismét hozta formáját és bomba lövésekkel támadta az ellenfél kapuját. Bízunk benne, hogy ez a mérkőzés az előszobája volt a győztes játéknak. Következő héten ismét idegenbe utaztunk Szekszárdra, ahol a fekete gólyák fogadják a mieinket.

Hamar Zoltán: „Most meg vagyok elégedve a csapattal, jól játszottunk és a támadásokat is szépen be tudtuk fejezni. Látszik, a lányokon, hogy nagyon akarják a győzelmet.”

Hrabovszky H. 7 | Takács K. 5 | Kaposvári A. 1 | Hegedüs D. 7 | Sebestyén N. 6 | Szabó J. 8 | Kiss N. 2

Haladás VSE SKFT – Pénzügyőr SE 21-23 ( 6-11)

A tavaszi szezon első mérkőzésén a másik csoport 3. helyezettjét fogadtuk. Nehezen indult számunkra a mérkőzés. Az összeszokottabb, magasabb és fizikailag erősebb játékosokat felvonultató vendégek kezdték jobban a mérkőzést (12. perc 2-5). Hiába védekeztünk jól a továbbiakban is, támadásban sokat hibáztunk, ennek köszönhetően a vendégek térhettek öt gólos előnnyel a pihenőre. A II. félidőre kicserélték a lányokat és felszabadultabban játszottak, belőtték a helyzeteiket, aminek gyorsan meg is lett az eredménye (31. perc 12-12). Hiába a vendég időkérés tovább robogott a hazai csapat és a félidő közepére kialakult a legnagyobb hazai előny (37. perc 17-15). A vendégek nem adták fel és kihasználva egy hazai emberhátrányt újra egalizáltak (45. perc 20-20). Döntetlenről indult az utolsó 5 perc, amelyben a vendégek vették át ismét a vezetést. Az utolsó percben 21-22-nél az egyenlítésért támadhattunk, de nem sikerült gólt lőni.

Góllövők: Kovács Eszter 8/2, Fodor Csenge 6, Horváth Hanna 3/1, Szekeres Szederke 2/1, Ambrus Viktória 1, Havas Viktória 1

Ikervár, 2017. március 21. (kedd) 15.30

Mátés István: Gratulálok a csapatomnak, különösen a második félidőben nyújtott teljesítményéért. Sajnálom a lányokat, mert legalább a döntetlent megérdemelték volna.

Dorogi ESE - Haladás VSE SKFT 24-14 (13- 7)

Góllövők: Horváth Hanna 5/1, Fodor Csenge 4, Ambrus Viktória 3, Szekeres Szederke 2

A tabella 2. helyén álló és eddig egy vereséget szenvedett hazai csapat volt a mérkőzés egyértelmű esélyese. A vendégek helyzetét nehezítette, hogy sérülések miatt nem a legjobb összetételben tudtak kiállni. A dorogiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a fegyelmezetten játszó vendégek tapadtak a hazai csapatra (13. perc 6-4). A félidő hátralévő részében a dorogiak pontosabb támadás befejezéseinek köszönhetően, biztos előnnyel vonulhattak pihenőre. A második félidőben sokáig jól tartotta magát a Hali (36. perc 18-11), de a többször emberhátrányba kerülő vendégek nem tudták megakadályozni, hogy a különbség tovább növekedjen. A Haladás lányai vállalható vereséget szenvedtek főleg annak tükrében, hogy a dorogiak a múlt héten 19 góllal győzték le az SZKKA csapatát.

 

Mátés István: Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményhez. Taktikailag kihozták a mérkőzésből azt, amit lehetett. 

Még mindig folytatódik a negatív sorozat a HVSE kézilabda csapatánál. A gárdonyi csapat ismét jobbnak bizonyult.

Idegenbe utazott a Haladás VSE női kézilabda csapata. A gárdonyi együttes fogadott minket szombat délután, a juniorok 16, míg a felnőtt keret 18 órakor játszott. Sajnos most sem sikerült a bravúr, a tavaszi szezonban nem tudtunk pontot szerezni és egyre jobban ködbe burkolózik az év végi célunk.

A mérkőzést nagy lendülettel kezdtük, és az elején jól megmutatkozott a csapat szellem erősödése. Viszont pár perc után már nem sikerült a tartatni a kezdeti lelkesedést és a 6. percnél már 6-1-re távolodott az ellenfél. Hosszú percekig nem tudtunk labdát juttatni a gárdonyiak hálójába és Guttyán Adrienn sérülése is visszavetette az így sem eredményes támadásainkat. Az egész meccs alatt futottunk az eredmény után és meg sem tudtuk közelíteni a másik csapat góljait. Az eredmény jól tükrözi a rengeteg kihagyott ziccert és taktikai hibákat.

Jobbulást Guttyi, várunk vissza!

Freiberger Ivett 2, Baranyai Enikő 1, Guttyán Adrienn 1, Takács Krisztina 1, Doncsecz Dorina 1, Kaposvári Anita 2, Sebestyén Noémi 3, Hegedüs Dorottya 6, Szabó Janka 2

Gárdony-Pázmánd NKSE- Haladás VSE SKFT 29-19

Fotó: Simola Péter

Vasárnap délután a Vasas csapata fogadta a mieinket. Az éllovas együttes jelenleg is a bajnokság első helyén áll. 

Vasas – Haladás VSE 40-28 (17-13)

Ellentétes előjelekkel, de hasonló elszántsággal várta a találkozót a listavezető Vasas, és a tavasszal nem éppenséggel fényesen muzsikáló Haladás együttese.  Az angyalföldiek mérlege impozáns, hazai pályán pedig különösképp eredményesek.  A feljutással szemezgető fővárosiak a papírformának megfelelően vehemensen kezdtek, gyors, és hatékony keresztmozgásokkal mattolták az elején kicsit statikus védelmünket.  A kreatív támadógépezet ellen a Haladás nem találta a gyógyírt, így már korán, a mérkőzés elején kinyílt az olló.  Hamar Zoltán tanítványai azonban a félidő egyes periódusaiban képesek voltak különbséget jelenteni, Hegedűs Dorottya vezérletével pedig gólokban is felzárkózott a zöld-fehér együttes.   A forduló után úgy hullottak a találatok, mint a falevelek, a felpörgő játékból és az adok-kapokból  a lényegesebben rutinosabb hazai gárda kovácsolt előnyt.  A középcsapatok derékhadához képest a Vasas kiváló szélsőkkel rendelkezik, az állandó lerohanásokkal illetve a hét a hat elleni játékkal szemben pedig a mieink ezen az estén fegyvertelennek bizonyultak.  A Haladás küzdeni tudása és akarata dicsérhető, a lányok azonban testközelből tapasztalhattak, hogy az igazi presztízscsaták eldöntéséhez még rengeteg munkán és lemondáson át vezet az út.  Hasonlóan lelkes mentalitással, valamint a végletekig precízen megszervezett védekezéssel megnyílhat az esély a jövőbeni pontszerzés előtt.

A HVSE gólszerzői: Hrabovszky 4, Freiberger 1, Baranyai 1, Doncecz 4, Kaposvári 2, Hegedűs 9, Szabó J. 4, Kiss N. 3. Edző: Hamar Zoltán.

Fáy utca, 150 néző.
Vezette: Marton Zs., Szabó E.
Kiállítás: 8 perc ill. 6 perc
Hétméteres: 8/7 ill. 9/8

Nem sikerült hazahozni a két pontot. Vereséggel tért haza a Haladás VSE női kézilabda csapata Kozármislenyből.

Folytatódik a negatív siker sorozat a zöld fehér Klubnál. Hétvégén idegenben játszottunk a Kozármisleny csapata ellen. A korai kelés és a hosszú út fárasztotta csapatnak nem sikerült megtörni a jeget és zsinórban a negyedik vereségünket könyvelhetjük el. Csapatunk még csak árnyéka sem volt a múlt hétvégi önmagának. SZKKA elleni meccsen kimondottan jó formát láthattunk a lányoktól, amit most nem tudtak reprodukálni.

Már a mérkőzés elején meglépett az ellenfél és a félidő végére 10 gólos különbség mutatkozott az eredmény kijelzőn. 30 kihagyott helyzet mellett a védekezésünk is akadozott. Hamar Zoltán megpróbált több fajta stratégiát, és mindenki játék lehetőséget kapott különböző posztokon, de sajnos semmi sem segített. A lányok a második félidő felénél kezdtek magukra találni és az utolsó percekben sikerült 5 gólra csökkenteni a különbséget, viszont az idő már kevésnek bizonyult. Sok-sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és az ellenfelünk ki is használta az elhibázott lehetőségeinket. Összességében ezt a meccset mi vesztettük el, de nincs megállás, jövő héten folytatódik a bajnokság, ahol megpróbálhatjuk kijavítani a mostani vereségünket.

NBI/B, Nyugati-csoport 2016/2017 – 17. forduló
Kozármisleny SE – Haladás VSE 28 – 23 (16 – 09)

Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor
Versenybírók: Ferenczi Tamásné, Ropoli Zoltán

Haladás VSE: Márkus – Sebestyén 1, Takács K. 3 (1), Gerencsér 1, Szabó J. 4, Hegedüs D. 5 (1), Hrabovszky 1
Csere: Dudora (kapus), Guttyán 4 (1), Kaposvári 2, Freiberger 1, Bolfán 1, Baranyai, Doncsecz, Kiss N.
Vezetőedző: Hamar Zoltán

Kozármisleny SE: Radochay – Horváth G. 2, Halász B. 3, Linder 4, Szöllősi D. 1, Spán 9 (6), Schäffer 3
Csere: Gadányi, Vig (kapusok), Fekete A. 2, Zeba 2, Egervári 1, Tóth T. 1, Humel, Menyhei Cs., Szemmelrock
Vezetőedző: Kovács Tamás

 

Szent István-Óbudai KSI SE - Haladás VSE SKFT 24-15 (15- 5)

Budapest, 2017. március 25. (szombat) 12.00
Góllövők: Fodor Csenge 6, Kovács Eszter 5/1, Horváth Hanna 2, Szekeres Szederke 1, Nyári Luca Sára 1.
 
A vendégek számára jól kezdődött a mérkőzés (4. perc 1-2). Mindkét csapat jól védekezett, így nehezen születtek a gólok, de a hazaiak pontosabban fejezték be a támadásaikat és kétgólos előnyre tettek szert. (14. perc 6-4). A félidő második részében a sokat hibázó vendégek komoly hátrányba kerültek. A második félidőre összekapták magukat a lányok és becsülettel küzdöttek, de a jó játékerőt képviselő hazaiakat nem tudták megszorongatni (42. perc 20-12). Dicséretes, hogy a második félidőt sikerült megnyerni, amit a csapat az egész mérkőzésen jól működő védekezésének köszönhet.
 
Mátés István: Nagy kár, az első félidő utolsó tíz percéért. A második félidőben a csapat ismét bizonyította, hogy van tartása.

Meglepetéssel indítottak a zöld-fehérek Bükön. A mérkőzésen már érezni lehetett a régi szombathelyi gőzmozdony elsöprő erejét, még ha csak rövid ideig is.

Telt házzal kezdte meg a mérkőzést a Haladás VSE és az SZKKA csapata. Az ellenfél szurkolóinak meglepetésére az első félidő utolsó harmadáig a HVSE lányai vezettek. A régi zöld-fehér csapatnak elég lassan sikerült felvenni a játék ritmusát és úgy tűnt a fiatalok tartani tudják 2-3 gólos előnyüket. Az őszi szezonban 19 gólos különbséggel kaptunk ki, míg a mai mérkőzésen már csak 5 találattal tudott jobb lenni ellenfelünk az NB1-s igazolásai ellenére.

Alkategóriák

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top